REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

George NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

Replica API 11 noiembrie 2020 | 00:00 4195

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea constănțenilor în Parlamentul României. Fostul prefect al județului Constanța ocupă poziția a doua pe lista PNL pentru Senat și luptă, alături de colegii săi, pentru a câștiga alegerile din 6 decembrie. În cele nouă luni cât a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu, Niculescu a dat dovadă de o transparență cum rar îți era dat să vezi la nivel local. Toată activitatea sa din această perioadă, una destul de fructuoasă și adusă săptămânal în atenția constănțenilor, i-a determinat pe colegii săi de partid să-l trimită în Parlamentul României, pentru a-și exploata potențialul la maximum. George Niculescu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele sale, dar a comentat și despre măsurile impuse de Guvernul PNL în contextul COVID, măsuri aspru criticate de adversarii politici.

Unul dintre cei mai valoroși oameni ai PNL Constanța este, fără doar și poate, George Niculescu. Un om muncitor, care a demonstrat că poate fi mai mult decât un simplu membru de partid sau consilier județean. Și a demonstrat acest lucru în cele nouă luni cât a condus instituția Prefectului. A fost o perioadă dificilă, fără perioadă de acomodare, având în vedere că noul coronavirus avea să lovească țara noastră. Activitatea sa a fost apreciată de colegii de partid, care îl doresc în Senatul României. ”La PNL, întotdeauna deciziile s-au luat într-un mod transparent. Îndeplineam funcția de prefect al județului Constanța când colegii mi-au propus să candidez pe un loc eligibil pentru Senatul României. A avut loc un vot în biroul permanent județean al partidului și în unanimitate, colegii mei din județ, membri ai biroului permanent județean au votat pe lista propusă de președintele partidului, Bogdan Huțucă. E o mare onoare pentru mine să am încrederea colegilor. Sper ca în mandatul de prefect pe care l-am îndeplinit să fi câștigat și încrederea constănțenilor și acest lucru să se transforme în voturi pentru lista de parlamentari a PNL, aici în județul Constanța. Sper să avem un scor bun și să intrăm cu un număr foarte important de parlamentari din județul Constanța în Parlamentul României, astfel încât problemele constănțenilor să le putem aducem în atenția colegilor parlamentari, să încercăm să venim cu soluții să rezolvăm aceste probleme”, a declarat George Niculescu.

Nemulțumirile constănțenilor cu care a interacționat…

Candidatul PNL pentru Senat este destul de activ pe teren, se află periodic în mijlocul constănțenilor, respectând, totodată, și măsurile de distanțare impuse. Care sunt nemulțumirile oamenilor?

”Eu sunt genul de om care îmi place să interacționez cu oamenii. Din păcate, în perioada asta trebuie să o facem respectând măsurile de distanțare pe care le avem în vigoare și îi îndemn pe toți participanții din campania electorală, nu doar pe colegii mei din cadrul partidului, să respecte măsurile acestea și să își facă acestă campanie electorală în condițiile stabilite de lege pentru a limita răspândirea pandemiei. Am stat de vorbă cu locuitorii din județ, din comunele din județul Constanța cât și cu cei din municipiu. Problemele diferă, de la problemele de infrastructură din comunele din județ, nu doar rutieră ci și cea utilitară, apă, canalizare, racordarea la gaze. Avem din 70 de UAT-uri, cred că 10-11 care sunt racordate la gaze în momentul de față. Iată un potențial pe care noi parlamentarii îl putem pune în valoare, să aducem gazele către locuitorii Constanței. Au apreciat faptul că după o perioadă lungă de timp, municipiul, din punct de vedere al administrației publice, a schimbat culoarea. Au apreciat faptul că după 20 de ani de guvernare de administrație locală sub semnul PSD-ului, lucrurile s-au schimbat. Ne privesc cu încredere constănțenii. Mă bazez că atât noi, candidații PNL, vom fi practic cei care vom transpune dorințele lor în Parlament. Ei vor fi beneficiarii muncii noastre din Parlament”, a completat Niculescu.

Proiectele candidatului George Niculescu pentru Parlamentul României

După ce va ajunge în Senat, George Niculescu se va axa pe două direcții foarte importante pentru județul Constanța: domeniul economic și cel energetic.

”Domeniul energiei este foarte prezent în județul Constanța, unde se află singura centrală nucleară din România, care produce 1.400 megawați din cele două reactoare, adică circa 20% din necesarul energetic al României. Recent, Ministerul Economiei a semnat, cu Statele Unite ale Americii, un memorandum pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1, o investiție estimată la 8 miliarde de dolari. Avem, de asemenea, cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, dar și alte nenumărate capacități de energie din surse regenerabile mai mici. Nu trebuie nicidecum uitate gazele din Marea Neagră și proiectele offshore, dar nici faptul că Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră își are sediul în Constanța. Experiența pe care am căpătat-o în domeniul administrației în ultimele 9 luni cât am fost prefectul județului Constanța poate să fie un atu în ceea ce privește tehnica legislativă, modul de abordare și de susținere a anumitor proiecte. Poate și Comisia de administrație din cadrul Senatului să aibă nevoie de experiența și de expertiza pe care o am în domeniu. Sunt multe lucruri pe care le avem de făcut în Parlamentul României. Nu sunt lozinci electorale pentru că eu îmi cunosc colegii mei. Mergem cu o echipă cât se poate de ambițioasă în Parlamentul României”, a punctat fostul prefect.

George Niculescu este destul de optimist, raportat la rezultatele alegerilor locale, și spune că PNL ar putea să obțină 5 mandate în Camera Deputaților și 2 în Senat.

Niculescu: ”Cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi

Candidatul PNL pentru parlamentare a vorbit, în cadrul interviului acordat ziarului Replica, și despre măsurile impuse de autorități, măsuri care sunt aspru criticate și contestate de adversarii politici.

”Dacă analizăm doar din punct de vedere politic, atitudinea partidelor de opoziție de astăzi, este una firească, aceea de a ataca guvernarea. Eu cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor, cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi. Induc ideea că Guvernul României are o satisfacție sau o plăcere atunci când ia o măsură, într-adevăr, nepopulară, de a restricționa accesul în piețele care sunt închise, dar se înșală amarnic. Sunt măsuri care trebuie luate, dar sunt și soluții cu care Guvernul României au venit în administrațiile locale imediat, a doua zi. În concluzie, cetățenii trebuie să discearnă această încercare a oponenților politici de a dezinforma și de a manipula măsurile pe care Guvernul le ia în condițiile acestei pandemii. PSD niciodată nu a avut vreo legătură cu binele oamenilor. Pe ei îi interesează doar conservarea mandatelor pe care le au în momentul de față, nicidecum dorința cetățenilor de schimbare care se vede și este reflectată de rezultatul ultimelor trei tipuri de alegeri”, este de părere Niculescu. ”PNL va câștiga alegerile, rămâne de văzut scorul pe care îl va obține și încercarea de a alcătui un Guvern cu partidele de dreapta pentru a pune în aplicare toate proiectele pe care le-am început”, a mai completat el.

Niculescu, despre declarația lui Rareș Bogdan, potrivit căreia nu înțelege de ce s-a luat măsura închiderii piețelor: ”Este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare”

Printre cei care nu înțeleg unele măsuri impuse de Guvern, și vorbim aici despre închiderea piețelor, este chiar vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Acesta a declarat, în mai multe intervenții televizate, faptul că ”nu înțeleg de ce specialiștii au decis închidere piețelor, dar să păstrăm Mega Image, Metro sau Carrefour”. Întrebat cum comentează declarația europarlamentarului, Niculescu a catalogat-o drept o dovadă că PNL nu a îngrădit niciodată dreptul la libera exprimare a membrilor. ”Acesta este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare: faptul că un coleg poate să nu fie întotdeauna de acord cu deciziile pe care le-au luat colegii lui din partid și de la guvern. În centrele comerciale menționate de colegul meu, Rareș Bogdan, accesul se face într-un anumit fel, temperatura se ia la intrare, sunt anumite măsuri de distanțare care se iau. Acești retaileri iau niște măsuri foarte bune. La unul dintre aceștia, se dezinfectau cărucioarele, fiecare coș la 30 de minute, cu spirt. Fiecare spațiu public este dezinfectat și șters. Ei sunt dotați cu mănuși, cu pungi”, a explicat PNL-istul.

Cum comentează George Niculescu debutul noii administrații la conducerea județului, respectiva orașului, dar și ce mesaj transmite constănțenilor și de ce să voteze PNL, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920