REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gerea, vicepreşedinte ALDE: „Orban conduce astăzi PDL-ul lui Băsescu, un partid lipsit de valori şi care slujește instituţiile de forţă”

Gerea, vicepreşedinte ALDE: „Orban conduce astăzi PDL-ul lui Băsescu, un partid lipsit de valori şi care slujește instituţiile de forţă”

Replica API 12 august 2017 | 01:06 414

“PNL-ul condus astăzi de către Ludovic Orban este un partid care nu se regăsește pe scara doctrinară. Pe de o parte, partid liberal nu mai este de trei ani de zile, dar pe de altă parte, Orban și cei din PNL refuză să își asume și haina populară îmbrăcată în 2014 prin afilierea la PPE. PNL-ul pe care îl conduce Ludovic Orban este, de fapt, PDL-ul lui Traian Băsescu, un partid fără valori, care slujește instituțiile de forţă şi care vrea să ajungă la putere cu ajutorul acestor instituții”, susţine Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE.

Potrivit lui Gerea, noul președinte al PNL refuză să accepte o realitate, încercând să inducă în spațiul public o dezinformare cu privire la afilierea politică a PNL. “Partidul condus de Orban nu mai are nici o legătură cu liberalismul. Principalul motiv ar fi acela că nu mai face parte din familia liberală, a trecut de la ALDE Europa la PPE-ul din care făcea parte PDL. Însă, PNL a demonstrat prin propriile acțiuni că s-a lepădat de liberalism. Noul PNL nu a luat atitudine față de măsurile care veneau în contradicție cu statul de drept și cu principiile democratice. PNL-ul a susținut un ministru al Justiției pentru care drepturile omului sunt un lux. Totodată, PNL a devenit un susținător al instituțiilor de forță, aplaudând și încurajând zdrăngănitul de cătușe și derapajele din justiție. Dintr-un partid liberal, PNL a devenit un partid care ia partea instituțiilor de forță, asistând impasibil la modul cum acestea încercau să instituie un sistem asemenea celui din anii ’50”, se arată într-un comunicat semnat de Andrei Gerea.

“Nici Ludovic Orban și nici PNL nu au zis nimic cu privire la abuzurile acestor instituții. Mai mult, cel care e azi lider al PNL a simțit pe propria piele acțiunile noului sistem creat de instituțiile de forță. Acestuia i s-a deschis un dosar penal în ziua în care şi-a anunțat candidatura, cu scopul de a fi scos din cursă. Acum, același Ludovic Orban, are impresia că dacă se pune în slujba instituțiilor de forță va fi scăpat în integralitate. Președintele PNL-ului este un politician șantajabil de către sistem, acesta fiind mai interesat să își scape propria piele. ALDE este astăzi singurul partid liberal din România. În ultimii ani, ALDE a susținut valorile liberale și democrația. Ne-am opus abuzurilor și derapajelor create de procurori, apărând drepturile şi libertățile cetățenilor. ALDE nu va sta ca un partid, cum face astăzi PNL-ul, ascuns, temător, îngăduitor cu tot ceea ce se întâmplă în zona publică, cu excesele acestea, cu derapajele pe care le vedem. Chiar dacă suntem opozanți politici, ALDE l-a apărat anul trecut pe Ludovic Orban, atunci când i s-a deschis un dosar penal, ca din senin. Am atras atenția că nu este normal ceea ce i s-a întâmplat, în vreme ce colegii săi din PNL mai aveau puțin şi îl dădeau afară”, mai arată Gerea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu cine moasta-n cur mai esti de te crezi politicianul lui peste cu boii si repetentii aia de Taricacaceanu si Dracnea cu care ati nenorocit tara. Taci dracului si huuuo la toti.
3
0
ALDE - partidul maidanezilor paduchiosi , al limbricilor ... Nimeni cu mintea la purtator , nu i-ar vrea prin preajma , ca fura cu ambele maini si cand dorm . Cu PSD-ul este altceva : au acelasi ADN !
4
0
de ce nu recunoasteti faptul ca PDL a fost cel mai organizat partid, cel mai corect si care a preferat sa piarda dar sa salveze tara de a nu ajunge in situatia Greciei. Cel putin acestia si-au asumat ceea ce au facut si au pus mai presus tara decat interese meschine tip PSD- ALDE
3
0
Are dreptate cu PNL-ul, dar de ALDE ce sa zici, asta-i nu-i partid, cind dispare Tariceanu dispare si gasca zis partidul ALDE
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108