REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

George Vișan: „Nu există, la nivelul Uniunii, un exemplu mai bun de conviețuire în deplină înțelegere decât Dobrogea”

George Vișan: „Nu există, la nivelul Uniunii, un exemplu mai bun de conviețuire în deplină înțelegere decât Dobrogea”

Replica API 21 februarie 2018 | 23:07 367

Marți, 20 februarie, la Palatul Parlamentului a avut loc un atelier de lucru cu tema „Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”.

Deputatul PSD Constanța, George Gabriel Vișan, a luat cuvântul în cadrul secțiunii plenare cu tema ”25 de ani de la înființarea Adunării Parlamentare a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră. Intensificarea cooperării culturale și a multiculturalismului în zona Mării Negre”

Deputatul constănțean a scos în evidență faptul că regiunea Mării Negre este cunoscută pentru diversitatea etnică, culturală și religioasă și tocmai pentru acest motiv este foarte necesară instituirea și susținerea unui climat prielnic coeziunii sociale, bazat pe dialog, egalitate, respect reciproc și flexibilitate.

“Nu există, la nivelul Uniunii, un exemplu mai bun de conviețuire în deplină înțelegere decât Dobrogea. Pe fondul numeroaselor conflicte internaţionale şi religioase din Europa şi din alte părți ale lumii, Dobrogea rămâne în continuare un exemplu de convieţuire între cele aproximativ 18 etnii prezente în regiune. Astfel, este binecunoscut faptul că în lunga sa istorie nu au existat conflicte aici și se poate afirma cu tărie că acest ținut este raiul multiculturalismului.”, a spus Vișan.

Anul acesta Adunarea Parlamentară a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră implinește 25 de ani de la înființare. De-a lungul acestor ani de existență Adunarea a unificat eforturile parlamentelor naționale de a căuta impreună mijloace de dezvoltare economică și de a intensifica cooperarea socială, politică și culturală între țările membre.

“Adunarea Parlamentara a Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra a sustinut efortul de a cauta un echilibru al bunei convietuiri interetnice, bazata pe respect reciproc, pe cunoasterea traditiilor si a elementelor de cultura si civilizatie specifica.

Regiunea Marii Negre este un spatiu privilegiat in care comunitati si etnii precum cea turca, tatara sau cele formate din lipoveni, greci, evrei isi pastreaza identitatea si traditiile.

Dobrogea constituie un exemplu relevant de convieţuire etnică şi de înţelegere armonioasă între comunitățile minoritare. Caracterul mozaicat al regiunii dobrogene nu a împiedicat niciodată integrarea minorităţilor într-o societate democratică” a conchis deputatul George Vișan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exista intelegere in Dobrogea pentru ca romanii sunt toleranti,buni pana la prostie,uneori lasi si,de foarte multe ori, sunt nevoiti sa-i suporte.Cei mai nenorociti sunt tiganii borati,tatarii puturosi si machedonii
2
0
Toti cei de sub mine cu comentari cacaciose sa il pupe in rect daaaa direct.Nu ar fi rau sa se vada mai intii in oglinda si dupa sa behaie.
1
0
Total fals ..prostii romanilor desi sunt majoritari le este frica de aceste etnii ..sunt agresivi ..violenti ..daca le atragi atentia imediat esti inconjurat si luat la bataie ..s-a creat aceasta poveste ca in dobrogea se convietuieste pasnic nu este adevarat ...tiganii ..turcii- tigani fac prapad peste tot in piete ..transport in comun etc MAFIE ...
2
1
hahaha!Daca ar stii lumea defaot ce suferim noi romanii sub aceste etnii !Ca infepem sa fim minoritari, poate deasta li se pare ca ne intelegem cu aceste creaturi.
3
2
Ca la APC cei care muncesc si cei pilosi , politic; Asa e dl Visan?
2
1
Tu ai fost sluga lui Mazare din cele mai vechi timpuri, un baiat modest si obedient, erai sef de cartier la Dacia din partea PSD. Tu chiar ai uitat de unde ai plecat, slugoiule?
4
3
In Dobrogea toate etniile convietuiesc de sute de ani. In UE arabetii sunt de abia la a doua generatie. Toti cei din Dobrogea sunt cat de cat civilizati si deschisi. Traditiile s-au intersectat, s-au preluat elemente de la unii la altii, si toti s-au respectat intre ei, indiferent de religie. Nu au dormit cu Coranul sub perna si nu au visat jihad-ul peste noapte. Si nici crestinii nu s-au dus peste ei sa o puna de o cruciada. Din cauza asta Dobrogea nu se compara cu UE. Multiculturalismul european, care sufla in cur unor radicalizati aterizati de prin mijlocul desertului, este sortit esecului
3
3
Hai siktir prostule!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920