REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Georgel, eroul din Palazu Mare: a salvat doi intoxicaţi cu vapori de vin

Georgel, eroul din Palazu Mare: a salvat doi intoxicaţi cu vapori de vin

Replica API 15 octombrie 2013 | 00:00 508

Bachus face victime

Bachus face victime

Doi oameni au fost la un pas de moarte, intoxicându-se cu vapori de vin. Însă, norocul acestora a fost că un tânăr se afla în zonă şi nu a stat pe gânduri când a fost vorba să dea o mână de ajutor. A dat fuga în beciul casei şi a scos persoanele afară, salvându-le viaţa. Totul s-a petrecut în Palazu Mare, pe strada Santinelei. Georgel nu se află la prima faptă de acest gen, în trecut salvând un bărbat ce a vrut să se spânzure, dar şi o fată de la înec.

Nu-ţi aduce viaţa ce-ţi aduce clipa, se mai spune pe la noi. Aşa a păţit şi tâmplarul din Palazu Mare, Şenol, om respectat şi cunoscut ca gospodar. Acesta doar ce culesese via, iar vinul se afla în butoaie, în beci. În cursul zilei de luni, 14 octombrie, a coborât să verifice cum stau lucrurile, dar nu s-a mai întors. Neînţelegând de ce întârzie, soţia acestuia a coborât primele trepte pentru a vedea ce se întâmplă, însă şi-a văzut soţul la pământ, cu sânge pe faţă. S-a speriat şi a început să strige după ajutor. O vecină a venit numaidecât, intrând în beci, dar la scurt timp a căzut şi ea secerată la pământ. Între timp s-a sunat la 112 şi mai multe persoane au încercat să intre în beci, dar au ieşit repede întrucât le lua ameţeala. Georgel Brumea, de 24 de ani, care locuieşte doar la câteva case distanţă se îndrepta către oraş când a auzit zarvă. Cum şi-a dat seama despre ce este vorba, nici nu a mai stat pe gânduri şi a intrat în beci. Mai întâi l-a scos pe bărbat, după care pe femeie. "Am vrut să merg în oraş şi era un vecin aici şi îmi zice că a căzut un bărbat în beci şi nu are cine să-l scoată. Am intrat în curte, erau oameni acolo şi nu puteau să intre. Când am văzut cum se zbătea acolo, şi el, dar şi vecina lui, am intrat, mi-am luat aer de afară, l-am legat, l-am scos pe dânsul, apoi am scos-o şi pe doamna. Am simţit ceva ameţeală, dar mi-am ţinut respiraţia. Şi asta a fost. Mulţumesc lui Dumnezeu că am putut să-i salvez. El era cu capul sub scară, avea arcada spartă, doamna nu ştiu dacă era lovită, dar făcea.... vă daţi seama cum făcea", a spus Georgel Brumea. Însă, acesta este cunoscut ca un mic erou în Palazu Mare pentru că a mai salvat şi în trecut vieţile unor persoane. "Acum vreo cinci ani era un vecin şi a vrut să se spânzure. L-am văzut, scotea limba afară şi sânge pe gură, am dat cu pumnul în geam, am pus scaunul sub picioare şi am tăiat funia. Apoi am scos o fată din apă, am salvat-o de la înec", a mai spus Georgel. Cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614