REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

George Clooney se întoarce după 20 de ani în televiziune cu o ecranizare a romanului „Catch-22“

George Clooney se întoarce după 20 de ani în televiziune cu o ecranizare a romanului „Catch-22“

Replica API 11 mai 2019 | 00:00 280

George Clooney

Douăzeci de ani după rolul deţinut în serialul de mare succes ''ER'', actorul american George Clooney se întoarce în televiziune luna aceasta cu o ecranizare a romanului lui Joseph Heller ''Catch-22'', o carte a cărui complexitate, susţine actorul, a făcut-o ideală pentru realizarea unei miniserii de şase episoade, relatează Reuters.

Câştigătorul premiului Oscar, cunoscut pentru filme precum "Syriana", "Gravity" şi "The Monuments Men", este de asemenea producător executiv şi a regizat două episoade din miniseria a cărei acţiune se desfăşoară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Am crezut că este o modalitate amuzantă de a spune povestea asta. Este greu să spui o poveste atât de complexă într-un film de două ore", a declarat marţi seara Clooney la premiera seriei în Los Angeles.

"Nu a fost niciodată despre modul în care faci asta, deşi televiziunea şi streaming-ul au devenit mult mai interesante şi mai distractive, a fost mai multe despre a spune povestea. Este vorba despre a spune poveşti bune", a mai spus actorul american.

Romanul lui Heller publicat în 1961, adaptat pentru marele ecran în 1970, spune povestea pilotului american Yossarian care este furios pe faptul că armata îi măreşte numărul de misiuni aeriene pe care va trebui să le facă pentru a fi eliberat din funcţie. Singura modalitate prin care Yossarian poate evita misiunile este să se declare nebun, însă singurul mod în care poate face acest lucru este să se implice în mai multe misiuni extrem de periculoase la manşa bombardierelor.

Actorul din serialul "The Sinner", Christopher Abbott, interpretează rolul lui Yossarian, în timp ce Kyle Chandler, care a apărut în filmul "The Wolf of Wall Street", joacă rolul comandantului, colonelul Cathcart. George Clooney îl întruchipează pe comandantul Scheisskopf.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614