rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

George NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea constănțenilor în Parlamentul României. Fostul prefect al județului Constanța ocupă poziția a doua pe lista PNL pentru Senat și luptă, alături de colegii săi, pentru a câștiga alegerile din 6 decembrie. În cele nouă luni cât a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu, Niculescu a dat dovadă de o transparență cum rar îți era dat să vezi la nivel local. Toată activitatea sa din această perioadă, una destul de fructuoasă și adusă săptămânal în atenția constănțenilor, i-a determinat pe colegii săi de partid să-l trimită în Parlamentul României, pentru a-și exploata potențialul la maximum. George Niculescu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele sale, dar a comentat și despre măsurile impuse de Guvernul PNL în contextul COVID, măsuri aspru criticate de adversarii politici.

Unul dintre cei mai valoroși oameni ai PNL Constanța este, fără doar și poate, George Niculescu. Un om muncitor, care a demonstrat că poate fi mai mult decât un simplu membru de partid sau consilier județean. Și a demonstrat acest lucru în cele nouă luni cât a condus instituția Prefectului. A fost o perioadă dificilă, fără perioadă de acomodare, având în vedere că noul coronavirus avea să lovească țara noastră. Activitatea sa a fost apreciată de colegii de partid, care îl doresc în Senatul României. ”La PNL, întotdeauna deciziile s-au luat într-un mod transparent. Îndeplineam funcția de prefect al județului Constanța când colegii mi-au propus să candidez pe un loc eligibil pentru Senatul României. A avut loc un vot în biroul permanent județean al partidului și în unanimitate, colegii mei din județ, membri ai biroului permanent județean au votat pe lista propusă de președintele partidului, Bogdan Huțucă. E o mare onoare pentru mine să am încrederea colegilor. Sper ca în mandatul de prefect pe care l-am îndeplinit să fi câștigat și încrederea constănțenilor și acest lucru să se transforme în voturi pentru lista de parlamentari a PNL, aici în județul Constanța. Sper să avem un scor bun și să intrăm cu un număr foarte important de parlamentari din județul Constanța în Parlamentul României, astfel încât problemele constănțenilor să le putem aducem în atenția colegilor parlamentari, să încercăm să venim cu soluții să rezolvăm aceste probleme”, a declarat George Niculescu.

Nemulțumirile constănțenilor cu care a interacționat…

Candidatul PNL pentru Senat este destul de activ pe teren, se află periodic în mijlocul constănțenilor, respectând, totodată, și măsurile de distanțare impuse. Care sunt nemulțumirile oamenilor?

”Eu sunt genul de om care îmi place să interacționez cu oamenii. Din păcate, în perioada asta trebuie să o facem respectând măsurile de distanțare pe care le avem în vigoare și îi îndemn pe toți participanții din campania electorală, nu doar pe colegii mei din cadrul partidului, să respecte măsurile acestea și să își facă acestă campanie electorală în condițiile stabilite de lege pentru a limita răspândirea pandemiei. Am stat de vorbă cu locuitorii din județ, din comunele din județul Constanța cât și cu cei din municipiu. Problemele diferă, de la problemele de infrastructură din comunele din județ, nu doar rutieră ci și cea utilitară, apă, canalizare, racordarea la gaze. Avem din 70 de UAT-uri, cred că 10-11 care sunt racordate la gaze în momentul de față. Iată un potențial pe care noi parlamentarii îl putem pune în valoare, să aducem gazele către locuitorii Constanței. Au apreciat faptul că după o perioadă lungă de timp, municipiul, din punct de vedere al administrației publice, a schimbat culoarea. Au apreciat faptul că după 20 de ani de guvernare de administrație locală sub semnul PSD-ului, lucrurile s-au schimbat. Ne privesc cu încredere constănțenii. Mă bazez că atât noi, candidații PNL, vom fi practic cei care vom transpune dorințele lor în Parlament. Ei vor fi beneficiarii muncii noastre din Parlament”, a completat Niculescu.

Proiectele candidatului George Niculescu pentru Parlamentul României

După ce va ajunge în Senat, George Niculescu se va axa pe două direcții foarte importante pentru județul Constanța: domeniul economic și cel energetic.

”Domeniul energiei este foarte prezent în județul Constanța, unde se află singura centrală nucleară din România, care produce 1.400 megawați din cele două reactoare, adică circa 20% din necesarul energetic al României. Recent, Ministerul Economiei a semnat, cu Statele Unite ale Americii, un memorandum pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1, o investiție estimată la 8 miliarde de dolari. Avem, de asemenea, cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, dar și alte nenumărate capacități de energie din surse regenerabile mai mici. Nu trebuie nicidecum uitate gazele din Marea Neagră și proiectele offshore, dar nici faptul că Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră își are sediul în Constanța. Experiența pe care am căpătat-o în domeniul administrației în ultimele 9 luni cât am fost prefectul județului Constanța poate să fie un atu în ceea ce privește tehnica legislativă, modul de abordare și de susținere a anumitor proiecte. Poate și Comisia de administrație din cadrul Senatului să aibă nevoie de experiența și de expertiza pe care o am în domeniu. Sunt multe lucruri pe care le avem de făcut în Parlamentul României. Nu sunt lozinci electorale pentru că eu îmi cunosc colegii mei. Mergem cu o echipă cât se poate de ambițioasă în Parlamentul României”, a punctat fostul prefect.

George Niculescu este destul de optimist, raportat la rezultatele alegerilor locale, și spune că PNL ar putea să obțină 5 mandate în Camera Deputaților și 2 în Senat.

Niculescu: ”Cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi

Candidatul PNL pentru parlamentare a vorbit, în cadrul interviului acordat ziarului Replica, și despre măsurile impuse de autorități, măsuri care sunt aspru criticate și contestate de adversarii politici.

”Dacă analizăm doar din punct de vedere politic, atitudinea partidelor de opoziție de astăzi, este una firească, aceea de a ataca guvernarea. Eu cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor, cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi. Induc ideea că Guvernul României are o satisfacție sau o plăcere atunci când ia o măsură, într-adevăr, nepopulară, de a restricționa accesul în piețele care sunt închise, dar se înșală amarnic. Sunt măsuri care trebuie luate, dar sunt și soluții cu care Guvernul României au venit în administrațiile locale imediat, a doua zi. În concluzie, cetățenii trebuie să discearnă această încercare a oponenților politici de a dezinforma și de a manipula măsurile pe care Guvernul le ia în condițiile acestei pandemii. PSD niciodată nu a avut vreo legătură cu binele oamenilor. Pe ei îi interesează doar conservarea mandatelor pe care le au în momentul de față, nicidecum dorința cetățenilor de schimbare care se vede și este reflectată de rezultatul ultimelor trei tipuri de alegeri”, este de părere Niculescu. ”PNL va câștiga alegerile, rămâne de văzut scorul pe care îl va obține și încercarea de a alcătui un Guvern cu partidele de dreapta pentru a pune în aplicare toate proiectele pe care le-am început”, a mai completat el.

Niculescu, despre declarația lui Rareș Bogdan, potrivit căreia nu înțelege de ce s-a luat măsura închiderii piețelor: ”Este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare”

Printre cei care nu înțeleg unele măsuri impuse de Guvern, și vorbim aici despre închiderea piețelor, este chiar vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Acesta a declarat, în mai multe intervenții televizate, faptul că ”nu înțeleg de ce specialiștii au decis închidere piețelor, dar să păstrăm Mega Image, Metro sau Carrefour”. Întrebat cum comentează declarația europarlamentarului, Niculescu a catalogat-o drept o dovadă că PNL nu a îngrădit niciodată dreptul la libera exprimare a membrilor. ”Acesta este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare: faptul că un coleg poate să nu fie întotdeauna de acord cu deciziile pe care le-au luat colegii lui din partid și de la guvern. În centrele comerciale menționate de colegul meu, Rareș Bogdan, accesul se face într-un anumit fel, temperatura se ia la intrare, sunt anumite măsuri de distanțare care se iau. Acești retaileri iau niște măsuri foarte bune. La unul dintre aceștia, se dezinfectau cărucioarele, fiecare coș la 30 de minute, cu spirt. Fiecare spațiu public este dezinfectat și șters. Ei sunt dotați cu mănuși, cu pungi”, a explicat PNL-istul.

Cum comentează George Niculescu debutul noii administrații la conducerea județului, respectiva orașului, dar și ce mesaj transmite constănțenilor și de ce să voteze PNL, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

miercuri, 11 noiembrie 20203606
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Polițistul criminal, scrisoare șocantă pentru părinții îndurerați ai Raisei: 'Sunt un...'
mai mult...Interviuri
15 dec 18:31InterviuriStelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat ziarului Replica de fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, acesta a vorbit...3391

6 ian 20:24InterviuriTEO HIRA: A SCĂZUT INFRACȚIONALITATEA în Henri Coandă, de când am montat CAMERE de SUPRAVEGHERE. VIDEO3060
15 dec 20:43InterviuriȘi USR-iștii vor ca PORTUL TOMIS să TREACĂ la PRIMĂRIE! VIDEO!3517
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2516

14 ian 00:03InterviuriHoria Constantinescu: CHIŢAC are aşteptări MARI de la oameni foarte MICI! Video4178
8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO4229
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3540

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video5202
21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video4121
14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3491

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO8509
10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video4607
Vremea
-1.6°-1.6° - 1.1° vineri, 21 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 66%
Vânt: 3.86 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494628487314
5/401091916407
joker30152352910
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 ian 23:48SportFotbal: Chelsea nu se poate baza pe jucătorii nevaccinați în deplasarea de la Lille

Echipele de fotbal trebuie să respecte "în principiu" regulile sanitare din fiecare ţară, a reamintit joi UEFA,...270

21 ian 23:48SportCSM Constanța își propune să devină un club recunoscut la nivel național și internațional

Primăria Municipiului Constanța a organizat o primă întâlnire de lucru în care oameni de sport din Constanța au...458

21 ian 23:49SportSimona Halep, după ce și-a spulberat adversara: 'Cred că am fost aproape de cel mai bun tenis al meu'

Simona Halep a declarat, joi, după ce a învins-o categoric, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Beatriz Haddad Maia, la...563

21 ian 00:00SportTenis: Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea la Australian Open

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, numărul 18 mondial, s-a oprit în turul al doilea al turneului...275

Local
21 ian 23:51LocalBărbat ARESTAT preventiv pentru FURT, conducere fără PERMIS și sub influența ALCOOLULUI

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost solicitați, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei...406

21 ian 23:51LocalTÂNĂR cercetat pentru PROXENETISM: Și-a convins prietena MINORĂ să se prostitueze

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de proxenetism, polițiști din...1419

21 ian 23:52LocalTânăr ARESTAT după ce a fost PRINS la volan beat MANGĂ și cu permisul SUSPENDAT

525

21 ian 23:51LocalUn bărbat FĂRĂ PERMIS de conducere, PRINS de polițiști la volan, în localitatea Sinoe

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 07.50, un...418

21 ian 23:51LocalMINOR cercetat pentru FURT, după ce a sustras un FLEX, dintr-o societate comercială

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt, polițiști din cadrul...431

21 ian 23:59LocalRAZII ale polițiștilor în JUDEȚ. AMENZI pe bandă rulantă

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, împreună cu polițiști ai Serviciului Acțiuni...409

21 ian 23:52LocalMANDATE de EXECUTARE a pedepsei, puse în aplicare de POLIȚIȘTI

Polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat, la data de 19 ianuarie a.c., un bărbat, de 46 de ani,...569

21 ian 11:30LocalTot mai mulţi TINERI apelează la fertilizarea in VITRO!

Stresul , fumatul şi alimentaţia reprezintă doar o parte din factorii de risc ce duc la infertilitate, problema cu...847

21 ian 22:17LocalMarea SCHIMBARE la FAȚĂ a PIEȚEI TOMIS III. VIDEO

740

Politică
21 ian 20:46PoliticăNicușor Dan: Procurorii DNA au făcut percheziții în biroul meu, în Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că procurorii DNA au făcut percheziții în Primăria Capitalei și au...649

21 ian 20:44PoliticăNicușor Dan: 'Nu poți să paralizezi un oraș pentru a cere demiterea directorului STB'

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat joi, întrebat ce se poate face pentru a opri greva STB, că „nu poți să...316

21 ian 20:44PoliticăNicușor Dan acuză PSD pentru greva de la STB

281

21 ian 20:43PoliticăPapahagi: S-a pus în mișcare planul prin care un pesedist va deveni Președintele României

În turul 2 al alegerilor prezidențiale din anul 2000, adversarii lui Ion Iliescu l-au votat pe acesta doar pentru a nu...1230

21 ian 20:42PoliticăRareș Bogdan cere decapitarea ANRE: 'Zoltan Nagy a fost de o impertinență rară'

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat miercuri la Digi24 că la ședința coaliției pe tema facturilor...673

21 ian 21:27PoliticăRareș Bogdan, despre certificatul verde la locul de muncă: „Ar fi trebuit să cerem înlocuirea lui Rafila“

648

Interviuri
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3540

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5202

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4121

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3491

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC, a ținut vineri, 10 decembrie, audiențe direct din studioul Replica. Edilul a...8509

10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video

4607

Monden
21 ian 00:00MondenSalma Hayek, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei. Vedete care au început anul la plajă

Nu le pasă de frig! Vedetele au început anul în costum de baie în zone calde. Salma Hayek, Kim Kardashian, Eiza...627

21 ian 00:00MondenA murit André Leon Talley, una dintre figurile emblematice ale revistei Vogue

Influentul jurnalist de modă André Leon Talley, primul afro-american care a ocupat funcţia de director de creaţie la...243

21 ian 00:00MondenCeremonia de decernare a Premiilor Grammy va avea loc pe 3 aprilie la Las Vegas

152

21 ian 01:55MondenAndrei Păunescu, în război cu Vasile Şeicaru. Îl acuză că a furat o piesă a lui Adrian Păunescu

Andrei Păunescu îl acuză pe Vasile Şeicaru că ar fi declarat că o piesă a lui Adrian Păunescu este al lui. Este...274

21 ian 00:00MondenHeidi Klum şi-a asigurat picioarele pentru o sumă colosală

Dezvăluire şocantă! Manechinul de top Heidi Klum a dezvăluit recent că şi-a asigurat picioarele cu peste 2...304

21 ian 00:00MondenKanye West lansează o nouă modă pentru măştile de protecţie

Kanye West a dus la extrem noţiunea de mască de protecţie. Artistul american de 44 de ani a apărut în public cu...208

21 ian 01:30MondenActorul John Malkovich, refuzat de un hotel de lux din Veneția, din cauza certificatului verde

Actorul John Malkovich a fost refuzat de un hotel de lux din Veneţia, unde rezervase un apartament, din cauza...442

21 ian 01:19MondenUn cunoscut ACTOR a MURIT, la 37 de ani, în urma unui ACCIDENT la SCHI

Actorul Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, miercuri, în urma unui accident la schi care a avut loc marţi....1240

21 ian 01:23MondenNetflix va lansa anul acesta 25 de programe sud-coreene

326

Mapamond
21 ian 01:14MapamondSecretarul general al ONU i-a propus Angelei Merkel o funcție importantă

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a oferit fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, un rol de...366

21 ian 01:14MapamondRusul care a scuipat pe portretul lui Putin a câștigat la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că Rusia se face vinovată de încălcarea libertăţii de...338

21 ian 01:11MapamondPolonia schimbă legea pentru ca divorțul să fie aproape imposibil, mai ales în familiile cu copii

371

Sănătate
21 ian 01:15SănătateOficial al OMS: în 2022 putem pune capăt urgenței de sănătate publică Covid-19

Covid-19 nu va fi niciodată eradicată, dar societatea are şansa să pună capăt urgenţei de sănătate publică în...407

21 ian 01:15SănătateAlexandru Rafila face CLARIFICĂRI TĂIOASE: Omicron NU face ravagii printre copii

Alexandru Rafila dezminte relatările privind numărul mare de copii bolnavi de COVID: „am văzut în spațiul public...462

21 ian 01:15SănătateDecesul cauzat de Omicron unui pacient din România NU SE CONFIRMĂ

419

21 ian 00:00SănătateRafila: Mortalitatea generată de COVID-19, de 8 - 10 ori mai mică decât în octombrie 2021

Mortalitatea generată de COVID-19 este în prezent de 8 - 10 ori mai mică decât în luna octombrie a anului trecut...152

21 ian 00:00SănătateRafila: Accesul la diagnostic, la tratament sau îngrijiri paliative este esenţial

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că accesul la diagnostic, la tratament sau îngrijiri...146

21 ian 01:20SănătateMedicul Marinescu: „Acest val va fi ultima strigare. Mă aștept ca din vară să revenim la normalitate”

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Marinescu, susține că valul 5 al...657

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT