REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

George Maior, chemat la audieri în dosarul lui Kovesi la SIIJ

George Maior, chemat la audieri în dosarul lui Kovesi la SIIJ

Replica API 17 mai 2019 | 01:09 474

Fostul șef SRI, George Maior, a fost citat de către procurorii Secției de anchetare a magistraților pentru 23 mai, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, au precizat surse judiciare, pentru MEDIAFAX. În acest dosar, au fost audiați, joi, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că fostul șef SRI, George Maior, este așteptat, pe 23 mai, să se prezinte la Secția anchetare a magistraților, pentru a fi audiat în dosarul Laurei Codruța Kovesi.

Coldea a declarat joi, după aproape 4 ore de audieri, că a fost chemat în calitate de martor, precizând că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracțiune.

"În ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune, nici la nivelul instituției nu am obținut niciun fel de informații cu privire la posibile infracțiuni sau posibile date în acest sens. Sper din tot sufletul că ar fi important să discutăm și consider că era important să discutăm despre toți cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa în țara noastră, toți cei care, după mai bine de 10 ani, nu au contribuit decisiv, așa cum a făcut-o Serviciul Român de Informații, pentru a contribui, prin posibilitățile pe care le are, la efectuarea unui act de justiție pentru cele peste 155.000 de persoane care au fost păgubite cu mai mult de 300 de milioane de RON", a spus Coldea.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de mai multe fapte.

Pe 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sectia asta aspeciala este maciuca cu care psd-aul da in cap opozitiei si tuturor opozantilor! Militie politica KGB.
1
0
Impreuna cu ambasadori straini au jefuit tars.
2
3
avem dosare pt toti, cum se ridica cum actionam
3
0
Frectii la picior de lemn! Faptul ca Maior nu asculta de un inculpat penaal ca DRACnea si nu-i face jocurile murdare penalului, acesta a si asmutit-o pe adina florea pe el! sectia speciala nu-i decat maciuca psd-ului care loveste in opozitie, in cei care-l ataca pe dracnea si-n toti incomozii psd-ului.
3
4
dar cui sa dea explicatii, analfabeta de la cta este pe dinafara, faptul ca este curva cuiova nu inseamna ca este si capabila ptr postul in care a fost plantata
5
3
Deci sufrageristii incep sa dea cu subsemnatul
5
3
de ce mai este jidanul asta ambasador
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614