rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

George NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea constănțenilor în Parlamentul României. Fostul prefect al județului Constanța ocupă poziția a doua pe lista PNL pentru Senat și luptă, alături de colegii săi, pentru a câștiga alegerile din 6 decembrie. În cele nouă luni cât a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu, Niculescu a dat dovadă de o transparență cum rar îți era dat să vezi la nivel local. Toată activitatea sa din această perioadă, una destul de fructuoasă și adusă săptămânal în atenția constănțenilor, i-a determinat pe colegii săi de partid să-l trimită în Parlamentul României, pentru a-și exploata potențialul la maximum. George Niculescu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele sale, dar a comentat și despre măsurile impuse de Guvernul PNL în contextul COVID, măsuri aspru criticate de adversarii politici.

Unul dintre cei mai valoroși oameni ai PNL Constanța este, fără doar și poate, George Niculescu. Un om muncitor, care a demonstrat că poate fi mai mult decât un simplu membru de partid sau consilier județean. Și a demonstrat acest lucru în cele nouă luni cât a condus instituția Prefectului. A fost o perioadă dificilă, fără perioadă de acomodare, având în vedere că noul coronavirus avea să lovească țara noastră. Activitatea sa a fost apreciată de colegii de partid, care îl doresc în Senatul României. ”La PNL, întotdeauna deciziile s-au luat într-un mod transparent. Îndeplineam funcția de prefect al județului Constanța când colegii mi-au propus să candidez pe un loc eligibil pentru Senatul României. A avut loc un vot în biroul permanent județean al partidului și în unanimitate, colegii mei din județ, membri ai biroului permanent județean au votat pe lista propusă de președintele partidului, Bogdan Huțucă. E o mare onoare pentru mine să am încrederea colegilor. Sper ca în mandatul de prefect pe care l-am îndeplinit să fi câștigat și încrederea constănțenilor și acest lucru să se transforme în voturi pentru lista de parlamentari a PNL, aici în județul Constanța. Sper să avem un scor bun și să intrăm cu un număr foarte important de parlamentari din județul Constanța în Parlamentul României, astfel încât problemele constănțenilor să le putem aducem în atenția colegilor parlamentari, să încercăm să venim cu soluții să rezolvăm aceste probleme”, a declarat George Niculescu.

Nemulțumirile constănțenilor cu care a interacționat…

Candidatul PNL pentru Senat este destul de activ pe teren, se află periodic în mijlocul constănțenilor, respectând, totodată, și măsurile de distanțare impuse. Care sunt nemulțumirile oamenilor?

”Eu sunt genul de om care îmi place să interacționez cu oamenii. Din păcate, în perioada asta trebuie să o facem respectând măsurile de distanțare pe care le avem în vigoare și îi îndemn pe toți participanții din campania electorală, nu doar pe colegii mei din cadrul partidului, să respecte măsurile acestea și să își facă acestă campanie electorală în condițiile stabilite de lege pentru a limita răspândirea pandemiei. Am stat de vorbă cu locuitorii din județ, din comunele din județul Constanța cât și cu cei din municipiu. Problemele diferă, de la problemele de infrastructură din comunele din județ, nu doar rutieră ci și cea utilitară, apă, canalizare, racordarea la gaze. Avem din 70 de UAT-uri, cred că 10-11 care sunt racordate la gaze în momentul de față. Iată un potențial pe care noi parlamentarii îl putem pune în valoare, să aducem gazele către locuitorii Constanței. Au apreciat faptul că după o perioadă lungă de timp, municipiul, din punct de vedere al administrației publice, a schimbat culoarea. Au apreciat faptul că după 20 de ani de guvernare de administrație locală sub semnul PSD-ului, lucrurile s-au schimbat. Ne privesc cu încredere constănțenii. Mă bazez că atât noi, candidații PNL, vom fi practic cei care vom transpune dorințele lor în Parlament. Ei vor fi beneficiarii muncii noastre din Parlament”, a completat Niculescu.

Proiectele candidatului George Niculescu pentru Parlamentul României

După ce va ajunge în Senat, George Niculescu se va axa pe două direcții foarte importante pentru județul Constanța: domeniul economic și cel energetic.

”Domeniul energiei este foarte prezent în județul Constanța, unde se află singura centrală nucleară din România, care produce 1.400 megawați din cele două reactoare, adică circa 20% din necesarul energetic al României. Recent, Ministerul Economiei a semnat, cu Statele Unite ale Americii, un memorandum pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1, o investiție estimată la 8 miliarde de dolari. Avem, de asemenea, cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, dar și alte nenumărate capacități de energie din surse regenerabile mai mici. Nu trebuie nicidecum uitate gazele din Marea Neagră și proiectele offshore, dar nici faptul că Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră își are sediul în Constanța. Experiența pe care am căpătat-o în domeniul administrației în ultimele 9 luni cât am fost prefectul județului Constanța poate să fie un atu în ceea ce privește tehnica legislativă, modul de abordare și de susținere a anumitor proiecte. Poate și Comisia de administrație din cadrul Senatului să aibă nevoie de experiența și de expertiza pe care o am în domeniu. Sunt multe lucruri pe care le avem de făcut în Parlamentul României. Nu sunt lozinci electorale pentru că eu îmi cunosc colegii mei. Mergem cu o echipă cât se poate de ambițioasă în Parlamentul României”, a punctat fostul prefect.

George Niculescu este destul de optimist, raportat la rezultatele alegerilor locale, și spune că PNL ar putea să obțină 5 mandate în Camera Deputaților și 2 în Senat.

Niculescu: ”Cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi

Candidatul PNL pentru parlamentare a vorbit, în cadrul interviului acordat ziarului Replica, și despre măsurile impuse de autorități, măsuri care sunt aspru criticate și contestate de adversarii politici.

”Dacă analizăm doar din punct de vedere politic, atitudinea partidelor de opoziție de astăzi, este una firească, aceea de a ataca guvernarea. Eu cred că am trecut de mult de momentul în care oamenii puteau fi manipulați într-un mod așa ușor, cum încearcă să o facă PSD-ul astăzi. Induc ideea că Guvernul României are o satisfacție sau o plăcere atunci când ia o măsură, într-adevăr, nepopulară, de a restricționa accesul în piețele care sunt închise, dar se înșală amarnic. Sunt măsuri care trebuie luate, dar sunt și soluții cu care Guvernul României au venit în administrațiile locale imediat, a doua zi. În concluzie, cetățenii trebuie să discearnă această încercare a oponenților politici de a dezinforma și de a manipula măsurile pe care Guvernul le ia în condițiile acestei pandemii. PSD niciodată nu a avut vreo legătură cu binele oamenilor. Pe ei îi interesează doar conservarea mandatelor pe care le au în momentul de față, nicidecum dorința cetățenilor de schimbare care se vede și este reflectată de rezultatul ultimelor trei tipuri de alegeri”, este de părere Niculescu. ”PNL va câștiga alegerile, rămâne de văzut scorul pe care îl va obține și încercarea de a alcătui un Guvern cu partidele de dreapta pentru a pune în aplicare toate proiectele pe care le-am început”, a mai completat el.

Niculescu, despre declarația lui Rareș Bogdan, potrivit căreia nu înțelege de ce s-a luat măsura închiderii piețelor: ”Este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare”

Printre cei care nu înțeleg unele măsuri impuse de Guvern, și vorbim aici despre închiderea piețelor, este chiar vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Acesta a declarat, în mai multe intervenții televizate, faptul că ”nu înțeleg de ce specialiștii au decis închidere piețelor, dar să păstrăm Mega Image, Metro sau Carrefour”. Întrebat cum comentează declarația europarlamentarului, Niculescu a catalogat-o drept o dovadă că PNL nu a îngrădit niciodată dreptul la libera exprimare a membrilor. ”Acesta este un exemplu că în PNL există libertatea de exprimare: faptul că un coleg poate să nu fie întotdeauna de acord cu deciziile pe care le-au luat colegii lui din partid și de la guvern. În centrele comerciale menționate de colegul meu, Rareș Bogdan, accesul se face într-un anumit fel, temperatura se ia la intrare, sunt anumite măsuri de distanțare care se iau. Acești retaileri iau niște măsuri foarte bune. La unul dintre aceștia, se dezinfectau cărucioarele, fiecare coș la 30 de minute, cu spirt. Fiecare spațiu public este dezinfectat și șters. Ei sunt dotați cu mănuși, cu pungi”, a explicat PNL-istul.

Cum comentează George Niculescu debutul noii administrații la conducerea județului, respectiva orașului, dar și ce mesaj transmite constănțenilor și de ce să voteze PNL, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

miercuri, 11 noiembrie 20203509
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
O familie întreagă din Giurgiu, răpusă de COVID! Tată, mamă și fiu, morți în aceeași zi - Ce spun medicii
mai mult...Interviuri
14 oct 00:11InterviuriFelicia OVANESIAN (I): SUTE de TERENURI din Mamaia și Satul de Vacanță, folosite GRATIS de operatori. VIDEO

Felicia Ovanesian a intrat în istoria Constanței ca primul city manager al orașului. Venit din mediul juridic, cu o...9490

25 sep 23:55InterviuriHoria ȚUȚUIANU: LUNGOCI, RĂSĂUȚEANU, VIȘAN... posibili CANDIDAȚI PSD la Primăria CONSTANȚA. VIDEO!3338
16 sep 00:05InterviuriGheorghe HALEȚ: NU există niciun PARLAMENTAR care să se LUPTE pentru Constanța5495
15 oct 00:10InterviuriFelicia OVANESIAN (II): Este POSIBIL ca PUZ-ul Marilor Bulevarde să fi fost BLOCAT intenționat! VIDEO

Registrul Spațiilor Verzi și PUZ-ul marilor bulevarde sunt două subiecte ”cu greutate” care au stârnit, de-a...5663

18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI1865
17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video2719
11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4689

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video8117
7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO1814
24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4203

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video3932
10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!12386
Vremea
13.4°13.4° - 15.4° sâmbătă, 16 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 5.54 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/4938133327239
5/403734729818
joker25354540819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportSimona Halep, încă o coborâre în clasamentul WTA - Pe ce loc se va afla după încheierea Indian Wells

Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells în turul al treilea, iar la finalul competiției din deșertul...83

16 oct 00:00SportJurgen Klopp, după ce Newcastle a fost cumpărată de prințul moştenitor al Arabiei Saudite

Newcastle a fost cumpărată de prinţul moştenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, și poate deveni...136

16 oct 00:00SportGaz Metan Mediaș vs Dinamo București 2-1

Gaz Metan Mediaș a obținut o victorie foarte importantă în fața echipei Dinamo București, vineri, în primul meci...122

16 oct 23:54SportEmma Răducanu, forfait pentru turneul de la Moscova - Ce urmează pentru campioana de la US Open

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 22 WTA, a anunțat că nu va putea participa la Kremlin Cup, turneu care va...427

Local
16 oct 00:14LocalBANDĂ de TÂLHARI DESTRUCTURATĂ la CONSTANŢA: MASCAŢII au DAT NĂVALĂ în 5 LOCAŢII

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie calificată, fapte comise în zilele...1076

16 oct 00:16LocalBĂRBAT de 32 de ani, ARESTAT pentru FURT CALIFICAT

La data de 14 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat,...506

16 oct 00:14LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

2989

16 oct 10:06LocalACCIDENT rutier la Ovidiu. Un autoturism a sărit peste sensul giratoriu și a intrat în altă mașină. VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină vineri, 15 octombrie a.c., în sensul giratoriu de...1793

16 oct 00:15LocalACCIDENT cu VICTIMĂ în faţa hotelului Dobrogea

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină vineri, 15 octombrie, pe bulevardul Alexandru...549

16 oct 00:13LocalMINOR din NĂVODARI, DOSAR PENAL după ce a PLECAT la PLIMBARE cu MAŞINA tatălui

Polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat, La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 10.45,...425

16 oct 00:14LocalBraconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat aproximativ 900 metri de plasă din fir textil și peste 50 kg de pește...372

16 oct 00:16LocalATV căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un ATV marca Polaris căutat de către...420

16 oct 00:14LocalSituația PATURILOR ATI, în județul Constanța

448

Politică
16 oct 23:41PoliticăArafat: L-ați lăsa pe unul de pe Facebook să vă opereze? Atunci de ce îi dați voie să vă spună să nu vă vaccinați?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a criticat vineri decizia...2671

16 oct 23:41PoliticăKelemen Hunor: Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că UDMR nu îl va susține pe Dacian Cioloș pentru formarea unui guvern. „Nu...254

16 oct 23:41PoliticăCioloș: Fac apel în continuare la PNL să nu fugă de responsabilitate

210

16 oct 00:00PoliticăPSD solicită anchetă cu privire la "neglijenţa iresponsabilă" a fostului ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă

Partidul Social Democrat a solicitat vineri instituţiilor statului să declanşeze o anchetă cu privire la...154

16 oct 00:00PoliticăCîţu: Firma Roche va livra în România 5.670 de doze de Tocilizumab

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, vineri, că firma Roche va livra în România 5.670 de doze de...143

16 oct 23:40PoliticăSurse PNL: Planul post-Cioloș

Liberalii și-au pus la punct planul de bătaie după ce Guvernul monocolor USR nu va reuși, cel mai probabil, să...294

16 oct 23:41PoliticăBeatrice Mahler: 'Lockdownul se impune. Avem o situație dramatică'

Medicul Beatrice Mahler, manager al Spitalului „Marius Nasta” din București, crede că un lockdown total ar relaxa...787

16 oct 23:41PoliticăLiberalii l-au 'răzgândit' pe Cîțu: certificatul verde NU va fi necesar pentru intrarea în magazine

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, ieri, că va propune ca certificatul verde să fie cerut peste tot,...366

16 oct 23:42PoliticăPSD: Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate degeaba la poarta PNL

363

Interviuri
11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4689

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8117

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

1814

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4203

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

Procurorul criminalist, Zafer Sadîc, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. Cu o vastă experiență, de 23...3932

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!

12386

Monden
16 oct 02:48MondenCenzură: Peste 81 de milioane de videoclipuri de pe TikTok, șterse, în decurs de trei luni

TikTok a eliminat mai mult de 81 de milioane de videoclipuri la nivel global, în decurs de trei luni, pentru...103

16 oct 00:00MondenThrillerul psihologic 'Miracol' o să fie difuzat în cinematografele din România din februarie 2022

„Miracol”, al treilea lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri, prezentat în premieră în secţiunea...124

16 oct 00:00MondenColdplay anunţă un turneu mondial 'sustenabil' pentru 2022

103

16 oct 00:00MondenAndrea Bocelli a semnat un contract global şi pe termen lung cu Universal Music Group

Tenorul italian Andrea Bocelli, ale cărui albume s-au vândut în peste 90 de milioane de copii şi ale cărui...104

16 oct 00:00MondenNoul serial 'I Know What You Did Last Summer', prezentat în avanpremieră la Los Angeles

Amazon a prezentat miercuri în avanpremieră noul său serial "I Know What You Did Last Summer"', inspirat dintr-unul...101

16 oct 00:00MondenEdiţia din 2021 a celui mai mare festival de film din Africa începe sâmbătă

96

Mapamond
16 oct 01:35MapamondUn copil de 2 ani și-a ÎMPUȘCAT mama în cap, în timp ce aceasta era într-o conferință pe Zoom

Un băieţel de 2 ani din Florida şi-a ucis mama cu un glonţ în cap în timp ce aceasta participa la o întâlnire pe...611

16 oct 01:35MapamondŞeful Pentagonului va vizita România săptămâna viitoare

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Georgia, Ucraina și România săptămâna viitoare, înainte...274

16 oct 01:36MapamondFacebook mărește protecția jurnaliștilor și activiștilor. Vor fi considerați persoane publice

201

16 oct 00:00MapamondŢările de Jos, îngrijorate de perspectiva unui nou val de COVID-19

Guvernul olandez este îngrijorat de perspectiva unui nou val de COVID-19 după o resurgenţă a contaminărilor în...129

16 oct 00:00MapamondONG german: Peste 800 de milioane de oameni suferă de foame

Peste 800 de milioane de oameni la nivel mondial suferă de foame, a atenţionat organizaţia nonguvernamentală...94

16 oct 00:00MapamondCoronavirus: Infectări în creştere în Irlanda, una din cele mai vaccinate ţări din lume

Irlanda a pus sub semnul întrebării joi ridicarea de săptămâna viitoare a aproape tuturor restricţiilor...175

16 oct 00:07MapamondVladimir Putin: 'Rusia va depune eforturi pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2060'

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri că Rusia, unul dintre cei mai mari poluatori din lume, vizează...339

16 oct 01:36MapamondSUA: Casa Albă cere ajutorul marilor petrolieri pentru a ține sub control prețul combustibilului

Casa Albă a discutat în ultimele zile cu producătorii de petrol şi gaze, cerându-le sprijinul pentru reducerea...259

16 oct 01:36MapamondUn nou război în Kosovo? Americanii și UE intervin: 'Război sau pace?'

407

Sănătate
16 oct 00:00SănătateŞeful DSP Arad îi îndeamnă pe cei cu boli cronice să stea acasă până trece valul patru

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, îi îndeamnă pe cei care au afecţiuni cronice...104

16 oct 00:08SănătateMinisterul Sănătăţii a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali donate de Italia

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru...112

16 oct 01:25SănătateCoronavirus: Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19, mai precise decât se credea

692

16 oct 00:00SănătateConsumul de alcool în exces, corelat cu peste 700.000 de cazuri de cancer în 2020

4% dintre cazurile de cancer nou diagnosticate în 2020 pot fi asociate cu consumul de alcool, potrivit unui studiu...105

16 oct 00:00SănătateCare este nivelul de anticorpi post-booster?

Persoanele mai în vârstă care fac o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 au un risc mult mai mic să testeze pozitiv...140

16 oct 00:00SănătateCe simptome indică prezența asteniei de toamnă

Când vremea se răcește și zilele se scurtează, unele persoane se pot confrunta cu astenia de toamnă. Ce simptome...119

16 oct 01:25SănătateRata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia a depășit 80%

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din această țară și a...221

16 oct 01:26SănătateOMS: Numărul deceselor cauzate de tuberculoză, din nou în creştere din cauza pandemiei de COVID-19

Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut din nou pentru prima dată după o pauză de peste 10 ani din...234

16 oct 01:27SănătateMedicul Emilian Imbri, AVERTISMENT: Dacă prezintă simptome de răceală, copiii trebuie să fie testați

468

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT