REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

George Ciamba şi de Graaf au discutat despre cooperarea dintre porturile Constanţa şi Rotterdam

George Ciamba şi de Graaf au discutat despre cooperarea dintre porturile Constanţa şi Rotterdam

Replica API 23 februarie 2013 | 00:00 196

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut vineri o întrevedere cu Fred de Graaf, preşedintele Senatului olandez, cooperarea dintre porturile Constanţa şi Rotterdam fiind unul dintre subiectele de pe agendă.

Discuţiile s-au axat pe stadiul relaţiilor bilaterale şi pe cooperarea la nivel european între cele două state, inclusiv cu referire la componenta de consultare pe linie parlamentară în perspectiva deciziei privind aderarea României la spaţiul Schengen. Pe dimensiunea relaţiei bilaterale, cei doi demnitari au agreat dinamizarea dialogului politic şi diversificarea componentei de cooperare în plan economic, inclusiv ca urmare a celor convenite cu ocazia recentei vizite la Haga a ministrului afacerilor externe român, informează MAE.

Totodată, a fost menţionată dimensiunea cooperării între porturile Constanţa şi Rotterdam şi rolul economic important al oamenilor de afaceri olandezi.

În egală măsură, discuţiile au relevat un potenţial semnificativ de aprofundare a coordonării între cele două state, pe temele aflate în dezbatere la nivel european. Oficialul român a informat asupra intenţiei Guvernului de a acţiona pentru consolidarea profilului european al României, ca stat membru care promovează adâncirea integrării, bazată pe principiile solidarităţii şi coeziunii. În contextul în care la nivel european provocările vor continua să fie dificile şi în 2013, ambii demnitari au subliniat necesitatea dezvoltării coordonării la nivel european între cele două state pe teme precum: piaţa internă, consolidarea rolului global al Uniunii. Schimbul de vederi a vizat şi politica de extindere şi de vecinătate a Uniunii, prin trecerea în revistă a evoluţiilor din Balcanii de Vest şi reiterarea sprijinului părţii române pentru perspectiva europeană a Republicii Moldova.

Referitor la tematica extinderii spaţiului Schengen, secretarul de stat George Ciamba a reiterat argumentele părţii române pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen, la proximul Consiliu JAI.

Interlocutorul olandez a salutat informaţiile, evaluările şi elementele transmise de secretarul de stat român, în contextul în care Parlamentul olandez îşi va definitiva poziţia în cel mai scurt timp. A apreciat că vizita pe care o efectuează în România s-a dovedit o foarte bună sursă de informare, punând în evidenţă potenţialul de cooperare existent între cele două ţări şi convergenţa de abordare a ambelor părţi, pe o serie de aspecte de cooperare bilaterală şi europeană, mesaj pe care îl va transmite şi colegilor săi parlamentari.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218