REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gemenii de 5 ani, care au fost daţi afară de la grădiniţa cu program prelungit, mai au o şansă

Gemenii de 5 ani, care au fost daţi afară de la grădiniţa cu program prelungit, mai au o şansă

Replica API 10 mai 2013 | 00:00 148

În ţara în care familiile tinere nu sunt protejate, mai cu seamă dacă "îndrăznesc" să aibă copii şi să meargă şi la serviciu,

În ţara în care familiile tinere nu sunt protejate, mai cu seamă dacă "îndrăznesc" să aibă copii şi să meargă şi la serviciu,

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a găsit o soluţie în ceea ce priveşte micuţii care ar fi fost daţi afară din cadrul grădiniţei cu program prelungit "Lumea Florilor", întrucât părinţii au întârziat cu plata lunară, care acoperă norma de hrană. Gemenii sunt aşteptaţi la Grădiniţa "Peştişorul de Aur", care este cu program normal, până când familia Gheorghe îşi rezolvă problemele financiare, după care îi va putea duce înapoi, la grădiniţa cu program prelungit.

"Soluţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa este aceasta întrucât Sanepidul nu permite ca la o grădiniţă cu program prelungit să se vină cu hrană de acasă. Copiii vor putea fi aduşi înapoi imediat ce familia îşi rezolvă problemele financiare. Până atunci pot merge fără pobleme la cealaltă grădiniţă", au spus inspectorii şcolari. În schimb, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa spun că nu se impune aşa ceva, nu există nimic scris în acest sens, dar atenţionează că există riscul ca preşcolarii să se îmbolnăvească dacă vin cu hrană de acasă. Generalul ISJ, Răducu Popescu, a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că micuţii pot fi duşi şi la "Lumea Florilor", însă familia ar trebui să ia măsuri cu privire la plata lunară, îndrumând-o pe mămică să ia legătura cu Primăria din Năvodari. Ajungând şi la autorităţile locale din oraşul cu pricina, viceprimarul Florin Chelaru a menţionat că este nemulţumit de directorul şi administratorul unităţii de învăţământ, problema fiind una mai veche. De asemenea, s-a declarat deranjat de faptul că totul s-a aruncat în cârca Primăriei. "Cred că este singura unitate de învăţământ din Năvodari cu care avem probleme. Au datorii la hrană încă de acum doi ani de zile. Inspectoratul Şcolar cunoaşte problema întrucât am făcut o sesizare să se schimbe atât directorul, cât şi administratorul. Sunt foarte nemulţumit de conducerea grădiniţei, de cum îşi coordonează activitatea şi cum vorbeşte cu părinţii. Mie, unul, nu îmi place de administratoră şi directoare, fiindcă nu ştiu să gestioneze activitatea, dau vina pe primărie. Dacă e nevoie, mai fac o adresă la ISJ, prin care să ne manifestăm nemulţumirea faţă de conducerea grădiniţei. Mă nemulţumeşte tot, de la A la Z", a spus Florin Chelaru. Viceprimarul a adăugat că nu cunoaşte cazul particular al familiei Gheorghe şi că, dacă familia doreşte, este aşteptată în audienţă. "Dar dacă ei spun că plătesc, că au cerut doar o amânare la plată, e foarte bine, să plătească la termenul la care au spus, să vedem că există bună credinţă şi de cealaltă parte", a mai spus Chelaru. Până una-alta, familia Gheorghe îşi poate duce gemenii la Grădiniţa "Peştişorul de Aur", între timp fiind sfătuită să apeleze la sprijinul Primăriei. Reamintim că Oana Gheorghe, mama lui Andrei şi a Gabrielei, ambii în vârstă de 5 ani, a declarat pentru cotidianul "Replica" de Constanţa că a fost dată afară din cadrul grădiniţei, cu copii cu tot, întrucât a întârziat cu plata lunară, chiar dacă a cerut o păsuire de câteva zile. În plus, familia Gheorghe s-a arătat deranjată de modul cum a fost tratată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218