REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gazprom vrea să se listeze la bursa din Singapore

Gazprom vrea să se listeze la bursa din Singapore

Replica API 17 mai 2014 | 00:00 143

Grupul rus Gazprom vrea să se listeze în acest an la bursa din Singapore, datorită cererii mari de energie din statele asiatice care atrage un număr tot mai mare de companii de profil, interesate să se dezvolte în regiune, relatează Financial Times.

Listarea la Singapore ar scoate în evidenţă interesul grupului rus de petrol şi gaze în Asia, pe fondul cererii în creştere pentru gaze şi al relaţiilor tot mai tensionate cu Europa, care asigură două treimi din veniturile Gazprom din vânzările de gaze.

"Dorim să avem o nouă platformă de tranzacţionare a acţiunilor noastre. Lucrăm la problema obţinerii listării la Singapore", a anunţat Gazprom.

Lawrence Wong, director la bursa din Singapore în domeniul listărilor, a refuzat să spună dacă Gazprom se află în negocieri cu bursa.

"Primim în mod constant solicitări din partea companiilor pentru listare, având în vedere poziţia noastră de poartă de intrare în regiune", a spus Wong.

Intenţia grupului Gazprom, care este listat la Moscova şi la Londra, ar contribui la ambiţia bursei din Singapore de a deveni un centru important de vânzare a gazelor naturale lichefiate (GNL) în Asia.

Peste 20 de companii au deja birouri de tranzacţionare a GNL în Singapore, inclusiv Gazprom, a cărui subsidiară, Gazprom Marketing & Trading, este prezentă aici din 2009.

După un deceniu de negocieri, Gazprom este pe cale să finalizeze un acord important cu companie chineză CNPC, pentru furnizarea pe termen lung de gaze naturale în China. Grupul speră ca acordul să fie semnat săptămâna viitoare, în timpul unei vizite a preşedintelui Putin în China.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102