REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

George Scupra pune stop defăimării publice și a acuzațiilor nefondate

George Scupra pune stop defăimării publice și a acuzațiilor nefondate

Replica API 12 septembrie 2020 | 20:03 3328

Reprezentanții Primăriei Ovidiu au ținut să transmită un mesaj în atenția candidaților la funcția de primar a orașului. Mai exact, aceștia doresc să pună stop defăimărilor publice prin minciuni, interpretări personale, sau acuzații nefondate din punct de vedere legal.

„Având în vedere evenimentele și modalitatea de desfășurare a campaniei electorale în orașul Ovidiu, aducem la cunoștința candidaților la funcția de primar, și a consilierilor locali, înscriși pe liste de la toate partidele politice, dar și independenți următoarele:

Instituția primăriei și celelalte unități de pe raza localității (școli, grădinițe, Club Sportiv Ovidiu, Centrul Cultural, OVI PREST, OVI PROTECT), își desfășoară activitatea pentru comunitate și în perioada campaniei electorale drept pentru care nu este normal sa fie folosite sau denigrate în scop electoral;

Având în vedere că există instituții abilitate de control a unităților administrativ teritoriale, rugăm partidele politice să se adreseze acestora și nu să defăimeze public prin minciuni, interpretări personale, sau acuzații nefondate din punct de vedere legal, afectând astfel imaginea orașului, dar și desfășurarea activităților zilnice de către angajați;

Faptul că se aduc prejudicii de imagine instituției, dar și angajaților, intră sub incidența OUG nr. 57 /2019 (art 427 alin1 și 5) și Legea nr. 286/2009 Codul penal art 225;

Ca urmare a ultimului eveniment petrecut, legat de societatea OVI PREST, care se află în subordinea Consiliului Local Ovidiu, căreia i-a fost încălcată în mod flagrant proprietatea, de către reprezentanții unei organizații politice din orașul Ovidiu, societatea menționata a procedat la întocmirea unei plângeri penale de violare a proprietății. Este doar un exemplu a ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, candidații neînțelegând faptul că scopul principal al campaniei electorale este prezentarea proiectelor pe care urmează să le implementeze în folosul comunității!

Facem acest apel în speranța că partidele politice și candidații independenți înteleg importanța unui climat corect pentru o bună desfășurare a activităților de către angajații instituțiilor noastre. Nu prin presiuni și plângeri penale nefondate, putem să realizăm proiectele și lucrările în desfășurare!

Este regretabil faptul că pentru o competiție politică, sau personală, sunt denigrate instituțiile, angajații acestora și imaginea întregului oraș!” transmit reprezentanții Primăriei Ovidiu.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218