REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gata cu înţepăturile! Oamenii de ştiinţă au găsit o modalitate inedită prin care să renunţe la seringi

Gata cu înţepăturile! Oamenii de ştiinţă au găsit o modalitate inedită prin care să renunţe la seringi

Replica API 12 martie 2020 | 00:00 1270

Sursa foto: Maria Croyle/CC BY-ND Sursa foto: Maria Croyle/CC BY-ND

În cursa pentru dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva coronavirusului, o echipă de savanţi se gândeşte deja la modul în care vor fi distribuite acestea pe suprafaţa Globului. Provocarea majoră, susţin aceştia, este procesul de producţie în masă a vaccinurilor şi distribuirea acestora către zonele vulnerabile. Maria Croyle, profesor de farmaceutică la Universitatea Texas din Austin, Statele Unite, a dezvoltat, împreună cu echipa ei de specialişti, o metodă inedită de administrare a virusului viu stabilizat şi a altor substanţe, care nu implică folosirea seringilor.

Savanţii au realizat un fel de „bomboană” plată care se administrează pe cale orală şi se dizolvă rapid, eliberând în organism substanţele cu rol protector, se arată în raportul publicat în Jurnalul Science Advances, citat de csid.ro.

Procesul de producţie este mult mai ieftin şi mai uşor, în comparaţie cu cel al vaccinurilor, iar distribuţia acestor biofilme este uşurată, deoarece nu ocupă mult spaţiu, pot fi transportate într-un simplu plic, afirmă inventatorii.

„Sperăm ca acest produs să poată fi comercializat în cel mult doi ani, după obţinerea tuturor aprobărilor din partea instituţiilor abilitate”, adaugă dr. Croyle.

Vaccinurile îşi pierd eficienţa în timp, care depinde foarte mult de temperatura la care sunt ţinute.

Prin urmare, crearea unui biofilm dizolvabil care poate asigura aceeaşi protecţie împotriva virusurilor şi bacteriilor, fără a fi necesare condiţii speciale de transport sau depozitare, este o descoperire revoluţionară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MIMI.SA NE TRAITI TOVARASE SECRETAR GENERAL!
1
0
Apreciem aceasta descoperire. Este cu adevarat mai putin traumatizanta.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614