REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

'Geometria inocenței'- expoziție de artă semnată de Monica Stoian Grasa

'Geometria inocenței'- expoziție de artă semnată de Monica Stoian Grasa

Replica API 24 septembrie 2019 | 00:00 560

„Geometria inocenței” - acesta este titlul expoziției Monicăi Stoian Grasa de la EM ART Gallery – reprezintă un pariu curajos și deloc simplu între artistă și structurile reci ale unei grafici ce trebuie îmblânzită până la a deveni artă și mesaj viu. Un pariu câștigat în importantă măsură, în această primă etapă a tatonărilor, potrivit unui articol postat pe site-ul hunedoara.online

La o privire sumară, îndemnările Monicăi Stoian cu liniile pot să pară doar un joc interesant, complicat, un război al construcțiilor multiplicându-se concentrice punctelor de fugă, o alergare dirijată a câtorva simboluri de sinteză, originare, evident geometrice. Dar lumea complicată, supra-geometrizată - dacă pot spune așa abundenței perfecționiste – din lucrările Monică Stoian ascunde cel puțin încă o lume, definită de un alt limbaj decât cel matematic. Sub sita, uneori obositor de deasă, a micro și macro structurilor respectând geometrii pure, apare un poem larg al închinării, o decorațiune sistematică de templu. Această lume nouă, ascunsă febril sub răceala geometriilor inițiale, are ca miez al multiplicării aura sfinților, lumina care încadrează egal pe toți cei care sunt păstrători de credință și pioși degustători ai esențelor morale și spirituale. Iar natura, singurul spațiu potrivit sfințeniei, devine la Monica Stoian broderie delicată pe vălul mare al lumilor. O broderie prin care se întrevăd întâlnirile mulțimilor, căutările individului generic, drumuri și trepte, orizonturi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614