REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

GATA! S-a REZOLVAT PROBLEMA CORUPŢIEI: un angajat CFR care a luat ‘ŞPAGĂ’ în FORMĂ CONTINUATĂ de 31 de lei!

GATA! S-a REZOLVAT PROBLEMA CORUPŢIEI: un angajat CFR care a luat ‘ŞPAGĂ’ în FORMĂ CONTINUATĂ de 31 de lei!

Replica API 1 august 2018 | 00:00 495

Investigatori sub acoperire...

Investigatori sub acoperire...

Magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat într-un dosar ce vizează fapte tocmai de prin 2011 – 2012. Mai exact, este vorba despre un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat între un angajat al CFR și procurori. Judecătorii constănțeni, în iulie anul curent, au admis acordul și l-au condamnat la 2 ani cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani. În plus, inculpatul nu mai are dreptul de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvărșirea infracțiunii. ”Dispune confiscarea sumei de 31 de lei, primită de inculpatul M.N. cu titlu de mită de la călătorii frauduloși”, se mai arată în minută.

M.N. a fost șef de tren în cadrul CFR Călători, în 2011 declanșându-se o anchetă care viza mai mulți lucrători care ar fi luat, în mai multe rânduri, mită de la călători frauduloși. Cercetările au continuat și au fost descoperite fapte și aspecte noi în sarcina lui, motiv pentru care, în iunie 2018, procurorii i-au adus la cunoștință extinderea urmăririi penale.

Atunci, el a decis să încheie un acord de recunoaștere vinovăției, care a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 19.06.2018. Este vorba de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), abuz în serviciu, în formă continuată, (2 acte materiale); dare de mită, în formă continuată (2 acte materiale), asociere pentru săvârşirea de infracţiuni (2 acte materiale).

Mai exact, in analiza actelor și lucrărilor dosarului s-a reținut și de către instanță că lucrători din cadrul societății naționale de transport feroviar călători, având funcții privind activitatea de verificare a legitimațiilor de călătorie, obțineau bani sau alte foloase, în scopul de a nu-și îndeplini activitățile specifice referitoare la călătoria frauduloasă cu mijloacele de transport pe calea ferată, întreținând în acest context relații de natură infracțională.

Prin rezoluția procurorului din data de 8.06.2011, cu nr. 520/P/2011, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză față de numitul I.V. sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de luare de mită în formă continuată, ulterior dispunându-se în cauză extinderea urmăririi penale față de alți făptuitori și pentru alte fapte, potrivit rolii.ro. Astfel, prin ordonanța procurorului din data de 24.10.2012, a fost dispusă începerea urmăririi penale în cauză față de suspectul M.N. aspectul săvârșirii infracțiunii de: infracțiunea de luare de mită, în formă continuată, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție (în data de 9.08.2012, pe trenul IR 1821, a primit suma de 16 lei de la investigatorul C. S.; în data de 09.08.2012, pe trenul IR 1821, a primit suma de 15 lei de la investigatorul N. R..

Așa cum este precizat și mai sus, cercetările au continuat, iar persoana în cauză și-a recunoscut vina, încheind cu procurorii un acord de recunoaștere. ”Condamnă pe inculpatul M.N. - la pedeapsa de 2 ani închisoare si pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II , b şi c C. pen. vechi – relativ la art. 64 lit c C.pen - interzicerea dreptului de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracţiunii –șef tren la S.N.T.F.C. „C.F.R. Călători” S.A. - pe o durată de 2 ani, pedeapsă complementară. (...) Dispune confiscarea sumei de 31 de lei, primită de inculpatul M.N. cu titlu de mită de la călătorii frauduloși”, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PTR DORIN COCOS DOAR 2 ANI CU EXECUTARE SI EXECUTA CATEVA LUNI SI IL LASA PE AMARAT CU SUTE DE MILIOANE DE EURO FURATE...SUNTETI DE TOT HANDELUL TRIBUNALUL CONSTANTA.
3
1
o pata pe justitia romana, cum sa dai o asemenea hotarare?
9
0
Muie PSD si sefii psd miliardari in euro din furt
7
2
Asta-i pohta ce-am pohtit.DNA sa se ocupe de hotii de gaini,adica de gainari ca sa nu-i mai deranjeze pe politicieni.DNA sa puna batista pe tambal.Pentru ca putem !
8
0
omul fura 31 de lei ... 2 ani de puscarie si recuperarea prejudiciului, politicianul fura 300.000 euro, nu face puscarie deloc, perfect normal se pare !!!
12
0
Tu ai citit stirea?? Tocmai asta se scoate in evidenta: cum se fac dosarele... Vai steaua ta...
5
1
VAI CE MARE PAGUBAAAAA ! L A INTRECUT PE DRAGNEA SI TOTI CARE NE FURA IN CONTINUARE CE STIRI DE RAHAT NU MAI AVETI CU CE SA VA UMPLETI PAGINILE
4
1
Controlorii hoti care dadeau spaga mai departe tot liberi si isi vad de treaba lor incontinuare !Gasca de la Mangalia impreuna cu seful de gara Marcu.
3
1
Mda... Nimic de comentat
6
1
penibil, penibil, penibil
14
0
Felicitari organelor abilitate, exact din cauza acestui "delicvent", cu acei 31 de lei ai lui, a bagat tara in faliment si a fortat mii de tineri si nu numai, sa plece peste hotare pentru a-si asigura traiul. Felicitari organelor de ancheta, mai mult s-a cheltuit pe judecata si materiale de papetarie decat prejudiciul cauzat.
33
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218