rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

George NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea constănțenilor în Parlamentul României. Fostul prefect al județului Constanța ocupă poziția a doua pe lista PNL pentru Senat și luptă, alături de colegii săi, pentru a câștiga alegerile din 6 decembrie. În cele nouă luni cât a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu, Niculescu a dat dovadă de o transparență cum rar îți era dat să vezi la nivel local. Toată activitatea sa din această perioadă, una destul de fructuoasă și adusă săptămânal în atenția constănțenilor, i-a determinat pe colegii săi de partid să-l trimită în Parlamentul României, pentru a-și exploata potențialul la maximum. George Niculescu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele sale, dar a comentat și despre măsurile impuse de Guvernul PNL în contextul COVID, măsuri aspru criticate de adversarii politici.

Unul dintre cei mai valoroși oameni ai PNL Constanța este, fără doar și poate, George Niculescu. Un om muncitor, care a demonstrat că poate fi mai mult decât un simplu membru de partid sau consilier județean. Și a demonstrat acest lucru în cele nouă luni cât a condus instituția Prefectului. A fost o perioadă dificilă, fără perioadă de acomodare, având în vedere că noul coronavirus avea să lovească țara noastră. Activitatea sa a fost apreciată de colegii de partid, care îl doresc în Senatul României. ”La PNL, întotdeauna deciziile s-au luat într-un mod transparent. Îndeplineam funcția de prefect al județului Constanța când colegii mi-au propus să candidez pe un loc eligibil pentru Senatul României. A avut loc un vot în biroul permanent județean al partidului și în unanimitate, colegii mei din județ, membri ai biroului permanent județean au votat pe lista propusă de președintele partidului, Bogdan Huțucă. E o mare onoare pentru mine să am încrederea colegilor. Sper ca în mandatul de prefect pe care l-am îndeplinit să fi câștigat și încrederea constănțenilor și acest lucru să se transforme în voturi pentru lista de parlamentari a PNL, aici în județul Constanța. Sper să avem un scor bun și să intrăm cu un număr foarte important de parlamentari din județul Constanța în Parlamentul României, astfel încât problemele constănțenilor să le putem aducem în atenția colegilor parlamentari, să încercăm să venim cu soluții să rezolvăm aceste probleme”, a declarat George Niculescu.

Nemulțumirile constănțenilor cu care a interacționat…

Candidatul PNL pentru Senat este destul de activ pe teren, se află periodic în mijlocul constănțenilor, respectând, totodată, și măsurile de distanțare impuse. Care sunt nemulțumirile oamenilor?

”Eu sunt genul de om care îmi place să interacționez cu oamenii. Din păcate, în perioada asta trebuie să o facem respectând măsurile de distanțare pe care le avem în vigoare și îi îndemn pe toți participanții din campania electorală, nu doar pe colegii mei din cadrul partidului, să respecte măsurile acestea și să își facă acestă campanie electorală în condițiile stabilite de lege pentru a limita răspândirea pandemiei. Am stat de vorbă cu locuitorii din județ, din comunele din județul Constanța cât și cu cei din municipiu. Problemele diferă, de la problemele de infrastructură din comunele din județ, nu doar rutieră ci și cea utilitară, apă, canalizare, racordarea la gaze. Avem din 70 de UAT-uri, cred că 10-11 care sunt racordate la gaze în momentul de față. Iată un potențial pe care noi parlamentarii îl putem pune în valoare, să aducem gazele către locuitorii Constanței. Au apreciat faptul că după o perioadă lungă de timp, municipiul, din punct de vedere al administrației publice, a schimbat culoarea. Au apreciat faptul că după 20 de ani de guvernare de administrație locală sub semnul PSD-ului, lucrurile s-au schimbat. Ne privesc cu încredere constănțenii. Mă bazez că atât noi, candidații PNL, vom fi practic cei care vom transpune dorințele lor în Parlament. Ei vor fi beneficiarii muncii noastre din Parlament”, a completat Niculescu.

Proiectele candidatului George Niculescu pentru Parlamentul României

După ce va ajunge în Senat, George Niculescu se va axa pe două direcții foarte importante pentru județul Constanța: domeniul economic și cel energetic.

”Domeniul energiei este foarte prezent în județul Constanța, unde se află singura centrală nucleară din România, care produce 1.400 megawați din cele două reactoare, adică circa 20% din necesarul energetic al României. Recent, Ministerul Economiei a semnat, cu Statele Unite ale Americii, un memorandum pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1, o investiție estimată la 8 miliarde de dolari. Avem, de asemenea, cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, dar și alte nenumărate capacități de energie din surse regenerabile mai mici. Nu trebuie nicidecum uitate gazele din Marea Neagră și proiectele offshore, dar nici faptul că Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră își are sediul în Constanța. Experiența pe care am căpătat-o în domeniul administrației în ultimele 9 luni cât am fost prefectul județului Constanța poate să fie un atu în ceea ce privește tehnica legislativă, modul de abordare și de susținere a anumitor proiecte. Poate și Comisia de administrație din cadrul Senatului să aibă nevoie de experiența și de expertiza pe care o am în domeniu. Sunt multe lucruri pe care le avem de făcut în Parlamentul României. Nu sunt lozinci electorale pentru că eu îmi cunosc colegii mei. Mergem cu o echipă cât se poate de ambițioasă în Parlamentul României”, a punctat fostul prefect.

George Niculescu este destul de optimist, raportat la rezultatele alegerilor locale, și spune că PNL ar putea să obțină 5 mandate în Camera Deputaților și 2 în Senat.

Niculescu: ”Cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi

Candidatul PNL pentru parlamentare a vorbit, în cadrul interviului acordat ziarului Replica, și despre măsurile impuse de autorități, măsuri care sunt aspru criticate și contestate de adversarii politici.

”Dacă analizăm doar din punct de vedere politic, atitudinea partidelor de opoziție de astăzi, este una firească, aceea de a ataca guvernarea. Eu cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor, cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi. Induc ideea că Guvernul României are o satisfacție sau o plăcere atunci când ia o măsură, într-adevăr, nepopulară, de a restricționa accesul în piețele care sunt închise, dar se înșală amarnic. Sunt măsuri care trebuie luate, dar sunt și soluții cu care Guvernul României au venit în administrațiile locale imediat, a doua zi. În concluzie, cetățenii trebuie să discearnă această încercare a oponenților politici de a dezinforma și de a manipula măsurile pe care Guvernul le ia în condițiile acestei pandemii. PSD niciodată nu a avut vreo legătură cu binele oamenilor. Pe ei îi interesează doar conservarea mandatelor pe care le au în momentul de față, nicidecum dorința cetățenilor de schimbare care se vede și este reflectată de rezultatul ultimelor trei tipuri de alegeri”, este de părere Niculescu. ”PNL va câștiga alegerile, rămâne de văzut scorul pe care îl va obține și încercarea de a alcătui un Guvern cu partidele de dreapta pentru a pune în aplicare toate proiectele pe care le-am început”, a mai completat el.

Niculescu, despre declarația lui Rareș Bogdan, potrivit căreia nu înțelege de ce s-a luat măsura închiderii piețelor: ”Este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare”

Printre cei care nu înțeleg unele măsuri impuse de Guvern, și vorbim aici despre închiderea piețelor, este chiar vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Acesta a declarat, în mai multe intervenții televizate, faptul că ”nu înțeleg de ce specialiștii au decis închidere piețelor, dar să păstrăm Mega Image, Metro sau Carrefour”. Întrebat cum comentează declarația europarlamentarului, Niculescu a catalogat-o drept o dovadă că PNL nu a îngrădit niciodată dreptul la libera exprimare a membrilor. ”Acesta este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare: faptul că un coleg poate să nu fie întotdeauna de acord cu deciziile pe care le-au luat colegii lui din partid și de la guvern. În centrele comerciale menționate de colegul meu, Rareș Bogdan, accesul se face într-un anumit fel, temperatura se ia la intrare, sunt anumite măsuri de distanțare care se iau. Acești retaileri iau niște măsuri foarte bune. La unul dintre aceștia, se dezinfectau cărucioarele, fiecare coș la 30 de minute, cu spirt. Fiecare spațiu public este dezinfectat și șters. Ei sunt dotați cu mănuși, cu pungi”, a explicat PNL-istul.

Cum comentează George Niculescu debutul noii administrații la conducerea județului, respectiva orașului, dar și ce mesaj transmite constănțenilor și de ce să voteze PNL, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

miercuri, 11 noiembrie 20202508
mai mult...Interviuri
21 noi 00:15InterviuriBogdan HUŢUCĂ, PNL: Se caută atragerea FONDURILOR EUROPENE pentru ŞOSEAUA de COASTĂ şi mai MULTE proiecte locale

Deputatul PNL Bogdan Huţucă este unul dintre cei mai activi şi mai implicaţi oameni pe care i-a avut liberalii la...2785

27 noi 00:12InterviuriGeorge Niculescu, PNL: PSD-iștii încearcă să POLITIZEZE această PANDEMIE! Video870
27 noi 00:12InterviuriGeorge Vișan: PSD ar fi GESTIONAT această PANDEMIE mult mai BINE decât PNL! Video841
27 noi 00:13InterviuriCristina Rizea, USR-Plus: PSD a avut TIMP 30 de ani să DEMONSTREZE ce POATE! Video

Cristina Rizea, candidat din partea USR-Plus la Alegerile Parlamentare, a acceptat provocarea să reprezinte în...777

24 noi 00:10InterviuriMarian CRUȘOVEANU, PNL: În Primăria Constanţa sunt foarte multe situații NECLARE. VIDEO2161
24 noi 00:12InterviuriSorin Andrei, USR-PLUS: Așa cum MERGEM la supermarket, putem merge și la VOT. VIDEO1246
12 noi 00:04InterviuriDumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

Dumitru Caragheorghe, candidat din partea Alianţei USR PLUS pentru alegerile parlamentare, figurează pe loc foarte...1933

10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video2537
10 noi 00:39InterviuriLucian Lungoci: Îi reproșez lui FĂGĂDĂU lipsa de COMUNICARE cu membrii PSD! Video2782
7 noi 00:09InterviuriMircea DOBRE: DEZASTRUL COVID este CREAT, în mod ARTIFICIAL, de cei care conduc această ţară

Mircea Dobre, candidatul Pro România pentru al treilea mandat în Camera Deputaților, se înscrie în lista celor mai...4505

6 noi 00:11InterviuriSorin Andrei, candidat USR-PLUS la SENAT: Constanța a ajuns un ORAȘ fără VIZIUNE strategică! Video2714
5 noi 17:06InterviuriMarian Crușoveanu: La PNL, listele pentru PARLAMENTARE nu s-au făcut cu POLIŢIŞTII şi JANDARMII la uşă2776
Vremea
1.6°1.6° - 6.5° sâmbătă, 28 noiembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 3.23 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 noi 00:00SportFotbal: Universitatea Craiova s-a calificat fără probleme în optimile Cupei României

Universitatea Craiova s-a calificat fără probleme în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a...10

28 noi 00:00SportHandbal masculin: Dinamo a câştigat derby-ul cu AHC Dobrogea Sud

CS Dinamo Bucureşti a învins-o pe AHC Dobrogea Sud cu scorul de 22-19 (9-8), vineri, în Sala Rapid, într-un meci din...21

28 noi 00:00SportChindia Târgovişte, calificată în optimile Cupei României la loviturile de departajare

Chindia Târgovişte s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal după ce a trecut de FC...36

28 noi 03:28SportRezultatele înregistrate în Liga Europa: Ludogoreţ învinsă cu 4-0 de Tottenham, Rangers, 2-2 cu Benfica

În minutul 45+2, de la gazde a fost eliminatOulare. Şi oaspeţii au avut un jucător eliminat, pe Crnomarkovic, în...637

Local
28 noi 23:58LocalCernavodă, Cumpăna şi Târguşor intră de SÂMBĂTĂ în CARANTINĂ

În ultima ședință a CJSU, organizată în sistem electronic, pentru U.A.T. Cernavodă, U.A.T. Cumpăna și U.A.T....876

28 noi 23:59LocalPRIMĂRIA CONSTANȚA: program de acțiuni festive, educaționale și cultural-artistice dedicat Zilei Naționale

Primăria municipiului Constanța împreună cu partenerii, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Universitatea...387

28 noi 23:59LocalEste nevoie de SÂNGE la Centrul de Transfuzii! Program de donare în WEEKEND

325

28 noi 00:00LocalService-uri auto, controlate de polițiștii de la transporturi

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța,...724

28 noi 00:00LocalPeste 1000 de PERSOANE și 850 de AUTOVEHICULE verificate de polițiștii constănțeni

Având în vedere instituirea măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, timp de două săptămâni,...776

28 noi 00:00LocalUn autoturism a INTRAT într-un COPAC pe DN 22A

967

Politică
28 noi 00:00PoliticăLege promulgată: Zile libere pentru părinţi, dacă sunt suspendate cursurile şcolare fizice

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă prin care se acordă...155

28 noi 00:00PoliticăNăsui (USR): Măsura "zero taxe pe salariul minim", implementată gradual, pe parcursul a cinci ani

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat vineri că măsura "zero taxe pe salariul minim", inclusă în programul USR...155

28 noi 00:00PoliticăIohannis sesizează CCR cu Legea privind regimul fiscal derogatoriu pentru terenurile din insule şi grinduri

155

Interviuri
12 noi 00:04InterviuriDumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

Dumitru Caragheorghe, candidat din partea Alianţei USR PLUS pentru alegerile parlamentare, figurează pe loc foarte...1933

11 noi 00:00InterviuriGeorge NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea...2509

10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video

2537

10 noi 00:39InterviuriLucian Lungoci: Îi reproșez lui FĂGĂDĂU lipsa de COMUNICARE cu membrii PSD! Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...2782

7 noi 00:09InterviuriMircea DOBRE: DEZASTRUL COVID este CREAT, în mod ARTIFICIAL, de cei care conduc această ţară

Mircea Dobre, candidatul Pro România pentru al treilea mandat în Camera Deputaților, se înscrie în lista celor mai...4505

6 noi 00:11InterviuriSorin Andrei, candidat USR-PLUS la SENAT: Constanța a ajuns un ORAȘ fără VIZIUNE strategică! Video

2714

Monden
28 noi 00:00MondenMiranda Kerr e fericită că Orlando Bloom și-a găsit jumătatea. Ce o mulțumește cel mai tare?

Fosta soție a lui Orlando Bloom (43 de ani) îi dă binecuvântarea pentru relația cu Katy Perry (36 de ani). Miranda...162

28 noi 00:00MondenCéline Dion: „Fiul meu arată mai bine pe tocuri decât mine!”

Cântăreaţa de origine canadiană este o adevărată pionieră în parenting-ul neutru, acel stil de creştere a...163

28 noi 00:00MondenPartenera lui Patrick Swayze din 'Dirty Dancing' consideră că actorul nu va putea fi înlocuit în continuarea filmului aflat în pregătire

162

Mapamond
28 noi 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19 în Germania a atins un milion

Germania, lovită de al doilea val al epidemiei de COVID-19, a atins vineri pragul de 1 milion de persoane testate...138

28 noi 00:00MapamondCoronavirus: India va produce o parte din cantitatea de vaccin rusesc

Fondul suveran de investiţii al Rusiei (RDIF) a anunţat vineri că a ajuns la un acord cu grupul farmaceutic indian...152

28 noi 00:00MapamondMigranţii încearcă în continuare să traverseze Canalul Mânecii. 18 persoane salvate de la înec

148

Sănătate
28 noi 00:00SănătateValeriana: beneficii și reacții adverse

Utilizarea în scopuri curative a valerianei datează de mii de ani, însă modul în care este folosită această...141

28 noi 19:08SănătateRasele de câini recomandate pentru copii

Toți copiii adoră animalele de companie, însă câinii sunt cei care au cel mai mare succes la copii. Deținerea unui...152

28 noi 00:00SănătateCum îți ajuți copilul adolescent să slăbească sănătos

144

28 noi 00:00SănătateCeaiul și extractul de mentă: ce beneficii au?

Iubit de mulți pentru aroma revigorantă, ceaiul de mentă este consumat pe tot parcursul anului, cald sau rece, în...148

28 noi 00:00SănătateArsuri la stomac: 7 alimente care le provoacă

Arsurile la stomac afectează zeci de milioane de oameni. Multe alimente pot relaxa sfincterul esofagian inferior, ceea...146

28 noi 00:00SănătateTop 7 utilizări ale uleiului de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial obținut din frunzele copacului Melaleuca alternifolia, al cărui...143

28 noi 00:00SănătateAi un copil cu sindromul Down? Iată câteva ponturi de parenting utile, pentru a îi asigura o viață normală

Copilul cu sindrom Down poate suferi de probleme de dezvoltare mintală și fizică și poate avea, totodată, unele...148

28 noi 19:00SănătateStudiu: Persoanele nou-diagnosticate cu diabet, risc crescut de insuficiență cardiacă

Insuficiența cardiacă a reprezentat cel mai mare risc de deces la 5 ani pentru persoanele nou diagnosticate cu diabet...145

28 noi 00:00Sănătate5 mituri despre răceală și gripă

144

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT