REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Georgeta BUMBAC s-a ÎNTORS, de două luni, la Ministerul SĂNĂTĂȚII pe un POST de DIRECTOR

Georgeta BUMBAC s-a ÎNTORS, de două luni, la Ministerul SĂNĂTĂȚII pe un POST de DIRECTOR

Replica API 17 octombrie 2020 | 00:10 9923

Constănțeanca Georgeta Bumbac, fostul secretarul general al Ministerului Sănătății, demisă la începutul anului, a revenit în minister. Potrivit unor surse, aceasta a revenit tot pe un post de conducere, dar la Financiar. Curtea de Apel Constanţa a tranșat joi, 15 octombrie, dosarul în care constănțeanca cerea să fie repusă în funcția de secretar general. Magistrații au respins cererea ca rămasă fără obiect.

Rămânerea fără obiect a unei cauzei are loc în cazul în care pârâtul dă ceva-ul reclamat după depunerea acțiunii, nemaifiind astfel necesară pronunțarea asupra pretențiilor formulate și tranșarea litigiului.

Reamintim că Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar.

Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății: Direcția Generală Economică; Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; Unitatea de Politici Publice; Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; Unitatea de implementare și coordonare programe; Divizia achiziții, patrimoniu și IT.

După instalarea în funcție a actualului ministru, Nelu Tătaru, Bumbac a fost schimbată din funcție. Constănțeanca a cerut suspendarea actului administrativ, respectiv ordinul de demitere, la Curtea de Apel București. Însă, în iulie a renunțat la judecată. Constănţeanca a deschis pe 10 septembrie, o nouă acțiune la Curtea de Apel Constanța, împotriva Guvernului, având același obiect care, iată, a rămas fără obiect.

Fostul funcţionar a ajuns, de la contabilitate, DGFP şi Spiru Haret, la Ministerul Sănătăţii, în 2011

Georgetei Bumbac a fost funcţionara Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa şi a strâns în câţiva ani o avere de peste jumătate de milion de euro din salariul său de bugetar. Aceasta s-a aflat, după cum relata Replica în 2010, într-o incompatibilitate flagrantă cu locul său de muncă. Nu pentru că era văzută mai mereu pe la Irish Pub sau pe plaja hotelului Golden Tulip, nici pentru că preda la Universitatea Spiru Haret, în timpul programului de la DGFP, ci pentru că deţinea şi o firmă de contabilitate. Referitor la statutul de cadru didactic, aceasta a fost lector mai bine de 4 ani, până-n 2011 când a ajuns la Ministerul Sănătăţii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Angajeaza numai somitati
1
1
Ce ne mai chiama la vot ca oricum se stie dinainte cine trebuie sa castige alegerile jocurile sunt facute fac un pic de spectacol ca noi fraieri sai credem oricum nu le pasa indiferent dacas de dreapta sau stanga ei tot castiga ia sa li se dea si lor minimu pe ecomomie sa vedem cati ramin
2
1
Wow, ce geniu. Cate ore pe zi munceste? Mai doarme? "Iesi afara javra ordinara."
12
0
Frumos vorbesti Alina, de unde stii tu de muie, cumva esti practicanta?
3
12
Imi este greata totala , nu s a lasat muista pina nu a ajuns la cascaval din nou !
15
2
Un partid retrograd
7
2
Bai,nu conteaza! Daca nu e pesedist,orice plavan sau plavanca trebuie sa fie respectati,mai ales daca sunt adoratorii sistemului securistoido-stalinist asa zis liberal. Si da,romanii de fapt iubesc ca liderii lor sa fie de soi mai prost,cei buni fiind mai greu de inteles.
9
1
Georgeta e la stadiul de inghititoare de sabii semi-profesionista. Uda pe de alta parte a fost campioana nationala. Scotea Cocosel din banca cate 2-3 mil cash pe zi, in fiecare zi in Elvetia.
12
1
Crvele,interlopi,afaceristi aia care sunt bisnitari cu acte si ceilalti abonati la scutiri de taxe si alte aprobari de la stat sunt prieteni politicienilor pentru ca politiceni sunt statul care da tot felul de legi si aprobari in defavoarea statului pe care au jurat sa il respecte si sa il apere si in interesul lor si al prietenilor lor,cand spun politicieni care dau aprobari ma refer si la primari bineinteles.
13
3
Sa fie oare o alta Udrea?!,,
12
0
I-am ciuruit.
2
3
Cand o sa ne trezim sa nu mai permitem astfel de imbogatiri, si vor fi legi, si prin actiuni ferme ale asa zisei societati civile atunci o sa dispara geniile astea care ne conduc. Pana atunci ramanem muncitori, someri, sarantoci dar comentatori indignati. Votul deja e poveste de adormit copiii. Tot ei coruptii sunt in fata.
19
0
iar ceva legat de felix moe, si numai de bine. asta e in tot si in toate.
11
0
Sa vina piz.da,sa vina piz.da, sa vina piz.da la baieti....asa se striga ieri prin min sanatatii
19
0
CE I-AS MOTOTOLII BUMBACUL UN PIC!
14
2
hai ca va zic eu una mai grea! mi a cerut mie cind era la CT la DGFP sub tutela lui TINCA ,al hot ordinar , echivalentul la bunuri in bani dupa un control in care imi spunea ca am furat TVA ul din germania ! si ca daca nu ii dau oricum imi da amenda si imi pune sechestru! O hoata ordinara .. fara scrupule !!
30
1
Bai frate, femeia minune asta, a facut un business vreo inventie ce a revolutionat lumea de la conducerea a 8 intitutii bugetare? Cum dracu ajung astia la carma unor institutii daca ei nu au facut nicio afacere profitabila. Barbat--su o da in beach baruri si angajat raja. Ea , femeie minune. Bah las-o-n plua mea, si pe bani kakalau. Altii isi tocesc coatele pe bancile scolilor si nu reusec vreodata in viata sa faca atata cariera. Paradoxal, la cate doctorate avem in tara asta, ar fi trebuit sa fie raiul pe pamant.
52
2
sunt asemanatoare,indiferent de culoarea politica... uneori usa se deschide si cu gura,... Politica,bratara de aur...cea mai buna meserie
35
1
A venit ca musca la rahat
23
1
este fina lui Stroie Felix, alo PNL auzi- nu a dat concurs, a fost numita. Asa ca instanta nu avea ce sa ii dea inapoi.
49
1
stie ca vine o varsta cand nici gratis nu i o mai vrea nimeni... si a valorificat parcarea, numai saracii vor gratis
35
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614