REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
21.5° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Geoană îi răspunde lui Ciolacu: Anul 2024 va fi al independenților

Geoană îi răspunde lui Ciolacu: Anul 2024 va fi al independenților

Victor ROTARU 15 iunie 2024 | 15:08 2125

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a declarat că nu dorește să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an, variantă luată în calcul la ședința pe care social-democrații au avut-o vineri, și pe care aceștia au avansat-o și partenerilor de la PNL, pentru a-i convinge să accepte un candidat comun pentru Cotroceni.

Geoana ii raspunde lui Ciolacu: Anul 2024 va fi al independentilorMarcel Ciolacu și Mircea Geoană

”Nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forțe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă”, a spus Mircea Geoană, care a subliniat că ”anul 2024 va fi anul independenților”.

”Sunt convins că va fi anul independenților, proba am avut-o la alegerile locale și europarlamentare. Eu nu exclud și nu îndepărtez o susținere cât mai largă, dar cu o singură condiție: să se respecte orientarea mea în privința interesului strategic al României”, a spus Geoană.

”România are nevoie de un nou început”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Acesta își pregătește de mai bine de un an candidatura la alegerile prezidențiale, dar dorește să candideze ca independent, considerând că dezlipirea alegerilor prezidențiale de cele parlamentare va avantaja o astfel de candidatură.

Fostul președinte al PSD se află de multe luni pe primul loc în toate sondajele de opinie în ceea ce privește opțiunea de vot pentru prezidențiale.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-ar fi spus liberalilor în şedinţa coaliţiei de marți că ar putea propune un tandem Mircea Geoană preşedinte şi el premier, dacă PNL nu îi va susţine candidatura la alegerile prezidențiale.

În urmă cu câteva luni, PSD ar fi acceptat comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pe 9 iunie doar cu condiția ca liberalii să susțină un candidat PSD la funcția de președinte al României și să meargă împreună cu alianța electorală și pentru aceste alegeri.

Acum, liberalii nu ar mai fi vrut să respecte această înțelegere. De altfel, imediat după ședința în care liberalilor li s-a făcut propunerea cu Mircea Geoană, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale., decizie consfințită și vineri, la ședința conducerii PNL, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai mai bn votez aur decât cu acest securist
4
1
INDIFERENT CINE VA AJUNGE PRESDINTE, ROMANII O VOR DUCE MAI RAU,,,SA VEDETI FERICIRE DIN ANUL 2025...CAND SE VOR TERMINA MINCIUNILE...FARA INDEXARI...FARA VAUCERE DE SOMN...FARA VAUCERE DE STAT DEGEABA...
7
0
Iar ati scos prostanacul de la naftalina
16
29
Geoana RUPE coalitia psd /pnl, ha ha ha ha ha ha
29
4
Hai sa va stric anul, Geoana va fi Președinte! Ciolacu? Doamne ferește. Ciucă? Ne-am întors în feudalism? Rareșa Bogdana vatafa? Niciodată.
30
5
dragistea mea. ce tot ii faceti reclama lu idi otu asta deosebit. va platesc machedonii lui ca pe fraeri ?
16
29
Geoana vezi sa nu fii iar presedinte pentru o noapte hahsha
16
29
taticul american, impreuna cu mamica europ,a vor hotari cine va fi presedintele Romaniei ! Sic
18
19
De acord, iesim sa votam, nu stim pe cine dar iesim!
11
16
Mihaela dragostea mea situația actuală este mult mai grava decât aceia. Coldea îți spune ceva?, cumnatul tău? Stai liniștit, nu se va întâmpla
14
26
oricine va fi presedinte tara merge inainte ca pe roate ...desunflate!
17
17

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510