REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gelu Manolescu: "Poliţiştii români au fost priviţi cu respect şi apreciaţi de francezi, pentru profesionalismul de care au dat dovadă"

Gelu Manolescu: "Poliţiştii români au fost priviţi cu respect şi apreciaţi de francezi, pentru profesionalismul de care au dat dovadă"

Replica API 2 februarie 2012 | 00:00 183

Interviu cu poliţistul proaspăt întors din Franţa

Interviu cu poliţistul proaspăt întors din Franţa

Proaspăt întors din misiunea desfăşurată pe meleaguri pariziene, unde a activat în ultimele 2 luni, poliţistul constănţean Gelu Manolescu, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, revine, începând de luni, la biroul său. Misiunea la care a participat Manolescu, împreună cu încă 24 de conaţionali, a constat în acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor. Prin acţiunile lor, poliţiştii români au contribuit la îmbunătăţirea imaginii României în Europa, asta după ce, de mai multe ori, cetăţenii români au fost luaţi în râs pe posturile tv din Franţa şi, mai nou, din Italia.

Reporter: Cum a decurs, în general, misiunea la care aţi participat pe meleagurile franceze şi cum aţi perceput această experienţă?

Gelu Manolescu: Misiunea la care am participat s-a derulat în condiţii normale în ceea ce priveşte astfel de activităţi de cooperare internaţională poliţienească şi s-a încheiat fără incidente, putem spune cu succes pentru membrii delegaţiei.

Rep.: Se poate vorbi despre vreo diferenţă între Poliţia Română şi Poliţia Franceză, din punct de vedere organizatoric şi al profesionalismului?

G.M.: Nu am costatat diferenţe semnificative din acest punct de vedere, am dat dovadă de profesionalism în îndeplinirea misiunilor ce ne-au fost încredinţate.

Rep.: Cum au fost priviţi poliţiştii români de către colegii francezi?

G.M.: Poliţiştii români au fost priviţi cu respect şi apreciaţi pentru pregătirea profesională de care au dat dovadă.

Interviului pe larg îl puteţi citi în ediţia de vineri a cotidianului "Replica" de Constanţa.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102