rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Geoană, despre amenințarea rusească: E o diferență între un partener al NATO și țări membre NATO

NATO este pregătită pentru orice, dar va insista pe o soluție diplomatică. Asta a spus Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al Alianței, într-un interviu exclusiv pentru Digi24, acordat în urmă cu putin timp. Indiferent ce se va întâmpla, dacă va fi pace sau război, România și românii nu trebuie să-și facă griji, deoarece sunt păziți de aliații lor, ne-a asigurat Mircea Geoană. Cât despre cererile venite astăzi de la Moscova, inclusiv retragerea NATO din România, numărul doi al Alianței a precizat că nici nu se pune problema.

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Sperăm în continuare să descurajăm Federația Rusă, în ipoteza în care ar dori să repete ceea ce s-a întâmplat în 2014 când a ocupat ilegal Crimeea și când a început acest război care continuă în estul Ucrainei.

Această perioadă, pentru noi este una în care vrem, și suntem foarte activi în a promova o soluție politică, diplomatică cu Federația Rusă. În urma întâlnirii de la Geneva între secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov, vom trimite săptămâna viitoare propuneri în scris către Federația Rusă, pentru a continua dialogul în Consiliul NATO – Rusia, deci sperăm în continuare ca această ipoteză, pe care nu o putem exclude, să nu se întâmple, și încercăm să transmitem mesaje de natură diplomatică și de dialog către Federația Rusă, dar și mesaje cu privire la severitatea răspunsului nostru dacă această eventualitate s-ar putea concretiza

Vreau să spun încă o dată că din punct de vedere al țărilor NATO, în cazul României, în cazul Flancului Estic, în zona Mării Negre, nu sunt motive de îngrijorare pentru cetățenii României, sau pentru alți cetățeni care fac parte din NATO.

Asta nu înseamnă că Ucraina, care este un partener NATO, nu este membru al NATO, este un subiect pe care noi îl tratăm cu lejeritate, și încă o dată vreau să transmit un mesaj de apreciere, cu privire la modul extrem de reținut și neprovocator în care liderii de la Kiev au acționat și reacționat în această perioadă foarte complicată. Am avut aici lideri ucraineni, secretarul general a vorbit cu președintele Zelenski în urmă cu câteva zeci de ore și le-am spus: „Felicitări pentru faptul că nu intrați într-o logică de escaladare de declarații”. Pentru că declarațiile Federației Ruse au fost extrem de agresive. De aceea, deși Ucraina nu este membru NATO, avem o obligație politică și morală să îi sprijinim, asta și facem, dar în același timp este o diferență foarte clară între un partener al NATO și țări membre NATO, iar din punct de vedere al țărilor NATO, Articolul 5 funcționează. Observați măsuri de creștere a prezenței militare și a descurajării pe Flancul Estic, inclusiv în România și în zona Mării Negre. Deci NATO este o forță formidabilă, o forță defensivă și care își arată încă o dată validitatea și utilitatea pentru toate țările NATO, inclusiv pentru România.

Oana Zamfir, jurnalist Digi24: În aceste zile, și în ultimele ore au venit niște mesaje cât se poate de clare, niște declarații din SUA, de la Casa Albă, că în orice moment se poate produce atac al Rusiei asupra Ucrainei. Ne gândim la cel mai rău scenariu. Ce ar însemna asta pentru țările de pe Flancul Estic, dacă Rusia chiar ar invada Ucraina, deci și pentru România? Cum ar reacționa NATO în cazul unei invazii?

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu și în continuare acționăm către evitarea scenariului militar, care ar avea consecințe severe pentru securitatea europeană. Ar fi cea mai gravă criză de securitate de la terminarea Războiului Rece. Și acest lucru trebuie evitat și trebuie să descurajăm în continuare, inclusiv prin spunerea foarte clar că o eventuală incursiune militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei, repetată după 2014, ar antrena pe de o parte măsuri semnificative de consolidare a Flancului Estic, ați observat declarațiile recente ale președinților american și francez cu privire la România.

NATO, în mod evident va acționa și își va întâlni Flancul Estic, pentru că trebuie să ne protejăm teritoriul și cetățenii aliați. Este misiunea noastră.

Sunt mai multe scenarii pe masă cu privire la acțiunea pe care Rusia ar urma să o întreprindă. Ne uităm de asemenea, cu foarte multă atenție și vigilență la scenarii de destabilizare a Ucrainei, pentru că scenariul militar este o variantă, mai mare, mai mică, este și o variantă de destabilizare, și pentru aceste acțiuni, de natură cibernetică, pe care am început deja să le vedem, natură hibridă, destabilizare internă, măsuri de natură energetică, pe care le putem anticipa... Și aici suntem foarte vigilenți și spunem Federației Ruse că o incursiune militară ar fi nu doar inacceptabilă, dar ar antrena costuri severe pentru Federația Rusă, economice, financiare, tehnologice din partea Occidentului democratic, și pe de altă parte că destabilizarea Ucrainei ar însemna, de asemenea, deteriorarea relațiilor cu Occidentul.

Oana Zamfir, jurnalist Digi24: Americanii, așa cum spuneați, au anunțat disponibilitatea de a trimite forțe suplimentare pe teritoriul României, am văzut și anunțul președintelui francez Emmanuel Macron. Despre ce fel de suplimentare vorbim în cazul trupelor americane? Dublarea lor, triplarea lor?

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Dacă am sta să ne uităm puțin la coerența modului în care NATO se uită la întreg Flancul Estic - de la Marea Baltică, la Marea Neagră -, putem că anticipăm un anumit tip de coerență a prezenței NATO, și de aceea ideea unor grupuri de luptă, similare cu cele care sunt deja desfășurate în zona Baltică și în zona Poloniei, ar putea să reprezinte un reper cu privire la modul în care NATO ar aborda acest lucru. Repet, comandanții noștri militari, autoritățile române, autoritățile țărilor din Flancul Estic lucrează. În timp ce vorbim, practic, se lucrează la detalii, iar aceste lucruri vor fi anunțate când vor fi aprobate la nivel aliat și la nivel bilateral, între aliați din cadrul NATO.

Oana Zamfir, jurnalist Digi24: Una dintre garanțiile de securitate pe care Rusia le cere Occidentului, ar fi retragerea trupelor și a echipamentelor NATO din România și Bulgaria. Cum vedeți această solicitare?

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Această solicitare a fost făcută inclusiv în propunerea scrisă, pe care Federația Rusă a transmis-o NATO și SUA. Și se referă și la România și Bulgaria, la România și Polonia, au fost făcute referiri cu privire la scutul anti-rachetă, de la noi și de la polonezi. Răspunsul nostru a fost și rămâne la fel de clar și de transparent, că nu există în niciun fel o modalitate de a negocia, de a compromite postura militară a NATO pe teritoriul țărilor NATO. Este treaba NATO unde și în ce configurație, funcție de nevoile de securitate, ne așezăm prezența militară în țările NATO. Nu e problema Federației Ruse, așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să-și pună, sau să nu-și pună propriile forțe, pe propriul teritoriu. Este totalmente anacronic și este o întoarcere, în timp istoric vorbesc, către zone complicate ale istoriei europene, ideea că poți să ameninți cu incursiune militară un stat vecin, suveran, independent și democratic din Europa.

Aceasta este zona cu adevărat a liniei roșii, nu cea pe care o spune șeful diplomației de la Moscova.

Oana Zamfir, jurnalist Digi24: Vladimir Putin insistă că acest scenariu, al invadării Ucrainei, este mai degrabă o isterie a Vestului, neagă această posibilitate. Dacă Rusia va înainta spre Marea Azov, folosind teritoriile deja ocupate, din estul Ucrainei, care va fi reacția NATO?

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Este într-un fel ironic modul în care Federația Rusă încearcă să întoarcă în sens invers o situație pe care dânșii au creat-o. Nu NATO, care este o alianță defensivă, a mobilizat o sută și ceva de mii de trupe în jurul unui stat independent din Europa. Este un pic ironic, și cred că este un lucru pe care cetățenii îl pot discerne cu ușurință. Faptul că federația Rusă creează o problemă, șantajează Ucraina cu intervenția militară. Agresorul încearcă să găsească argumente ca cel agresat să devină din victimă, el însuși agresor. Deci nu funcționează așa. Și cred că pentru cei care uneori mai apleacă urechea la astfel de retorică, să spunem foarte clar că nu NATO este cel care provoacă tensiuni, dimpotrivă, noi suntem cei care încercăm să detensionăm situația, iar astfel de comunicare este pur și simplu o strategie de comunicare, ca orice fake-news în care Federația Rusă a căpătat o anumită specializare în ultimii ani.

Oana Zamfir, jurnalist Digi24: Dacă s-ar produce această invadare a Ucrainei, dacă ar avea loc această intervenție a Rusiei în Ucraina, se așteaptă NATO la o criză umanitară, la o criză a refugiaților?

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Dacă Federația Rusă alege o cale a agresivității și o politică militaristă și agresivă, nu ne face plăcere, dar vom fi obligați să luăm măsuri în consecință pentru a ne proteja teritoriul și populațiile. Vreau să transmit românilor - care, evident, ascultă cu îngrijorare, pe lângă multe alte griji pe care le au, mult mai imediate – că NATO este aici și veghează, iar din punct de vedere a securității României, a zonei Mării Negre, a întregului teritoriu aliat, un miliard de oameni, 20 de milioane de români, nu sunt motive de preocupare. Sunt motive de îngrijorare, pentru că o securitate deteriorată la nivel regional nu este bună. Dar din punct de vedere imediat nu sunt riscuri pentru securitatea României și vreau să ne concentrăm cu toții pe alte lucruri care sunt evident importante și ele sunt de natură economică și socială, iar partea strategică, pentru asta suntem în NATO, pentru asta sunt și eu aici la NATO, să fim siguri că nimic sever nu se întâmplă la adresa intereselor noastre, scrie digi24.ro

luni, 24 ianuarie 2022701
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Luni, 16 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Silviu Coșa, prefectul județului Constanța
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
Comentarii
mai mult...Politică
16 mai 20:57PoliticăDâncu: Majorarea procentajului din PIB pentru Apărare va conduce la accelerarea modernizării Armatei României

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a efectuat, vineri şi sâmbătă, o vizită de informare în garnizoana...121

16 mai 00:00PoliticăAurescu: Noul Concept Strategic NATO - centrat pe apărarea colectivă129
16 mai 20:41PoliticăMinistrul Aurescu va participa la reuniunea de la Bruxelles a şefilor diplomaţiilor din statele membre UE116
16 mai 20:42PoliticăA murit fostul parlamentar PSD şi ministru al Cercetării, Şerban Valeca

Fostul parlamentar PSD şi ministru al Cercetării, fost preşedinte al PSD Argeş, profesorul Şerban Valeca, a...403

16 mai 23:48PoliticăPSD Constanța are activitate și în weekend729
16 mai 20:42PoliticăRomânia susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO216
16 mai 20:44PoliticăȘeful AUR cere un bloc al partidelor de opoziție împotriva PSD și PNL

Încet încet se apropie anul electoral 2024 atunci când vom avea în ordine - alegeri europarlamentare, alegeri...419

16 mai 20:45PoliticăAmbasada României la Kiev și-a reluat activitatea401
16 mai 20:45PoliticăPetre Daea anunță iminența crizei alimentare: Războiul stomacurilor goale este mai periculos și mai devastator decât cel cu arma394
16 mai 20:46PoliticăBoloș: „Situație critică” pentru România la absorbția fondurilor europene

România are la îndemână nu doar banii europeni care vin prin PNRR, programul creat special pentru a relansa economia...456

16 mai 20:47PoliticăMinistrul Boloș anunță că renegocierea PNRR este obligatorie pentru România428
16 mai 00:05PoliticăLege promulgată: 7 ani de închisoare pentru schingiuirea unui animal749
Vremea
17.9°17.9° - 18.9° luni, 16 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 74%
Vânt: 2.2 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 mai 00:00SportSărbătoare în Gruia - CFR Cluj a câștigat campionatul României la fotbal pentru a cincea oară consecutiv

Formaţia CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Universitatea Craiova,...225

16 mai 00:00SportUn român a marcat golul decisiv în finala Cupei Maltei

Formaţia FC Floriana a câştigat Cupa Maltei, duminică seară, învingând în finală echipa Valletta, scor 2-1...152

16 mai 00:00SportAC Milan este la un pas de titlu în Italia după ce a învins Atalanta cu 2-0

Formaţia AC Milan, la care este legitimat Ciprian Tătăruşanu, a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu...138

16 mai 00:00SportEchipele care vor diputa barajul pentru Liga I - Tragerea la sorți va avea loc luni

FRF a anunţat, duminică, după disputarea ultimelor meciuri din play-off-ul Ligii 2 Casa Pariurilor, că la baraj...211

Local
16 mai 23:22LocalAccident la Constanța: victimele, doi motocicliști

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 14 mai, la intersecția bulevardelor...833

16 mai 23:22LocalAccident cu victimă, în Mangalia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Mangalia, zona gării, acolo unde a avut loc un...898

16 mai 23:23LocalCod galben de ploi torențiale, la Constanța

5190

16 mai 23:21LocalAutoturism răsturnat în zona Hanul Morii, pe DN2A

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de duminică, 15 mai a.c., în...595

16 mai 00:21LocalReglare de conturi în Mangalia, cu urmăriri în trafic și bâte! Detalii din dosar

Membri ai clanului Mustafa din Mangalia, respectiv Osgian, Iunuzbei, Tamer și Emuran dar și Cocâlea Elvis au fost...4600

16 mai 23:22LocalApartament în flăcări, la Tortomanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 14 mai, în Tortomanu, vizavi de...466

16 mai 00:19LocalBucureșteanul de la Patagonia Design, întors din drumul fericirii de pe litoral!

Grigore Robert Nicolae, un cunoscut afacerist al sectorului 2 al capitalei, administrator și unic asociat al firmei...1283

16 mai 00:23Local4 ani de închisoare pentru cuțitarul din Năvodari care și-a înjunghiat prietenul!

Onel Marius Gabriel a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Sentința a...771

16 mai 00:22LocalDosarul mitralierei furate în Mamaia Sat, preluat de Parchetul Tribunalului!

2464

Politică
16 mai 20:44PoliticăȘeful AUR cere un bloc al partidelor de opoziție împotriva PSD și PNL

Încet încet se apropie anul electoral 2024 atunci când vom avea în ordine - alegeri europarlamentare, alegeri...419

16 mai 20:45PoliticăAmbasada României la Kiev și-a reluat activitatea

Ambasada României la Kiev și-a reluat sâmbătă activitatea, a anunțat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. „Mă...401

16 mai 20:45PoliticăPetre Daea anunță iminența crizei alimentare: Războiul stomacurilor goale este mai periculos și mai devastator decât cel cu arma

394

16 mai 20:42PoliticăA murit fostul parlamentar PSD şi ministru al Cercetării, Şerban Valeca

Fostul parlamentar PSD şi ministru al Cercetării, fost preşedinte al PSD Argeş, profesorul Şerban Valeca, a...403

16 mai 23:48PoliticăPSD Constanța are activitate și în weekend

Membrii Biroului Permanent și președintele Organizației Municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache, s-au reunit...729

16 mai 20:42PoliticăRomânia susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO

România a exprimat „fără rezerve sau condiții” sprijinul pentru aderarea rapidă a Finlandei și Suediei la NATO...216

16 mai 20:46PoliticăBoloș: „Situație critică” pentru România la absorbția fondurilor europene

România are la îndemână nu doar banii europeni care vin prin PNRR, programul creat special pentru a relansa economia...456

16 mai 20:47PoliticăMinistrul Boloș anunță că renegocierea PNRR este obligatorie pentru România

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, vineri seară, că realitatea din momentul...428

16 mai 00:05PoliticăLege promulgată: 7 ani de închisoare pentru schingiuirea unui animal

749

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3393

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2226

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6047

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3023

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4024

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3255

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11323

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5007

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1584

Monden
16 mai 00:00MondenCatalogul muzical al trupei Pink Floyd ar putea fi vândut cu 500 de milioane de dolari

Catalogul muzical al trupei rock britanice Pink Floyd face obiectul unor propuneri de cumpărare lansate de Warner Music...112

16 mai 23:48MondenBritney Spears a anunţat că a pierdut o sarcină

Britney Spears a anunţat sâmbătă că a pierdut sarcina printr-o postare pe Instagram alături de logodnicul său,...263

16 mai 00:01MondenScandalul bubuie iar: juriul național al României a fost eliminat de la Eurovision!

3148

16 mai 00:00MondenAnamaria Prodan i-a luat înapoi cadoul de 450.000 de euro făcut lui Reghe! „Să-mi dea banii înapoi!“

Anamaria Prodan vrea să divorțeze cât mai repede și să ștergă cu buretele trecutul ei alături de Laurențiu...246

16 mai 00:00MondenAdelina Pestrițu, șicanată pe Instagram!

Adelina Pestrițu a avut parte de critici dure pe Instagram, după ce a filmat un clip despre ,,moda bunelor maniere",...160

16 mai 00:00MondenCe mesaj are Ronan Keating pentru fanii din România? Artistul revine la vară în țara noastră

Apreciatul cântăreț Ronan Keating revine în România în această vară. Fostul solist al formației Boyzone a...143

16 mai 23:49MondenFanii Eurovision România, furioşi pe Moldova şi Ucraina după punctajul oferit lui WRS: “Ruşine”

WRS a reuşit să se claseze pe locul 18 în finala Eurovision 2022, desfăşurată sâmbătă seara în Italia, la...1532

16 mai 23:49MondenCine sunt Kalush Orchestra din Ucraina, câştigătorii Eurovision 2022, cu melodia “Stefania”

Ucraina este câştigătoarea Eurovision 2022. Kalush Orchestra, cu melodia "Stefania" . Piesa a luat cele mai multe...328

16 mai 00:02MondenUcraina a câştigat Eurovision 2022! România, pe locul 18!

3062

Mapamond
16 mai 21:09MapamondPeste 700.000 de refugiaţi din Ucraina au ajuns în Germania

În Germania au fost înregistraţi până acum peste 700.000 de refugiaţi din Ucraina, arată date ale ministerului de...315

16 mai 21:09MapamondÎn Rusia se află în desfășurare o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene Kyrylo Budanov a declarat că este în desfășurare o lovitură de...843

16 mai 21:08MapamondTren frigorific plin cu cadavre de soldați ruși omorâți în Ucraina, lăsat în urmă de armata lui Putin

627

16 mai 21:09MapamondPutin îl avertizează pe președintele Finlandei

Sfârşitul neutralităţii militare a Finlandei ar fi o "greşeală", a estimat sâmbătă preşedintele rus Vladimir...399

16 mai 17:51MapamondSUA trimit peste 10.500 de trupe noi în Europa: Anunțul Pentagonului

SUA trimit 10.500 de noi trupe în Europa pentru a înlocui soldații care au fost desfășurați anterior, a anunțat...571

16 mai 21:09MapamondAustria se pregăteşte să ridice toate restricţiile legate de pandemia de COVID-19

Autorităţile austriece nu vor mai cere persoanelor care intră în ţară să prezente dovada vaccinării împotriva...352

16 mai 21:08MapamondServiciul secret ucrainean SBU a interzis 13 jurnalişti străini de la începutul războiului

Serviciul secret ucrainean SBU a decretat, de la începutul războiului, interdicţie de intrare pentru 13 jurnalişti...365

16 mai 21:08MapamondSiria: Lovituri aeriene israeliene, cinci morţi

Israelul a lansat vineri lovituri în centrul Siriei, făcând cinci morţi, printre care un civil, a informat agenţia...356

16 mai 21:07MapamondUcraina investighează 11.000 de posibile cazuri de crime de război

308

Sănătate
16 mai 00:00SănătateSpecialiști: Epidemia COVID din Coreea de Nord ar putea provoca o criză sanitară majoră

Specialiștii susțin că epidemia de COVID-19 din Coreea de Nord ar putea provoca o criză sanitară majoră. Virusul...130

16 mai 00:00SănătateVariola maimuțelor a apărut și la oameni: care sunt simptomele și unde trăiesc cei diagnosticați

Două persoane au fost confirmate cu variola maimuțelor, au confirmat autoritățile sanitare de la Londra, citate de...124

16 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 138 de persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

113

16 mai 00:00SănătateMenstruație întârziată: care sunt cauzele care duc la dereglări de acest tip, inclusiv la menopauză

Aproape că nu există femeie care să nu se fi confruntat cel puțin o dată în viață cu întârzieri ale...131

16 mai 00:00SănătateMarea Britanie amână interzicerea promovării alimentelor bogate în zahăr, sare sau grăsimi

Marea Britanie va amâna cu un an noile reglementări care interzic promovarea ofertelor de cumpărare a alimentelor şi...114

16 mai 00:00SănătateTermenul pentru organizarea şi funcţionarea centrelor de arşi, prelungit până la sfârşitul lui 2025

Termenul privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea...110

16 mai 20:43SănătateRafila: Infecţia cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat sâmbătă, la Oradea, că infecţia cu noul coronavirus se...278

16 mai 20:44SănătateDeși Rafila afirmă că protecția oferită de vaccin în fața Omicron este aproape zero, unii medici recomandă doza a patra

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj, Violeta Briciu, a declarat sâmbătă, la Predeal, că...420

16 mai 00:04SănătatePsiholog criminalist: Tulburările mintale pornesc din traumele copilăriei!

901

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT