REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Geoană: Subiectele sensibile ale agendei lui Nuland la Bucureşti - anticorupţia şi unirea cu Moldova

Geoană: Subiectele sensibile ale agendei lui Nuland la Bucureşti - anticorupţia şi unirea cu Moldova

Replica API 16 ianuarie 2014 | 00:00 228

Senatorul PSD Mircea Geoană a precizat, miercuri, pentru Mediafax, că agenda vizitei Victoriei Nuland la Bucureşti a conţinut două subiecte sensibile legate de preocuparea faţă de intenţia de a modifica legislaţia anticorupţie şi faţă de declaraţiile "agresive" privind unirea cu Republica Moldova. "Au existat două subiecte sensibile în convorbirile de la Bucureşti şi multe puncte pozitive. Cele două puncte sensibile sunt evidente: o anumită preocupare faţă de intenţii de modificare a legislaţiei cu privire la lupta împotriva corupţiei şi, pe de altă parte, o preocupare faţă de declaraţiile extrem de agresive cu privire la unirea cu Republica Moldova. Acestea au fost cele două subiecte cu privire la agenda vizitei", a precizat Geoană pentru Mediafax. Mircea Geoană a avut o întrevedere neoficială la Bucureşti cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland. "Cred că ambele instituţii, Ministerul de Externe şi Preşedinţia, au recepţionat mesajele care le-au fost transmise", a adăugat Geoană.

"Pe de o parte, prezentarea vizitei ca o vizită de felicitare la zece ani de NATO nu e decât o exagerare. Dar şi prezentarea de către preşedintele României a mesajelor oficialului american de o manieră atât de catastrofică reprezintă de asemenea o foarte mare exagerare", a spus Geoană. El a menţionat că Victoria Nuland este un diplomat excepţional şi a arătat că aceasta nu e fericită ca declaraţiile sale să fie folosite în lupta politică internă.

"Este un diplomat de super clasă şi cred că, cunoscând-o bine, nu este fericită să fie, domnia sa sau declaraţiile din vizita de la Bucureşti, folosite în politica internă românească. Încurajez actorii aflaţi în competiţie azi să se abţină în a folosi elementul de politică externă în lupta politică internă", a mai spus Geoană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108