REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gazprom menţine nemodificate estimările privind exporturile de gaze naturale către Europa şi Turcia

Gazprom menţine nemodificate estimările privind exporturile de gaze naturale către Europa şi Turcia

Replica API 27 octombrie 2021 | 00:00 520

Exporturile de gaze naturale ale Gazprom în Europa şi Turcia ar putea ajunge la 183 miliarde de metri cubi (bcm) până la finalul anului, a anunţat luni Elena Burmistrova, şeful diviziei de export a grupului rus Gazprom, confirmând precedenta estimare, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Compania rusă de stat, care furnizează Europei peste o treime din gazele de care are nevoie, beneficiază de pe urma creşterii record a preţurilor la gaze naturale pe piaţa europeană, din cauza livrărilor restrânse.

Într-o declaraţie acordată revistei grupului rus, Elena Burmistrova a adăugat că Gazprom a livrat Chinei o cantitate de gaze naturale de 7,1 bcm în primele nouă luni din 2021.

Săptămâna trecută, Gazprom anunţa că se aşteaptă la venituri record anul acesta, în urma majorării preţurilor gazelor în Europa, şi a anunţat înfiinţarea până la finalul anului a unui fond de gestionare a riscurilor, evaluat la 726 miliarde de ruble (10 miliarde de dolari).

În acest an, câştigurile de bază ale Gazprom ar urma să depăşească 45 miliarde de dolari, iar fluxul de numerar va fi pozitiv, în pofida nivelului ridicat al dividendelor.

Board-ul companiei a menţinut nemodificat programul de investiţii, la 1.190 miliarde de ruble, inclusiv cheltuieli de capital în valoare de 1.020 miliarde de ruble. Bugetul Gazprom se bazează în 2021 pe un preţ mediu al gazelor de 269,60 dolari per 1.000 metri cubi la contractele de furnizare pe termen lung cu consumatorii europeni.

De asemenea, Gazprom a informat că fondul său de rezervă, menit să controleze riscurile, "furnizează fiabilitatea necesară către buget şi rezilienţă la volatilitatea mediului extern".

Cotaţiile la gaze naturale au atins luna aceasta noi recorduri istorice pe piaţa de referinţă din Europa, pe măsură ce impactul majorării costurilor la energie s-a răsfrânt asupra pieţelor de acţiuni şi obligaţiuni.

Conform analiştilor, Europa începe sezonul de iarnă cu cel mai redus nivel al stocurilor de gaze din mai mult de un deceniu, ceea ce sporeşte temerile privind fiabilitatea furnizărilor pe timp de iarnă.

Rusia, a cărei producţie de gaze şi exporturi spre UE sunt deja aproape de un nivel record, a informat că trebuie să finalizeze umplerea capacităţilor interne de stocare înainte de a majora livrările pe piaţa spot din Europa. Guvernul rus a anunţat că intenţionează să finalizeze umplerea capacităţilor interne de stocare până la finalul acestei luni.

Vicepremierul rus Alexander Novak a reiterat săptămâna trecută că nimeni din Europa nu a cerut Rusiei să trimită o cantitate suplimentară de gaze pentru a calma creşterea preţurilor gazelor pe piaţa spot.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367