REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

George Vișan: PSD ar fi GESTIONAT această PANDEMIE mult mai BINE decât PNL! Video

George Vișan: PSD ar fi GESTIONAT această PANDEMIE mult mai BINE decât PNL! Video

Replica API 27 noiembrie 2020 | 00:12 2887

George Vișan, deputat PSD și candidat pentru că încă un mandat, a comentat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre scandalul din Parlament, în contextul demisiilor USR și PSD, pentru a nu încasa pensii speciale. Totodată, acesta și-a prezentat proiectele pentru următoarea perioadă legislativă, dar a vorbit și despre modul în care arată Constanța sub conducerea PNL. Acesta spune că este un oraș trist și că mai bine era pe vremea lui Decebal Făgădău.

În debutul interviului, George Vișan a comentat situația demisiilor din Parlament și spune că el nu și-a prezentat demisia, pentru că a depus un jurământ. ”Sunt deputat până în 20 decembrie. Am depus un jurământ de credință față de popor, îmi voi duce până la capăt mandatul și voi respecta jurământul dat către popor. Au fost mai mulți colegi și de la PSD care și-au dat demisia. Este o decizie unilaterală, personală. Nu este o pensie specială pentru parlamentari, primim o indemnizație de pensionare. Conform legii stabilite, pentru perioada în care primim o indemnizație, nu suntem salariați, primim o indemnizație la pensionare. Am văzut și eu circul USR de săptămâna aceasta la Camera Deputaților. Nu înțeleg ce vor să facă. Pe procedura legislativă demisia trebuie înregistrată, trebuie să vacanteze poziția de deputat printr-o hotărâre pe care o ia Plenul Camerei Deputaților. Dacă nu se validează această vacantare în Plen, este tardivă demisia pe care și-au dat-o”, a declarat George Vișan.

Realizările lui Vișan în mandatul 2016-2020

În continuare, deputatul a făcut o trecere în revistă a activității sale din ultimii patru în Parlament. ”Sunt 2 proiecte la care am lucrat cu sindicatele Cartel Alfa, pentru locuitorii din Năvodari care au locuit mai bine de 30 de ani în oraș și au fost afectați de poluarea remanentă produsă de combinatul chimic și petrochimic. Avem și un proiect care este deja lege. Este lucrat cu Sindicatele Navalistul, cu BNS-ul, care presupune și acolo o micșorare a vârstei de pensionare pentru cei care au lucrat în condițiile grele de muncă în șantierele navale. Aici se reduce cu mai bine de 10 ani pentru cei care au lucrat în această grupă de muncă, în condiții speciale. Acestea au fost cumva targhetate pentru zona Constanței.

Au fost proiecte pe care le-am lucrat împreună cu colegii din grupul parlamentar social democrat. Pe programele naționale, pentru dezvoltarea agriculturii, pentru centrele de colectare a pieii, a lânii, din zona montană. Programul tomata, programul tânăr fermier, centrele de colectare a produselor agricole, fructe și legume, programul magazinelor Unirea, și toate programele de încurajare a creșterii raselor românești, pe zona de ovine, porcine”, a spus parlamentarul.

Proiectele lui Vișan pentru următoarea perioadă legislativă

”Sunt câteva proiecte care cu siguranță, le voi face personal. Marea majoritate a proiectelor vor fi construite împreună cu echipa mea de la Constanța.

Un proiect ce ține de zona de învățământ, învățământul vocațional, construit cu ajutorul câtorva cadre didactice din Constanța. Mai am un proiect ce ține de industria navală. Împreună cu colegii mei am construit un proiect pentru construcția unui spital pediatric în Constanța. Putem pune pe masa constănțenilor un proiect comun la care lucrează și celelalte partide politice. Nu doar PSD a fost la guvernare în România. Nu ar trebui să fugă de responsabilitatea asta, liberalii. Să își asume faptul că ei au venit cu legea sănătății prin ministrul Eugen Nicolăescu. Tot fug de această responsabilitate față de români. Să și-o asume. E mai ușor să arăți și să fii critic de pe margine. Haideți să găsim împreună soluțiile”, transmite candidatul PSD la Camera Deputaților. George Vișan are încrede că PSD va obține un procent mare la alegeri, astfel încât să bifeze cât mai multe mandate. ”În momentul în care s-a făcut lista nu păream a fi eligibil. Pe parcursul campaniei, șansele încep să apară. Au făcut foarte multe greșeli. Lucru pe care cetățenii trebuie să-l taxeze”, spune Vișan.

Cum ar fi gestionat PSD această criză!

Cum ar fi gestionat PSD această criză, în opinia lui Vișan? ”Noi am fi gestionat mult mai bine. Am fi testat în număr foarte mare, am fi identificat unde sunt focarele și le-am fi izolat, am fi lăsat școlile să funcționeze. Sunt mai multe măsuri pe care noi le avem în vedere și pe care le-am discutat cu mediul de afaceri, cu comunitățile locale, cu asociațiile comunelor, cu asociația municipiilor din România. Venim și ajutăm companiile care au nevoie de capital de lucru. Devenind un partener concret pentru agenții economici. Dezvoltarea locurilor de muncă, susținerea mediului de afaceri, măsuri fiscale pentru cei angajați la acest moment, reducerea impozitului până la zero, creșterea salariului minim pe economie până la nivel la 60% din nivelul salariului mediu pe economie. Asta este o țintă stabilită cu Parlamentul European. Creșterea deducerilor personale pentru cei sunt în câmpul muncii și au copii în întreținere, stimularea lor și sprijinirea lor”, a specificat politicianul.

George Vișan nu exclude o alianță cu USR

Cât despre zvonurile potrivit cărora PSD ar urma să se alieze cu USR după alegeri, acesta a declarat: ”Sunt tot felul de zvonuri. Să trecem peste alegeri și să vedem ce putem construi pentru România. În politică este posibil orice. Dacă măsurile de protecție socială pe care noi ni le dorim se vor regăsi într-un program de guvernare al acestei alianțe, da. Dacă nu, este exclus. PSD a dovedit că știe să treacă România prin crize, asta spun cifrele si statisticile”, spune Vișan.

George Vișan spune că orașul este trist, dar pe vremea lui Făgădău a arătat bine

Întrebat cum i se pare Constanța sub conducerea PNL, acesta a spus că este… trist, în timp ce pe vremea lui Făgădău arăta bine și se mândrește cu asta. ”Nu se întâmplă nimic. Încep să se desființeze terasele, nu vom avea niciun beculeț de Crăciun, orașul va fi fără luminițe, fără sclipire. Toți constănțenii s-au bucurat de frumusețea orașului Constanța. Constanța este tristă și va fi și mai tristă. În timpul lui Făgădău a arătat bine. Eu mă mândresc cu acest lucru. Colegii de la București care ne-au vizitat orașul, au constatat și ei că acesta arată bine. Ne așteptam la austeritate”, a conchis Vișan.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PSD 11200020

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367