REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Geoană este împotriva impunerii unor cote obligatorii de imigranți

Geoană este împotriva impunerii unor cote obligatorii de imigranți

Replica API 9 septembrie 2015 | 00:04 193

Senatorul Mircea Geoană, liderul Partidului Social Românesc (PSRO), a declarat marți, la Târgu Mureș, că este împotriva impunerii unor cote obligatorii de imigranți pentru România, afirmând că se impune modificarea unor legi precum cea a azilului și legiferarea unui mecanism național de triere a celor care vin în țară.

'(...)Cred că pe lângă dimensiunea de respingere a unor cote obligatorii — care cred că este o poziție pe care suntem și noi, la PSRO, să o susținem, adică ni se pare o idee bună — aș insista pe un mecanism național de triere a celor care vin în România. Pentru că trebuie să fim atenți și acest lucru îl spun cu toată buna intenție, pentru că avem cetățeni de etnie libaneză, siriană sau egipteană, care sunt în România, sunt integrați, care fac o muncă extraordinară și care niciodată nu au avut altă agendă decât agenda țării pe care au adoptat-o și care i-a adoptat (...)', a spus Geoană la o conferință de presă.

El a afirmat că PSRO va propune în Parlament înăsprirea pedepselor pentru călăuze și pentru cei care sunt colaboratori pentru acest tip de trafic.

'Cred că trebuie să ne uităm atent la legislația românească, noi propunem și vom avansa în Parlament înăsprirea pedepselor pentru cei care sunt călăuze și care sunt colaboratori pentru acest tip de trafic, de foarte multe ori cu victime (....) înăsprirea pedepselor pentru cei care fac din asta un business al morții. Și nu în ultimul rând, trebuie să umblăm și la Legea Azilului, pentru că, așa cum spunea și președintele în conferința de presă, pe lângă preluarea lor, cazarea lor și găsirea unor resurse minime pentru a-i putea adăposti, vine problema inserției sociale. Și aici legislația românească nu este destul de precisă, pe de o parte în a delimita mai clar cine este imigrant economic și cine este azilant pe cauză de război și criză umanitară, ca să fim siguri că putem să avem un temei legal. La nivel național trebuie să ne uităm mai întâi la Legea Azilului pentru a fi siguri că avem instrumente juridice ca în cazul în care, Doamne ferește, vin și către noi', a susținut Mircea Geoană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367