REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

GELOZIE: Un MINOR şi-a BĂTUT PRIETENUL din cauza unei FETE

GELOZIE: Un MINOR şi-a BĂTUT PRIETENUL din cauza unei FETE

Replica API 25 noiembrie 2021 | 10:40 1492

Mihai Adrian O. a fost trimis în judecată pentru săvâşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Acesta este acuzat că l-a lovit pe Victor M. cu pumnul în zona capului, cu picioarele în zona feței, la nas, provocându–i leziuni traumatice care au necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale. Din declaraţiile agresorului, totul s-ar fi întâmplat din gelozie, victima având acum o relaţie cu fosta lui iubită. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârşova au decis condamnarea lui Mihai Adrian O. la măsura educativă a supravegherii pe o durată de 3 luni. Sentinţa a fost comunicată pe 28 octombrie 2021 şi nu este definitivă, pe 13 ianuarie 2021 urmând a se judeca apelul.

Cum s-a petrecut incidentul

Conform rechizitoriului, cei doi, împreună cu alte persoane, s-au întâlnit în preajma Pieţei Agroalimentare din Hârşova. După ce au discutat câteva minute, inculpatul fără să-i spună ceva persoanei vătămate, l-a lovit dintr-o poziție laterală cu pumnul în zona feței, iar persoana vătămată a căzut la sol. În timp ce victima se afla la sol, inculpatul a continuat să-l lovească cu piciorul în zona abdominală stângă. Ulterior, agresorul a părăsit locul faptei, întorcându-se după ceva timp şi oferindu-i persoanei vătămate suma de 70 lei pentru a-și cumpăra șervețele și apă, dar având o atitudine sfidătoare față de persoana vătămată, netratându-l cu seriozitate, după care a plecat. Mihai Adrian O. susţine că victima făcea parte din cercul său de prieteni apropiaţi, iar conflictul dintre ei a fost din cauza geloziei, fosta lui prietenă având acum o relaţie cu victima.

Ce a spus instanţa

Instanţa a apreciat că neconștientizarea consecințelor penale ale acțiunilor adoptate, imaturitatea specifică vârstei, starea de conflictualitate creată la momentul comiterii faptei au reprezentat în opinia lor factorii principali care au condus la săvârșirea prezentei infracțiuni de către inculpatul minor. Lipsa antecedentelor penale, sprijinul afectiv, moral și material acordat inculpatului de calm familie, existența unei stabilități locative, frecventarea cursurilor liceale, atitudinea de recunoaștere și regret a faptei, teama față de o eventuală măsura privativă de libertate, reprezintă factori de natura să inhibe dezvoltarea unui comportament infracțional.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Virgile cauta-ti de munca bro
1
0
Singurta masura sa i se taie miinile.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614