REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

George Nicola, primarul comunei Aliman: Facem o prioritate din educația tinerei generații

George Nicola, primarul comunei Aliman: Facem o prioritate din educația tinerei generații

Replica API 12 septembrie 2020 | 16:51 1978

Aliman este comuna în care administrația locală a pus accentul în ultimii 4 ani pe educație și sănătate. Pe primul loc se află însă, de departe, educația, primarul comunei Aliman, George Nicola, declarând că a investit și va continua să investească în modernizarea și susținerea școlilor și grădinițelor.

George Nicola

„Am reabilitat anul trecut Școala gimnazială „Dan Spătaru“, iar odată cu modernizarea clădirii se poate spune că aceasta a renăscut. Spun asta pentru că școala a fost construită în vremea comunismului, în anii ’60 și de atunci nu suferise nicio modificare, ci doar lucrări de întreținere anuale. Acum, copiii învață în condiții mult mai bune. Am întocmit un proiect în care am trecut necesarul de materiale și costurile realizării reparațiilor și am cerut finanțarea. Am primit aprobarea și ne-am apucat de lucru“, a declarat primarul George Nicola, candidat din partea PNL la un nou mandat pentru funcția de primar. Acesta a adăugat că în următorii 4 aniintenționează să construiască o nouă unitate de învățământ la Aliman, dotată cu echipamente moderne, pentru care a depus deja proiectul la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, Primăria a achiziționat tablete pentru învățământul online. „Am luat toate măsurile pentru ca orele de curs să se desfășoare în condiții bune. Facem o prioritate din educația tinerei generații“, a explicat Nicola.

În domeniul sănătății, primarul George Nicola a menționat că a modernizat dispensarul din Aliman, unde există medic de familie și a construit un dispensar nou în Dunăreni, pe care urmează să-l doteze cu aparatură necesară. „Am angajat cu fondurile din bugetul local o asistentă medicală comunitară care se deplasează la locuințele celor bolnavi. Dacă avem oameni sănătoși, avem și o comunitate activă“, a explicat Nicola.

Pe lângă educație și sănătate primarul comunei Aliman s-a îngrijit în ultimii 4 ani și de infrastructura rutieră. „Până acum, am asfaltat 12 km în satele Aliman și Dunăreni, urmează alți 4 km în Vlahii și am depus proiectul pentru încă 8 km de drum la nivelul comunei. Cu acest ultim proiect vor fi asfaltate toate străzile din comuna Aliman. Drumurile bune nu înseamnă doar siguranța și confortul personal de a circula, ci și oportunități de dezvoltare economică și socială. Deschidem calea către prosperitate!“, a declarat primarul, care a completat că a depus documentația la Ministerul Dezvoltării și pentru reabilitarea DC51 Aliman - Dunăreni.

Nicola a menționat că pentru satul Floriile a fost proiectat un puț forat pentru alimentarea cu apă potabilă și va începe construirea unei Biserici Ortodoxe.

Nu este de neglijat nici faptul că în satul Dunăreni s-a terminat proiectarea unui Cămin Cultural, iar în satul Aliman a fost depusă documentația la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea și modernizarea bibliotecii comunale și a căminului cultural existent.

„În ultimii patru ani, prin proiectele pe care le-am realizat împreună, în comună, am început să ducem o viață mai bună. Continuăm! Rămân un om și un primar al dialogului și al faptelor“, a conchis George Nicola.

CMF PNL 21200012

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920