REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

George Tufă, PNL: La CUMPĂNA sunt TAXE mai MARI ca în CONSTANȚA! VIDEO

George Tufă, PNL: La CUMPĂNA sunt TAXE mai MARI ca în CONSTANȚA! VIDEO

Replica API 12 august 2020 | 12:46 4574

Unul dintre cei mai tineri candidați la funcția de primar din județul Constanța a vorbit, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, despre motivele care l-au îndemnat să facă pasul în politică, dar și despre planurile pentru a aduce plusvaloare localității din care face parte. Este vorba despre George Tufă, candidat PNL la Primăria Cumpăna. Alături de el a fost și Nicolae Vișiu, candidat tot din partea liberalilor la Consiliul Local Cumpăna.

„Noi, la Cumpăna, tânjim după normalitate”

În vârstă de 33 de ani, George Tufă se descrie ca fiind un om foarte ambițios, dedicat și care pune pasiune în ceea ce face. S-a mutat în localitatea pentru conducerea căreia candidează în urmă cu câțiva ani, înainte de a avea gânduri să intre în politică. Ulterior și-a întemeiat o familie acolo și crede că este timpul să se implice activ pentru a putea schimba fața comunității. Liberalul este antreprenor și se ocupă de un business, un salon de înfrumusețare.

George Tufă

„Am o meserie care necesită multă pasiune, pe care sper să o transpun și în administrația publică. Sunt un om care a căutat întotdeauna un echilibru și asta îmi doresc și de la comunitatea din Cumpăna, să găsim un echilibru. Este esențial să te implici suficient de mult și să înțelegi că doar punând baze solide unei generații putem evolua. Eu sunt pregătit să preiau frâiele comunei Cumpăna și să pun bazele unei noi generații care să avanseze, să trăiască decent și care să nu mai tânjească după normalitate. Noi, la Cumpăna, asta facem, tânjim după normalitate.”, afirmă George Tufă, candidat PNL la Primăria Cumpăna.

Nicolae Vișiu

Lipsește energia și implicarea

Un lucru esențial care lipsește comunității Cumpăna este energia, susține Nicolae Vișiu, care este de părere că este nevoie de implicare din partea întregii comunități astfel încât să existe o evoluție.

„Simțim că nu mai este un aport de energie și implicare, ceea ce este un aspect important. Cred că în momentul în care vrei să faci lucruri într-o comunitate ai nevoie de energie, de forță și implicare. Este nevoie de partea de antreprenoriat, dar este nevoie de o latură psiho-socială. Trebuie să știm cine suntem, ce vrem să facem și mai ales încotro ne îndreptăm. Aceste lucruri lipsesc momentan din comunitate.”, declară Nicolae Vișiu, candidat PNL la Consiliul Local Cumpăna.

„Ne aflăm în situația în care nu mai putem promite nimic”

Printre problemele enunțate pe parcursul primei părți a interviului, George Tufă a vorbit despre subdimensionarea rețelelor edilitare și readucerea acestora la un nivel normal. De asemenea, o altă problemă reliefată este cea a dezvoltării parțiale a localității Cumpăna, în timp ce anumite zone au fost complet uitate. Liberalul nu a dorit să facă promisiuni, însă a dat asigurări că, dacă va fi ales, are de gând să se oprească la doar două mandate de primar.

„Cred că ne aflăm în situația în care nu mai putem promite nimic. Odată cu pandemia, nu știm ce va fi a doua zi, darămite peste un an, doi sau trei. Indiferent de funcția pe care o voi avea, mi-am proiectat o implicare pe minimum opt ani. Nu voi pleca dacă nu voi fi ales, sub nicio formă. Singurul lucru pe care-l pot promite astăzi este că indiferent de culoarea politică a câștigătorului, mă voi lupta ca acele proiecte corecte și cu o viziune mai recentă să poată să aducă bunăstare cumpănenilor. În cazul în care voi ieși primar, după două mandate voi renunța. Așa ar trebui să facă orice om cu bun simț. Ai opt ani în care să-ți demonstrezi capacitățile, să-ți formezi o echipă, dar în acești ani ușor, ușor, te vei eroda.”, este de părere George Tufă.

Mai multe detalii despre problemele cu care se confruntă comunitatea locală din Cumpăna, dar și ce soluții există pentru rezolvarea lor, puteți afla urmărind prima parte a interviului.

Video 1:

Școală de meserii, la Cumpăna

George Tufă afirmă că are o listă de consilieri specializați în mai multe domenii, astfel încât să ia deciziile în cunoștință de cauză. Nu la fel s-a întâmplat și când s-a pus în discuție înființarea unui liceu profesional în Cumpăna, atât de necesar în prezent.

„La Cumpăna, în momentul de față, se face educație, dar nu se face performanță. Dacă aș fi fost în administrație cu mulți ani de zile în urmă, atunci când s-a luat decizia să avem un liceu la noi, în Cumpăna, cred că aș fi făcut o școală de meserii. Este ceea ce avem nevoie, pentru a ajuta Portul Constanța și litoralul românesc. De licee și facultăți este plină România și majoritatea tind să se îndrepte spre performanță, nu să vină la Cumpăna. Tocmai de aceea cred că ar trebui să avem o școală de meserii.”, a declarat Tufă.

Proiect pentru scăderea taxelor și impozitelor

Taxele și impozitele din Cumpăna sunt cu 25% mai mari față de cele din municipiul Constanța, deși vorbim de o comunitate mult mai mică. Din această cauză, administrația locală se confruntă în prezent cu probleme în privința colectării acestor taxe.

„Eu văd această situație ca într-un business. Ai posibilitatea să ai taxe și impozite la un nivel normal și toată lumea să și le permită sau ai posibilitatea să le ții foarte mari și să ți le plătească doar anumite persoane. Restul își vor căuta derogări de la această situație și să meargă să-și înscrie bunurile în alte localități. Câteva sute de lei contează în vremurile noastre. Noi avem un proiect de a aduce taxele și impozitele la același nivel cu municipiul Constanța, nu este nimic ieșit din comun. În prezent, Primăria Cumpăna are ceva probleme cu încasările. Oamenii trebuie stimulați să vină și să aducă bani, dar dacă menții nivelul ridicat, cu siguranță vor pleca.”, a mai adăugat George Tufă.

Exemplul altor comunități

Întrebat de ce a ales să candideze pentru un loc în Consiliul Local Cumpăna, Nicolae Vișiu susține că George Tufă reprezintă unul dintre motive, dar și o anumită experiență din Italia, care l-a determinat să-și schimbe viziunea asupra modului în care trebuie să se coexiste o comunitate.

„Unul dintre răspunsuri este George Tufă, un personaj în care am încredere și vreau să-l susțin. Un alt răspuns este sub formă de poveste. Într-un anumit moment din viața mea, a trebuit să am o experiență într-o altă țară, în Italia, într-o comunitate mică, asemănătoare celei din Cumpăna. Acolo am văzut realmente ce înseamnă o comunitate mică, implicată și responsabilă. Am stat ani de zile și m-am regăsit în ceea ce era acolo. Împreună cu George Tufă cred că putem ajunge la acele performanțe, pe care le-am văzut în Italia.”, a explicat Nicolae Vișiu.

În partea a doua a interviului veți putea urmări și cum îi caracterizează George Tufă pe contracandidații săi la Primăria Cumpăna, dar și pe candidații la postul de primar al municipiului Constanța.

Video 2:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614