REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

George Friedman vine la „Black Sea and Balkans Security Forum”

George Friedman vine la „Black Sea and Balkans Security Forum”

Replica API 7 iunie 2019 | 00:00 183

Pe 12 iunie, la Constanța începe cea de a treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, conferință internațională organizată de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și Zona Metropolitană Constanța.

Forumul regional de securitate aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Printre aceștia se numără George Friedman, fondator al companiei de previziune și analiză geopolitică Geopolitical Futures și al agenției Stratfor, Lt. Gen. (Ret) Frederick Benjamin Hodges, fostul comandant al Armatei Statelor Unite Europa, Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, Gennadiy Leonidovich Trukhanov, primarul orașului Odesa, Gen. Enzo Vecciarelli, șeful Statului Major al Apărării din Italia, Patrick Turner, secretar general adjunct pentru politica de apărare și planificare a NATO, Maja Bakran Marcich, director adjunct pentru mobilitate și transport al Comisiei Europene sau Gen. Claudio Graziano, președintele Comitetului Militar al UE, fost șef al Statul Major General de Apărare al Italiei.

Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la amenințările de tip militar și hibrid, la aspecte privind războiul informațional și riscurile în domeniul cibernetic, la modul în care schimbările climatice afectează regiunea, la importanța factorului religios din perspectiva reconcilierii dar și a radicalizării. Totodată, dezbaterile vor avea în vedere influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est, aspecte privind securitatea energetică, formate de cooperare regională precum Bucharest 9 sau Inițiativa celor 3 Mări, cooperarea industrială în domeniul apărării și provocările războiului de nouă generație. Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și zonelor învecinate.

Forumul de securitate va avea loc la complexul Del Mar din Mamaia. Informațiile despre conferință vor fi actualizate de organizatori pe site-ul evenimentului: www.2bsecurityforum.ro.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367