REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Geoană: Un forum pentru regionalizare e util, dar nu să substituie procesul coordonat de Dragnea

Geoană: Un forum pentru regionalizare e util, dar nu să substituie procesul coordonat de Dragnea

Replica API 13 mai 2013 | 00:00 196

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că ar fi util un forum naţional pentru dezbaterea regionalizării care să reunească lideri de opinie ca foşti prim-miniştri sau miniştri de interne, experţi din străinătate, dar nu ca subtitut la procesul instituţional derulat de ministerul lui Liviu Dragnea. "Eu cred că toate vocile experimentate trebuie cooptate într-un astfel de demers. Dar nu cred că un forum poate să se substituie unor mecanisme de genul celui coordonat de Liviu Dragnea sau de Klaus Iohannis. Pot fi liderii importanţi care au condus România, foşti prim-miniştri, foşti miniştri de interne, foşti oameni de stat din alte ţări de la care am dori să învăţăm experienţa respectivă este foarte utilă, dar nu ca substitut la efortul instituţional care se derulează, ci pur şi simplu ca un adjuvant, ca un grup al înţelepţilor care eventual pot să aducă elemente utile în dezbaterea şi decizia politică", a afirmat Geoană, sâmbătă, la conferinţa organizaţiei "PES activists" a PSD.

El a arătat că este nevoie de o mai mare sincronizare între ceea ce face Consiliul Consultativ al Regionalizării de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi grupul de lucru al PNL coordonat de Klaus Iohannis, pentru că se creează confuzie prin apariţia în spaţiul public a unor propuneri diferite.

Totodată, Geoană a avertizat asupra riscurilor ca reforma regionalizării să fie făcută în grabă, având în vedere calendarul strâns.

"Ai tăiat o dată, ai tăiat pe termen lung. Nu pot să mă joc cu Constituţia şi organizarea administrativă a ţării mele", a spus Geoană, care a arătat că în Polonia înfiinţarea voievodatelor a fost precedată de simulări derulate pe durata a ani de zile pentru a testa capacitatea administrativă a noilor instituţii.

Organizaţia "PES activists" România a PSD a propus sâmbătă crearea unui forum naţional care să discute regionalizarea, după modelul Forumului Constituţional, dar şi ca acest organism să fie prezidat de Ion Iliescu.

"În prezenţa mai multor aleşi locali şi parlamentari, cei peste 350 de activişti europeni ce participă astăzi la al 6-lea Forum Naţional al PES activists România organizat sub egida Partidului Socialiştilor Europeni şi Partidului Social Democrat au propus ca acest Forum să fie prezidat de fostul preşedinte Ion Iliescu, considerat a fi singurul capabil să adune părerile tuturor celor implicaţi în regionalizare", se afirmă într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX de această organizaţie.

Propunerea "PES activists" a fost lansată într-o conferinţă organizată la Palatul Parlamentului, la care au fost prezenţi senatorul Mircea Geoană, eurodeputatul Victor Boştinaru, primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369