REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gavrilescu: Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii

Gavrilescu: Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii

Replica API 25 octombrie 2017 | 14:39 333

Grațiela Gavrilescu

Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii, a declarat, marți, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, scrie Agerpres.

"Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 pe care le produce fiecare mașină", a spus Gavrilescu.

Ea a mai arătat că este pusă în pericol calitatea aerului pentru că de la începutul anului au intrat în țară foarte multe mașini poluante.

"Calitatea aerului este pusă în pericol ținând cont că un număr foarte mare de mașini au fost introduse în perioada 1 ianuarie — 1 septembrie 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, cu o creștere de 80%. Pe de o parte acordăm, prin Administrația Fondului de Mediu, bani pentru a finanța fiecare român să poată să-și cumpere o mașină nouă, care să nu polueze și cu care să circule în siguranță, și pe cealaltă parte e un număr mare de mașini care au normă de poluare euro 2, euro 4. Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni astfel încât forma finală să îmi fie prezentată. Noi trebuie să facem o informare și la Comisie, iar apoi să fie și dezbătută", a precizat ministrul Mediului.

Timbrul de mediu pentru autovehicule este inclus în cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dai la o masina impozit de 370e -450 e iar in ro aceiasi masina impozit este 1500-1800 -2200 e ca chipurile cilindrea e mare ....ce salarii au nemtii ca platesc steyer la salad de germania si ce salariu avem noi amaritii europei...
3
0
Jigodiile au scos taxa , noi ne am bulucit la adus masini , ca de atat ne am permis, lasai sa le inmatriculeze , multi au renuntat si la nr de bulgaria si le au inmatriculat pe ro si surpriza ardele o noua taxa , asta a fost premeditata , ca doar nu o sa le duca inapoi acum ,masinile , curve pana la capat si astia , doamne cum ii rabda pamantul pe astia .
4
0
curul lui stroe daca nu putem comenta
1
0
Dati salarii ca in europa si apoi cereti si introduceti legi si normative ue.Si nu mai durati.
4
0
Niste nenorociti care vor doar sa distruga poporul nostru....isi sustin interesele si asa v a fii mereu...HOTI ORDINARI si CORUPTI !
8
0
Fa proasta dracului de unde finantezi tu fiecare roman sa isi cumpere o masina noua , cand o rata la o banca sau la un dealear de masini , exemplu dacia ca este de a noastra nu ne ducem la mercedes, te ajunge cu totul la peste 1000 de ron pe luna , cand multi nici nu au salariul asta si daca au trebuie sa te si intretii ce noi castigam cat tine proasta dracului , de acolo din birou voi nici nu aveti habar de viata cu zi cu zi, bani nici nu poti sa strangi ca ne ati impovarat cu alte matrapazlicuri de ale voastre de nu iti mai ramane un leut in buzunar firar mama voastra de banditi.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102