rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

George NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea constănțenilor în Parlamentul României. Fostul prefect al județului Constanța ocupă poziția a doua pe lista PNL pentru Senat și luptă, alături de colegii săi, pentru a câștiga alegerile din 6 decembrie. În cele nouă luni cât a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu, Niculescu a dat dovadă de o transparență cum rar îți era dat să vezi la nivel local. Toată activitatea sa din această perioadă, una destul de fructuoasă și adusă săptămânal în atenția constănțenilor, i-a determinat pe colegii săi de partid să-l trimită în Parlamentul României, pentru a-și exploata potențialul la maximum. George Niculescu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele sale, dar a comentat și despre măsurile impuse de Guvernul PNL în contextul COVID, măsuri aspru criticate de adversarii politici.

Unul dintre cei mai valoroși oameni ai PNL Constanța este, fără doar și poate, George Niculescu. Un om muncitor, care a demonstrat că poate fi mai mult decât un simplu membru de partid sau consilier județean. Și a demonstrat acest lucru în cele nouă luni cât a condus instituția Prefectului. A fost o perioadă dificilă, fără perioadă de acomodare, având în vedere că noul coronavirus avea să lovească țara noastră. Activitatea sa a fost apreciată de colegii de partid, care îl doresc în Senatul României. ”La PNL, întotdeauna deciziile s-au luat într-un mod transparent. Îndeplineam funcția de prefect al județului Constanța când colegii mi-au propus să candidez pe un loc eligibil pentru Senatul României. A avut loc un vot în biroul permanent județean al partidului și în unanimitate, colegii mei din județ, membri ai biroului permanent județean au votat pe lista propusă de președintele partidului, Bogdan Huțucă. E o mare onoare pentru mine să am încrederea colegilor. Sper ca în mandatul de prefect pe care l-am îndeplinit să fi câștigat și încrederea constănțenilor și acest lucru să se transforme în voturi pentru lista de parlamentari a PNL, aici în județul Constanța. Sper să avem un scor bun și să intrăm cu un număr foarte important de parlamentari din județul Constanța în Parlamentul României, astfel încât problemele constănțenilor să le putem aducem în atenția colegilor parlamentari, să încercăm să venim cu soluții să rezolvăm aceste probleme”, a declarat George Niculescu.

Nemulțumirile constănțenilor cu care a interacționat…

Candidatul PNL pentru Senat este destul de activ pe teren, se află periodic în mijlocul constănțenilor, respectând, totodată, și măsurile de distanțare impuse. Care sunt nemulțumirile oamenilor?

”Eu sunt genul de om care îmi place să interacționez cu oamenii. Din păcate, în perioada asta trebuie să o facem respectând măsurile de distanțare pe care le avem în vigoare și îi îndemn pe toți participanții din campania electorală, nu doar pe colegii mei din cadrul partidului, să respecte măsurile acestea și să își facă acestă campanie electorală în condițiile stabilite de lege pentru a limita răspândirea pandemiei. Am stat de vorbă cu locuitorii din județ, din comunele din județul Constanța cât și cu cei din municipiu. Problemele diferă, de la problemele de infrastructură din comunele din județ, nu doar rutieră ci și cea utilitară, apă, canalizare, racordarea la gaze. Avem din 70 de UAT-uri, cred că 10-11 care sunt racordate la gaze în momentul de față. Iată un potențial pe care noi parlamentarii îl putem pune în valoare, să aducem gazele către locuitorii Constanței. Au apreciat faptul că după o perioadă lungă de timp, municipiul, din punct de vedere al administrației publice, a schimbat culoarea. Au apreciat faptul că după 20 de ani de guvernare de administrație locală sub semnul PSD-ului, lucrurile s-au schimbat. Ne privesc cu încredere constănțenii. Mă bazez că atât noi, candidații PNL, vom fi practic cei care vom transpune dorințele lor în Parlament. Ei vor fi beneficiarii muncii noastre din Parlament”, a completat Niculescu.

Proiectele candidatului George Niculescu pentru Parlamentul României

După ce va ajunge în Senat, George Niculescu se va axa pe două direcții foarte importante pentru județul Constanța: domeniul economic și cel energetic.

”Domeniul energiei este foarte prezent în județul Constanța, unde se află singura centrală nucleară din România, care produce 1.400 megawați din cele două reactoare, adică circa 20% din necesarul energetic al României. Recent, Ministerul Economiei a semnat, cu Statele Unite ale Americii, un memorandum pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1, o investiție estimată la 8 miliarde de dolari. Avem, de asemenea, cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, dar și alte nenumărate capacități de energie din surse regenerabile mai mici. Nu trebuie nicidecum uitate gazele din Marea Neagră și proiectele offshore, dar nici faptul că Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră își are sediul în Constanța. Experiența pe care am căpătat-o în domeniul administrației în ultimele 9 luni cât am fost prefectul județului Constanța poate să fie un atu în ceea ce privește tehnica legislativă, modul de abordare și de susținere a anumitor proiecte. Poate și Comisia de administrație din cadrul Senatului să aibă nevoie de experiența și de expertiza pe care o am în domeniu. Sunt multe lucruri pe care le avem de făcut în Parlamentul României. Nu sunt lozinci electorale pentru că eu îmi cunosc colegii mei. Mergem cu o echipă cât se poate de ambițioasă în Parlamentul României”, a punctat fostul prefect.

George Niculescu este destul de optimist, raportat la rezultatele alegerilor locale, și spune că PNL ar putea să obțină 5 mandate în Camera Deputaților și 2 în Senat.

Niculescu: ”Cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi

Candidatul PNL pentru parlamentare a vorbit, în cadrul interviului acordat ziarului Replica, și despre măsurile impuse de autorități, măsuri care sunt aspru criticate și contestate de adversarii politici.

”Dacă analizăm doar din punct de vedere politic, atitudinea partidelor de opoziție de astăzi, este una firească, aceea de a ataca guvernarea. Eu cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor, cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi. Induc ideea că Guvernul României are o satisfacție sau o plăcere atunci când ia o măsură, într-adevăr, nepopulară, de a restricționa accesul în piețele care sunt închise, dar se înșală amarnic. Sunt măsuri care trebuie luate, dar sunt și soluții cu care Guvernul României au venit în administrațiile locale imediat, a doua zi. În concluzie, cetățenii trebuie să discearnă această încercare a oponenților politici de a dezinforma și de a manipula măsurile pe care Guvernul le ia în condițiile acestei pandemii. PSD niciodată nu a avut vreo legătură cu binele oamenilor. Pe ei îi interesează doar conservarea mandatelor pe care le au în momentul de față, nicidecum dorința cetățenilor de schimbare care se vede și este reflectată de rezultatul ultimelor trei tipuri de alegeri”, este de părere Niculescu. ”PNL va câștiga alegerile, rămâne de văzut scorul pe care îl va obține și încercarea de a alcătui un Guvern cu partidele de dreapta pentru a pune în aplicare toate proiectele pe care le-am început”, a mai completat el.

Niculescu, despre declarația lui Rareș Bogdan, potrivit căreia nu înțelege de ce s-a luat măsura închiderii piețelor: ”Este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare”

Printre cei care nu înțeleg unele măsuri impuse de Guvern, și vorbim aici despre închiderea piețelor, este chiar vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Acesta a declarat, în mai multe intervenții televizate, faptul că ”nu înțeleg de ce specialiștii au decis închidere piețelor, dar să păstrăm Mega Image, Metro sau Carrefour”. Întrebat cum comentează declarația europarlamentarului, Niculescu a catalogat-o drept o dovadă că PNL nu a îngrădit niciodată dreptul la libera exprimare a membrilor. ”Acesta este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare: faptul că un coleg poate să nu fie întotdeauna de acord cu deciziile pe care le-au luat colegii lui din partid și de la guvern. În centrele comerciale menționate de colegul meu, Rareș Bogdan, accesul se face într-un anumit fel, temperatura se ia la intrare, sunt anumite măsuri de distanțare care se iau. Acești retaileri iau niște măsuri foarte bune. La unul dintre aceștia, se dezinfectau cărucioarele, fiecare coș la 30 de minute, cu spirt. Fiecare spațiu public este dezinfectat și șters. Ei sunt dotați cu mănuși, cu pungi”, a explicat PNL-istul.

Cum comentează George Niculescu debutul noii administrații la conducerea județului, respectiva orașului, dar și ce mesaj transmite constănțenilor și de ce să voteze PNL, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

miercuri, 11 noiembrie 20203397
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
13 mai 23:53InterviuriTofolean, managerul SPITALULUI JUDEȚEAN: Cine NU a văzut pacienți cu COVID, NU poate să-și imagineze ce DRAMĂ este! Video

Ioan Tiberiu Tofolean află astăzi dacă îi va fi prelungit mandatul de manager al Spitalului Clinic Județean de...1425

12 mai 23:57InterviuriINTERVIU EXPLOZIV, PARTEA I! Vergil CHIȚAC: Avem 147.000 de mașini în oraș, 120.000 stau pe trotuare și carosabil4448
8 mai 00:13InterviuriCorina MARTIN: REZERVAREA vacanței NU poate fi CONDIȚIONATĂ de vaccinare! Video1479
21 apr 00:10InterviuriVASILE DELICOTI: USR bagă BĂȚUL prin GARD pentru a CÂȘTIGA electorat! Video

Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a...2301

20 apr 00:11InterviuriMircea DOBRE: Îmi pare rău că nu DISPARE ARAFAT! Video2293
8 apr 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Trebuie să fim PRECAUȚI, astfel încât deschiderea sezonului ESTIVAL să nu se transforme într-un fiasco. Video2589
27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO

Anca Nedea Pavel, directorul Organizației Patronale Mamaia - Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...4984

13 mai 23:56InterviuriINTERVIU, PARTEA A DOUA! CHIȚAC face ORDINE în STAȚIUNE: FĂRĂ porumb fiert și ȘHAORMA, PE FALEZA din MAMAIA8142
11 mai 00:04InterviuriVIDEO! INTERVIU cu primarul Vergil CHIȚAC! Ce planuri are pentru bulevardul MAMAIA53871
9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

Parlamentarul Cristina Dumitrache se află, pentru al patrulea mandat, în Camera Deputaților, reprezentând interesele...2464

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video4129
24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele3954
Vremea
12.1°12.1° - 13.3° joi, 13 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 100%
Vânt: 4.55 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/491240710641
5/402271313512
joker393645211519
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 mai 00:00SportRapid București, cu un pas în Liga 1 (1-0 vs ASU Poli Timișoara)

Rapid București a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa ASU Politehnica Timişoara, într-un...75

14 mai 00:05SportClasamentul WTA: Ce se întâmplă cu Simona Halep după abandonul de la Roma

Arina Sabalenka din Belarus, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 7, a fost învinsă surprinzător, joi, de...227

14 mai 00:07SportIstanbulul a pierdut organizarea finalei Ligii Campionilor - UEFA a anunțat noua locație

Finala Ligii Campionilor dintre Chelsea şi Manchester City va avea loc în Portugalia, la Porto, cu 6.000 de fani de...376

14 mai 00:07SportFinala Cupei României la fotbal, primul eveniment pilot cu public pe stadion

Vicepremierul Dan Barna a anunţat joi că finala Cupei României la fotbal de pe 22 mai va fi primul eveniment pilot cu...243

Local
14 mai 23:49LocalCOVID-19: 41 de NOI CAZURI de INFECTARE la CONSTANŢA, 953 la nivelul ţării

Pe teritoriul României, până joi, 13 mai, au fost confirmate 1.069.770 de cazuri de persoane infectate cu noul...483

14 mai 23:49LocalMinoră ascunsă sub o pătură, depistată la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat o minoră în vârstă de 15...485

14 mai 23:49LocalPERCHEZIŢII la CONSTANŢA în SEX-SHOPURI: VINDEAU AFRODISIACE cu SUBSTANŢE LETALE

1381

14 mai 23:47LocalÎncă 3 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până joi, 13 mai a.c., 29.308 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...306

14 mai 23:48LocalConstănţeanca Emma Butucă merge la Campionatul European de Sărituri Obstacole

Sportiva Emma Butucă, de la Clubul Sportiv Black Sea Horses, a reuşit o performanţă extraodinară. Tânăra va...394

14 mai 23:49LocalInfracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

Poliţiştii constănţeni au depistat în cursul zilei de miercuri, 12 mai, mai mulţi conducători auto care au comis...273

14 mai 23:50LocalPolițiștii locali asigură protecția și siguranța elevilor

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța sunt prezenți, în perimetrul...359

14 mai 23:50LocalACCIDENT rutier cu VICTIMĂ, în Medgidia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină joi, 13 mai, în Medgidia, la intersecţia...436

14 mai 23:50LocalInformare de vreme instabilă în întreaga ţară, până vineri seara

474

Politică
14 mai 19:35PoliticăScântei: CJUE, posibil să condamne România pentru SIIJ; Stelian Ion: Găsim soluţia să nu fim sancţionaţi

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a declarat miercuri că există posibilitatea ca, pe 18 mai,...79

14 mai 00:00PoliticăAurescu: Sistemul antirachetă de la Deveselu, o contribuţie la apărarea colectivă în cadrul NATO

Evenimentul "România şi sistemul NATO de rachete balistice defensive - o contribuţie strategică transatlantică...83

14 mai 23:59PoliticăProiect în Parlament: Cozile de la instituții publice ar putea deveni istorie

256

14 mai 23:59PoliticăIohannis: Este foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este foarte probabil ca anul şcolar "să se încheie cu toţi elevii...224

14 mai 00:07PoliticăKlaus Iohannis anunță creșterea salariilor

Klaus Iohannis a anunțat, joi seara, la Palatul Cotroceni, că urmează, după ce pandemia va trece, o creștere a...424

14 mai 00:05PoliticăMinistrul Sănătății: „S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au murit de COVID” în România

337

Interviuri
27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO

Anca Nedea Pavel, directorul Organizației Patronale Mamaia - Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...4984

13 mai 23:56InterviuriINTERVIU, PARTEA A DOUA! CHIȚAC face ORDINE în STAȚIUNE: FĂRĂ porumb fiert și ȘHAORMA, PE FALEZA din MAMAIA

În prima parte a interviului acordat de Vergil Chițac cotidianului Replica de Constanța, primarul Constanței a...8142

11 mai 00:04InterviuriVIDEO! INTERVIU cu primarul Vergil CHIȚAC! Ce planuri are pentru bulevardul MAMAIA

53871

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

Parlamentarul Cristina Dumitrache se află, pentru al patrulea mandat, în Camera Deputaților, reprezentând interesele...2464

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...4129

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

3954

Monden
14 mai 00:00MondenCele trei filme finaliste la Premiul LUX, printre care şi „Colectiv“, pot fi vizionate şi votate online

Filmele finaliste care concurează pentru Premiul European pentru Film al Publicului (LUX), printre care şi "Colectiv"...62

14 mai 00:00MondenEllen DeGeneres nu va mai realiza talk-show-ul pe care l-a prezentat timp de 19 ani

Ellen DeGeneres nu va mai fi realizatoarea talk-show-ului său multipremiat cu Emmy, pe care l-a prezentat timp de 19...64

14 mai 00:00MondenSophia Loren, recompensată cu trofeul pentru cea mai bună actriţă la gala premiilor David di Donatello

62

Mapamond
14 mai 00:00MapamondScandalul Hamas - Israel: Vladimir Putin a discutat cu Recep Erdogan. Apel la pace din partea Moscovei

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a discutat cu liderul rus, Vladimir Putin, despre situația din Ierusalim și...72

14 mai 00:00MapamondSUA: Un judecător deschide calea pentru o pedeapsă dură împotriva poliţistului Derek Chauvin

Un judecător a reţinut mai multe circumstanţe agravante împotriva poliţistului alb Derek Chauvin, declarat vinovat...58

14 mai 00:00MapamondRusia: Doliu în Tatarstan după un atac sângeros la o şcoală

Republica autonomă Tatarstan din cadrul Federaţiei Ruse a ținut o zi de doliu după sângerosul atac cu armă de foc...62

14 mai 01:25MapamondRusia explică prezenţa prelungită a navelor sale în largul Mării Negre prin intensificarea activităţii NATO

Intervalul de timp petrecut de navele din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră în largul mării a crescut cu peste un...304

14 mai 01:25MapamondFranța a instituit „paşaportul sanitar COVID-19“

Adunarea Naţională a Franţei a aprobat miercuri instituirea unui 'paşaport sanitar COVID-19' ce va putea fi folosit...284

14 mai 01:25MapamondExperţi independenţi: Pandemia putea fi evitată. Sunt necesare reforme ale sistemelor de alertă şi prevenire

274

Sănătate
14 mai 00:00SănătatePăstura: ce beneficii are și cum ții corect cura?

Păstura sau polenul fermentat în stup pare să aibă multe beneficii pentru sănătate: poate fi de ajutor în...52

14 mai 00:00SănătateMetode de epilare: avantaje și dezavantaje

Orice metodă de epilare ai alege, este bine să cunoști avantajele și dezavantajele fiecărei metode de îndepărtare...57

14 mai 00:00SănătateCum tratezi mâinile uscate și crăpate

62

14 mai 00:00Sănătate15 gustări delicioase care ajută la slăbit

Multe persoane aflate la cură de slăbire cred, în mod greșit, că nu este recomandat să consume gustări dacă vor...67

14 mai 19:31SănătateEvoluția cirozei: cele 4 stadii ale bolii

Ciroza hepatică este o complicație care apare la nivelul ficatului, în urma inflamației îndelungate a acestui...61

14 mai 00:00SănătateCOVID-19: Măștile de protecție în trei straturi blochează mai eficient particulele respiratorii

Măștile de protecție în trei straturi sunt mai sigure decât alternativele cu un singur sau dublu strat în blocarea...64

14 mai 00:00SănătateCum și cât poți slăbi, la modul sănătos, în trei luni?

Dacă vrei să pierzi în greutate într-un interval scurt de timp, cum ar fi trei luni, e nevoie să iei decizii mici...50

14 mai 00:00SănătateSpondiloză lombară: cauze, simptome și opțiuni de tratament

Această afecțiune, sinonimă uneori cu "spondiloză deformantă" și cu "artroză lombară", descrie formațiuni...64

14 mai 00:00Sănătate10 remedii naturale pentru psoriazis

65

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT