REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.1° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

George Clooney, erou al reţelelor de socializare pentru articolul său împotriva rasismului

George Clooney, erou al reţelelor de socializare pentru articolul său împotriva rasismului

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 1203

George Clooney a incendiat reţelele de socializare după apariţia în ziarul Daily Beast a unui articol în care actorul asigură că rasismul este "pandemia în SUA" şi îi încurajează pe compatrioţii lui să-şi exercite dreptul de vot pentru a schimba situaţia, relatează EFE, citată de Agerpres.

George Clooney

O problemă care "ne infectează pe toţi" şi pentru care "după 400 ani de luptă trebuie încă găsit un vaccin", notează actorul în acest articol în care intră din plin în dezbaterea asupra rasismului din Statele Unite care a devenit scenariu a numeroase proteste şi manifestaţii în majoritatea oraşelor după uciderea, la 25 mai, a afro-americanului George Floyd, în momentul arestării sale de către poliţia din Minneapolis.

Afirmaţiile lui Clooney, care reflectează nu doar la situaţia rasială actuală ci aminteşte şi fapte similare petrecute în istoria recentă a SUA, au devenit virale pe Twitter, şi o tendinţă a zilei.

"Ne aflăm oare în 1992, când am auzit un juriu care a decis că poliţiştii albi, pe care i-am văzut de zeci de ori lovindu-l pe Rodney King nu sunt vinovaţi pentru crimele lor evidente?", s-a întrebat actorul.

"Sau în 2014, când Eric Garner a fost executat pentru că a vândut ţigări unui poliţist alb care l-a strangulat în timp ce noi ne uitam la el?", a insistat Clooney, înainte de a încheia: "Cuvintele 'nu pot respira' vor rămâne gravate pentru totdeauna în mintea noastră".

Laureatul a două premii Oscar şi protagonist al unor filme ca "Ocean' s Eleven' (2001) sau "Gravity" (2013) notează de asemenea că nu ştie când se vor termina protestele, dar că speră ca nimeni să nu mai "fie omorât".

"Furia şi frustrarea pe care le vedem pe străzile noastre sunt o aducere aminte a cât de puţin am crescut ca ţară de la păcatul nostru originar, sclavia", a spus el.

Potrivit lui Clooney, rasismul rămâne o problemă în SUA, agravată cu această ocazie de preşedintele Donald Trump, care săptămâna trecută a spus că "atunci când încep jafurile, încep împuşcăturile" şi care luni ameninţa că va desfăşura armata pentru "a înăbuşi" protestele.

Este şi motivul pentru care a făcut apel la cetăţeni să schimbe această situaţie la 3 noiembrie, când vor avea loc alegeri prezidenţiale.

"Nu avem nevoie de lideri care să aţâţe ura şi violenţa ca şi cum ideea de a-i împuşca pe cei care se dedau la jafuri, nu ar fi altceva decât un mesaj controversat. Există un singur mod pentru ca această ţară să obţină o schimbare adevărată: prin vot", a încheiat el.

George Clooney, erou al reţelelor de socializare pentru articolul său împotriva rasismului

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Erou si George Clooney pedofilul si prietenul lui Epstein vorbeste aiurea ca tot DeepState ul ! Fuck off Pedo! Sunt filmari cum iti trageai pantalonii pe salupa la Venezia cu Hussein Barry The Gay President
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369