REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gerard Butler despre noul film „Angel Has Fallen“ şi despre Morgan Freeman ca preşedinte

Gerard Butler despre noul film „Angel Has Fallen“ şi despre Morgan Freeman ca preşedinte

Replica API 30 august 2019 | 00:00 862

Gerard Butler, foto denofgeek.com

Actorul scoţian Gerard Butler, care a revenit săptămâna trecută pe marile ecrane cu thrillerul de acţiune "Angel Has Fallen", a declarat într-un interviu că i-ar plăcea ca partenerul său de distribuţie, Morgan Freeman, să fie preşedinte al SUA - un rol pe care îl interpretează în acest film, relatează EFE.

"Măcar de-ar ajunge Morgan Freeman preşedinte. Mi-ar plăcea să-l văd la conducere în 2020. Este ceva care nu se va întâmpla, dar cu siguranţă eu aş fi acolo să-l protejez", a declarat Butler despre filmul "Angel Has Fallen", în care joacă rolul unui agent al Secret Service a cărui misiune este de a veghea asupra preşedintelui american interpretat de Freeman.

"Morgan ar putea fi atunci Dumnezeu şi preşedinte în acelaşi timp", a glumit actorul pe seama rolului interpretat de Morgan Freeman în "Bruce Almighty", o comedie clasică din 2003 cu Jim Carrey ca protagonist. Gerard Butler a vorbit în termeni elogioşi de partenerul său din filmul "Angel Has Fallen", cea de-a treia parte a francizei "Fallen", care a avut premiera vinerea trecută în cinematografele din SUA.

"Să lucrez cu el este partea mea preferată a francizei", a asigurat Butler. "Mă gândesc la Freeman ca la un tată judecând după timpul îndelungat petrecut împreună, este pentru mine unul dintre cei mai adorabili şi mai talentaţi oameni din lume. Un adevărat domn", a precizat el.

Atât Freeman cât şi Butler joacă din nou acest nou film, deşi rolurile lor sunt oarecum diferite, având în vedere că Freeman a devenit acum preşedinte după ce a ocupat mai multe funcţii politice în capitolele anterioare. Personajul lui Butler, Mike Banning, devine însă inamicul public numărul 1 din omul de încredere al preşedintelui. Este lansată împotriva lui o urmărire din cauza unei greşeli, fiind acuzat de tentativă de asasinare a preşedintelui SUA.

"Nu am vrut să joc în cea de-a treia parte doar de dragul filmului, dar am ajuns la o idee în care personajul meu era tratat din alt punct de vedere, mai profund şi mai emoţional", a mărturisit actorul. El a declarat că era "foarte mândru" de primele două părţi ale francizei, însă echipa avea limite privind locul în care urmau să se desfăşoare filmările la noul capitol şi au ales până la urmă Washington DC.

Întrebat care este secretul pentru ca oamenii politici să devină simpatici pe marele ecran, iar intrigile diplomatice să aibă succes, actorul a izbucnit în râs. "Ideea este ca filmul să nu fie prea specific", a explicat el. "Atingem subiecte politice... Vorbim despre manipulare, scurgere de informaţii, secrete.. dar nu despre subiecte concrete care se petrec la Washington DC. Prezentăm doar ceea ce este suficient pentru a face acţiunea mai credibilă", a subliniat Butler.

"Angel Has Fallen" este un thriller antrenant cu multă acţiune şi explozii desfăşurat în capitala SUA şi în alte state ce devin scenele unor urmăriri trepidante, cu tehnologii atât de avansate încât par de domeniul viitorului. "Este amuzant, deoarece filmul prezintă lucruri ce par de domeniul ştiinţifico-fantastic, dar care pot fi posibile şi în prezent", a explicat actorul, referindu-se, de exemplu, la atacul cu drone.

"Este o temă foarte actuală, atacuri cu drone au avut deja loc. Ideea dronelor care identifică victimele prin tehnologia recunoaşterii faciale este terifiantă, dar e un lucru pe care guvernele îl cunosc, la fel ca şi riscul pe care îl presupun", a avertizat Butler.

Cunoaşterea acelor situaţii în care omul ajunge la limită, a secretelor războiului şi spionajului de către Mike Banning îl asociază pe Butler cu o persoană puternică şi hotărâtă. "Sunt puternic, de aceea joc astfel de roluri. Dar am şi partea mea vulnerabilă, latura mea sensibilă. Am jucat şi în comedii romantice sau în musical-uri", a mărturisit el.

"Deşi pe plan internaţional sunt cunoscut pentru filmele de acţiune, cred că nu este nicio problemă dacă joc din când în când şi în comedii sau în producţii muzicale", a încheiat actorul scoţian. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614