REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

George Bosânceanu cere strămutarea dosarului

George Bosânceanu cere strămutarea dosarului

Replica API 5 septembrie 2015 | 13:56 186

Controversatul George Bosânceanu, patronul hotelului Histria, din Mamaia, apelează, din nou, la o cerere de strămutare. Pe rolul Curţii de Apel Constanţa, la data de 4 septembrie, afaceristul a solicitat strămutarea dosarului penal, cerere ce va fi analizată pe 24 septembrie. Menţionăm că acesta a fost trimis în judecată, pe 6 mai, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Alături de el, tot în calitate de inculpat, apare Florin Marin. Ca şi parte vătămată s-a constituit procurorul Teodor Niţă. Menţionăm că procesul se află pe rolul Judecătoriei Constanţa, următorul termen fiind stabilit pe 7 septembrie.

George Bosânceanu a mai ajuns în atenţia anchetatorilor, acesta alegându-se şi cu o condamnare de 10 ani de închisoare. Fusese trimis în judecată, în 2011, pentru trafic de minori, la Tribunalul Constanţa, însă procesul a fost strămutat la Tribunalul Vrancea, la cererea afaceristului. Magistraţii de aici l-au condamnat pe 31 octombrie 2014, dar inculpaţii au depus apel, care a fost înregistrat la Curtea de Apel Galaţi, următorul termen fiind stabilit pe 17 septembrie anul curent.

Potrivit procurorilor DIICOT Vrancea, s-a procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, format din inculpaţii George Vergiliu Bosânceanu, Gheorghe Peneoasu, Marian Roşu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helera şi Sevghilim Şaban, din municipiul Constanţa. În sarcina lor s-a reţinut că, în cursul anului 2011, au obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către 5 persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. Procurorii mai arată că activitatea infracţională se desfăşura în sezonul estival, în hotelul Histria, proprietatea inculpatului Bosânceanu.

Recent, Bosânceanu a ajuns din nou în atenţia oamenilor legii, după ce s-a descoperit că fura energie electrică.

Echipajele ENEL, împreună cu jandarmii și polițiștii, au descins la finele lunii august la hotelul Histria din Mamaia pentru a verifica dacă este racordat legal sau nu la rețeaua de energie electrică. În urma controlului a fost descoperit un tunel prin care treceau mai multe fire conectate la rețeaua de energie electrică a unui alt hotel din apropiere. Bosânceanu spune că nu este nici un tunel, este doar o... găurică, iar unitatea pe care o conduce este alimentată cu energie de la un generator, dar și de la o eoliană. „Nu e tunel, e doar o găurică. Una e găurică, una e un tunel. Și dacă e tunel, e în proprietatea hotelului Histria sau nu?! Sunt întrebări cheie. N-am avut nici un control, nimic. A luat foc un hotel în zonă și când au venit acolo, au găsit ei un cablu, la vreo 100 de metri de hotelul meu și au spus că ar fi al meu. Așa bănuiesc ei. Problema este că, în momentul în care au întrerupt alimentarea cu energie electrică, au văzut că eu am curent. Eu am generator. Am și eoliană“, a declarat, pentru Replica, George Bosânceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367