REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gaşcă de minori, specializată în furturi şi tâlhării, "spartă" de poliţiştii din Mangalia

Gaşcă de minori, specializată în furturi şi tâlhării, "spartă" de poliţiştii din Mangalia

Replica API 31 ianuarie 2014 | 00:00 135

Urmăriri şi ameninţări ca-n filme

Urmăriri şi ameninţări ca-n filme

Scene desprinse din filme au avut loc pe străzile din Mangalia. Urmăriri în noapte, ameninţări cu cuţite şi lovituri. Prin aceste momente a fost nevoit să treacă un minor de numai 14 ani, care a fost urmărit de două persoane de etnie romă cu scopul de a-i fura telefonul. Oameni legii au şi demarat cercetările, prinzându-i pe cei doi, care s-au şi ales cu mandat de arestare pentru 19 zile. Numai că, agresorii au spus că nu au folosit un cuţit ci... o brichetă. Însă, în urma cercetărilor s-a descoperit că tâlharii, care sunt tot minori, fac parte dintr-o adevărată reţea infracţională.

Ultima faptă a indivizilor a avut loc în data de 18 ianuarie, când o femeie din Mangalia a sunat la Poliţie spunând că fiul ei, N.A., de 14 ani, în jurul orelor 20.45, în timp ce se afla pe strada Dobrogei din municipiul Mangalia, a fost acostat de două persoane de etnie romă, care, sub ameninţări cu un obiect ce părea a fi cuţit, i-au sustras un telefon mobil marca Samsung Galaxy S2. Victima a declarat că se afla cu doi prieteni în cartierul de vile din Mangalia şi, la un moment dat, au fost urmăriţi de trei persoane, iar ,după un timp, una a plecat în altă direcţie, fiind urmăriţi doar de două persoane. Au mărit pasul, însă au fost ajunşi din urmă. Tâlharii le-au cerut să plece prietenilor victimei, N.A. rămânând flancat de cele două persoane de etnie romă. L-au condus pe strada Maramureşului, unde una dintre cele două persoane de etnie romă i-a pus la spate un obiect ce părea a fi cuţit şi i-a cerut telefonul mobil. Minorul a refuzat, dar a fost lovit cu palma peste faţă, după care, de frică, i-a dat telefonul mobil, agresorii luându-şi tălpăşiţa. Victima a descris agresorii ca fiind de sex masculin, iar cel care l-a ameninţat cu un obiect ce părea a fi cuţit avea aproximativ 1,70 m, era corpolent, şi avea o glugă trasă pe cap. Telefonul mobil sustras era marca Samsung Galaxy S2, de culoare neagră. Oamenii legii au demarat cercetările şi au descoperit, la scurt timp, că telefonul reclamat ca furat era utilizat de un alt tânăr, Cristian B., care a declarat că în seara zilei de 19.01.2014, a cumpărat telefonul mobil cu suma de 400 lei, de la o persoană din cartier, pe care o cunoaşte sub porecla Piggy, pe care poliţiştii au şi identificat-o, fiind vorba de minorul Florin I., de 17 ani. Acesta şi-a recunoscut fapta, precizând că a fost însoţit şi de Gean A., tot de 17 ani.

Cum au descris agresorii fapta: Am folosit o brichetă în loc de cuţit

Florin I. a spus că a urmărit şi acostat un grup de trei copii, pe doi dintre aceştia i-a gonit, după care el, cu o brichetă pusă în spatele părţii vătămate ca şi ameninţare a unei arme albe, i-a cerut să îi dea telefonul, iar Gean A. a insistat şi chiar a lovit cu palma peste faţă partea vătămată, moment în care i-a dat telefonul mobil. Florin I., urmare a înţelegerii cu Gean A., l-a căutat pe Cristian B., căruia i-a vândut telefonul cu suma de 400 lei, fără a-i preciza provenienţa ilicită a bunului. Cei doi au fost reţinuţi, după care au fost prezentaţi cu propunere de arestare, Judecătoria Mangalia emiţând mandate de arestare preventivă pentru 19 zile. Aceştia sunt cercetaţi în mai multe dosare penale pentru furturi şi tâlhării, încă din noiembrie 2012, cei doi acţionând şi cu o a treia persoană, Emrah I., zis Bigilic, care a fost arestat cu o săptămână înainte.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102