REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Geoană: În România există o deprofesionalizare și o decredibilizare a sistemului tradițional de partide

Geoană: În România există o deprofesionalizare și o decredibilizare a sistemului tradițional de partide

Replica API 7 aprilie 2016 | 00:29 275

Liderul Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a declarat miercuri la Râmnicu Vâlcea că sistemul tradițional de partide s-a decredibilizat din cauza noilor generații de politicieni, promovați pe "clanuri și pe grupuri de interese".

"În România există o deprofesionalizare și o decredibilizare a sistemului tradițional de partide. E un fenomen care s-a produs în timp. De exemplu, pentru PSD, partid pe care-l cunosc cel mai bine, a existat o perioadă în care era o densitate absolută de resurse umane, nimeni nu putea contesta PSD-ului de atunci că nu avea oameni competenți. Ușor ușor, însă, pe măsură ce generațiile mai vârstnice nu au fost în prim plan, succesorii acestora au provenit din medii mult mai puțin profesionale decât ale anteriorilor. Partidele nu și-au făcut o școală de resurse umane. Atunci când s-a împrospătat resursa umană, s-a împrospătat pe clanuri și pe grupuri de interese și ușor, ușor partidele și-au pierdut prospețimea și calitatea profesională. La PSD, de când Liviu Dragnea este în prim plan, partidul a pus în față alte criterii, care nu au nimic în comun cu meritocrația", a declarat Geoană.

Totodată, acesta este convinsă în județul Vâlcea, PSRO va înregistra un scor bun la alegerile locale.

"La Vâlcea, PSRO are toate șansele să câștige, pe un teren unde spectrul politic este extrem de fărâmițat. Aici, cu 20% se pot câștiga alegerile, mai ales când un candidat de la Băsescu este pe listele PSD, unul de la PSD este undeva pe dreapta, unul care a făcut de două ori 'vizite' într-un loc dorește acum să candideze. PSRO vine cu un candidat la Râmnic integru, moral, cu principii. Scorul la locale va fi unul foarte bun la Râmnicu Vâlcea pentru PSRO, la generale și mai bun, iar în anul 2019-2020, PSRO va fi prima forță politică din România", a mai spus liderul PSRO.

Mircea Geoană a fost prezent miercuri la Râmnicu Vâlcea, unde a avut o întâlnire cu membrii din partid și l-a prezentat oficial pe candidatul partidului la Primăria Râmnicu Vâlcea. Acesta este Constantin Dorobanțu, lider de sindicat la CET Govora, potrivit Agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614