REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gata cu mizeria: Autorităţile locale s-au pus pe treabă!

Gata cu mizeria: Autorităţile locale s-au pus pe treabă!

Replica API 11 aprilie 2017 | 00:00 523

Gata cu mizeria făcută de țiganii care mișună prin municipiu! Poliția Locală Constanța în colaborare cu firma de salubrizare din oraș efectuează acțiuni de igienizare în mai multe zone din oraș. Mai exact, este vorba despre acțiuni ce implică curățarea zonelor de deșeuri și cosmetizarea vegetației din orașul de la malul mării. Astfel, putem spune că ne pregătim să primim sărbătorile pascale cu străzile curate.

Constanța se confruntă de zeci de ani cu problema țiganilor care își fac culcuș în diverse zone din municipiu. Este vorba despre cei care pur și simplu respectă zicala “se mută ca țiganii cu cortul”. Așa se face că din această categorie fac parte și familia de țigani ce își făcuse casă sub podul de la Doraly, la începutul lunii aprilie, precum și cei care au pus stăpânire pe locuințe cum sunt cei de pe strada Ion Rațiu din Constanța.

Poliția Locală Constanța în colaborare cu firma de salubrizare a municipiului Constanța acționează pentru igienizarea mai multor zone. Polițiștii locali s-au sesizat în urma articolului publicat în ziarul Replica și au fost efectuate acțiuni de identificare și localizare privind familia de țigani care și-a făcut casă sub podul de la Doraly. În acest sens, polițiștii locali constănțeni s-au deplasat la locul cu pricina, însă nu i-au mai găsit acolo pe aceștia. Urmează să acționeze pentru igienizarea locului. De asemenea, polițiștii locali au în vedere și igienizarea zonei de lângă pasajul la nivel cu calea ferată din cartierul constănțean Poarta 6, zona parc, precum și tuturor platformelor de gunoi. Persoanele de etnie rromă și nu numai, ci toți cei care răscolesc deșeurile menajere din platformele de gunoi amplasate în municipiul Constanța sunt sancționați de lege.

Potrivit HCL 184/2013 privind salubrizarea, menținerea igienei și protecția mediului în municipiului Constanța constituie contravenție răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperării unor obiecte, material reciclabile, hârtii, resturi alimentare și multe altele și se pedepsește cu o amendă cuprinsă între 400 și 800 lei pentru persoanele fizice, și 1000-1.500 lei pentru persoanele juridice.

În acest sens polițiștii locali constănțeni acționează pentru combaterea acestor fapte sancționând persoanele ce răscolesc sau aruncă gunoiul înafara locului special amenajat. “Având în vedere sesizările cu privire la răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate și ținând cont de competențele Politiei locale și a numărului de lucrători aferent serviciului de ordine publică în perioada ianuarie - aprilie 2017 au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 lei, pentru încălcarea art .5 pct. 2 din HCL 184/2013”, au declarat pentru Replica de Constanța reprezentanții Poliței Locale Constanța.

Reamintim că o familie de țigani a intrat din nou în atenția locuitorilor Constanței. De data aceasta este vorba despre persoane care s-au instalat pe spațiul verde de sub podul de la Doraly, în cartierul constănțean Km 4. Aici, potrivit localnicilor, au înnoptat săptămâna trecută și nu doar că s-au odihnit, ci au făcut deja mizerie în zona cu pricina. Localncii sunt nemulțumiți în special de mizeria făcută de ei, tocmai că în urmă cu câteva zile s-a acționat pentru curățarea zonei de sub podul de la Doraly. Aceștia au și un cal care nu pare prea sănătos. La prima vedere, animalul pare slăbit și i se pot observa câteva cicatrici, semne ale durerii suferite cândva. “De marți seară s-au instalat sub podul de la Doraly, mai exact pe partea de vegetație, aproape de cartierul constănțean Km 4. Observ că fac multă mizerie și tocmai ce se curățase zona odată cu sărbătorile pascale. Ei au spus că au venit din Cumpăna.”, a declarat pentru Replica un constănțean, locuitor al unei case din cartierul constănțean Km 4.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
igienizarea zonei ar trebui facuta cu benzina si foc, incluzand si coloratii. Altfel, e un razboi fara sfarsit
1
0
mai intai citeste o carte , termina un liceu si dupa aceea sa ai tupeu sa comentezi : "gheretele alea ", "containerele alea "!!!
4
0
gresala este ca ati facut gheretele alea in care sa bagati containerele alea, s-au luat bani cred pe reabilitare si s-a factu o porcarie mzierabila. Nicaieri in lume nu am vazut asa ceva cu gratii si cu aruncat pe sus urcand pe o scara. cand e iarna e polei sunt oameni batrani aluneca asta e crima. la fel ca si bordurile alea ce ingusteaza benzile de circulatie din 3 in 1 pe lapusneanu si pe sovja langa mall. crima cu premeditare ce mare minte luminata a facut acest proiect?
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102