REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

GELOZIA unui CONDAMNAT pe VIAŢĂ: Ameninţări cu atac armat la Ambasada Spaniei!

GELOZIA unui CONDAMNAT pe VIAŢĂ: Ameninţări cu atac armat la Ambasada Spaniei!

Replica API 4 august 2017 | 00:00 222

Dosar la Constanţa

Dosar la Constanţa

Un individ care se află în penitenciarul Tulcea, fiind condamnat pe viață petru omor deosebit de grac, s-a mai ales cu o trimitere în judecată, dosarul fiind înregistrat la Constanța. Se pare că acesta legase o idilă pe internet cu o femeie care se afla în Spania. Gelos peste măsură, cei doi s-au certat, iar el a început să facă demersuri pentru a-i face rău. Și a mers atât de departe încât a sunat la Ambasada Spaniei și a trimis și scrisori, amenințând că va declanșa un atac armat, va ucide oameni nevinovați dacă respectiva femeie nu va fi expulzată din Spania.

Procurorii DIICOT Tulcea, la data de 2.08.2017au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Marian Enache, în vârstă de 40 ani, pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii privind prevenirea si combaterea terorismului, respectiv „ameninţarea prin orice mijloace a unei persoane fizice, juridice, dar şi a unui stat (Spania), cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor și aceea de a constrânge o autoritate publică să îndeplinească un anumit act. "Prin actul de sesizare s-a reţinut că în perioada 22.12.2016 – 01.03.2017, inculpatul Enache Marian, a proferat ameninţări prin intermediul a 7 apeluri telefonice efectuate din Penitenciarul Tulcea, dar şi a unei scrisori din data de 9.12.2016, la adresa unor persoane fizice şi juridice (misiunea diplomatică a unui stat membru al Uniunii Europene şi alţi reprezentanţi ai acestei instituţii), iar prin intermediul acestora, şi la adresa statului membru al Uniunii Europene, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, săvârşită în scopul constrângerii misiunii diplomatice să expulzeze de pe teritoriul statului respectiv o persoană de sex feminin (persoană cu care a legat o relaţie de prietenie prin intermediul unei reţele de socializare) şi să o declarare persona non grata", au spus procurorii DIICOT. Mai pe scurt, individul a sunat și a trimis scrisori către Ambasada Spaniei, cerând ca femeia respectivă să fie expulzată din Spania, el fiind certat cu ea în urma geloziei. Ulterior a început să amenințe. Menţionăm că inculpatul Enache Marian este condamnat definitiv la închisoare pe viață pentru săvârșirea infracțiunii consumate de omor deosebit de grav (asupra a două persoane), dar şi tentativă la infracțiunea de omor calificat şi deosebit de grav (cu premeditare, de către o persoană care a mai săvârşit un omor), aflându-se în prezent în Penitenciarul Tulcea. A început executarea pedepsei la vârsta de 19 ani. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Curţii de Apel Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg la ce mai este tinut in viata excrementul asta.Legati-i un bolovan de gat si aruncati-l dreacu in mare.Pentru asta nu ar trebui sa existe drepturi !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367