REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

George Scutaru şi Teodor Atanasiu, numele vehiculate în PNL pentru şefia Ministerului de Interne

George Scutaru şi Teodor Atanasiu, numele vehiculate în PNL pentru şefia Ministerului de Interne

Replica API 24 ianuarie 2014 | 00:00 236

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, şi senatorul PNL Teodor Atanasiu sunt numele vehiculate de către liberali pentru a prelua şefia Ministerului de Interne după ce Radu Stroe a demisionat, au declarat pentru Mediafax surse din PNL. Scutaru a preluat în octombrie 2013 şefia grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, fiind liderul organizaţiei PNL Buzău. Deputatul PNL a fost vicepreşedinte în Comisia de apărare şi a parcurs o serie de cursuri de securitate, relaţii internaţionale şi programe de informare la NATO. De asemenea, sursele citate au precizat că o altă variantă luată în calcul la nivelul PNL pentru şefia MAI este senatorul Teodor Atanasiu, care este membru al comisiei parlamentare de control al SRI. El este liderul PNL Alba şi a fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, timp de doi ani, demisionând din această funcţie în urma unei plângeri penale adresate DNA care în cele din urmă a primit NUP. Atanasiu a mai fost preşedinte al AVAS şi preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

Senatorul PNL a fost cercetat de către DNA Cluj în dosarul privind presupuse fraude la referendumul din 2012, însă în urmă cu câteva zile a fost scos de sub urmărirea penală de către procurori. O decizie oficială la nivelul PNL în privinţa nominalizării pentru Ministerul de Interne urmează să fie luată pe 1 februarie, la Delegaţia Permanentă a PNL. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care se ia act de demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru de Interne şi se desemnează ca ministru interimar Gabriel Oprea.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367