REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Germania a aprobat livrări de armament către Ankara chiar şi după ofensiva armatei turce în Siria

Germania a aprobat livrări de armament către Ankara chiar şi după ofensiva armatei turce în Siria

Replica API 4 august 2020 | 00:00 926

Germania a aprobat livrări de armament în valoare de milioane de euro către Turcia, chiar şi după ce armata turcă a lansat o ofensivă în Siria, informează luni dpa, citată de Agerpres. Informaţia este inclusă în răspunsul la o interpelare parlamentară a deputatei Sevim Dagdelen din partidul Die Linke (Stânga).

Sevim Dagdelen

Din 9 octombrie 2019, când Turcia a început operaţiunile militare în Siria, şi până în 22 iulie anul acesta, guvernul de la Berlin a dat undă verde unor tranzacţii cu armament în valoare de 25,9 milioane de euro, însă - susţine Ministerul Economiei german - nu este vorba de arme de război.

Trupele turce au intrat în nordul Siriei pentru a combate miliţia kurdă YPG, considerată de Ankara organizaţie teroristă. Guvernul german a impus ulterior o interdicţie parţială a exporturilor către Turcia de arme şi alte echipamente care ar putea fi utilizate în Siria.

Exporturile de arme către Turcia sunt controversate şi din cauza implicării acestei ţări în conflictul din Libia. Potrivit ONU, Turcia este una din ţările care încă nu respectă embargoul asupra armamentului pentru Libia, deşi şi-a asumat un angajament în acest sens la summitul din ianuarie, de la Berlin, dedicat conflictului libian.

Die Linke cere un moratoriu complet asupra vânzărilor de arme către Turcia. Sevim Dagdelen, membră a Die Linke şi expertă în politică externă, consideră că produsele aprobate din octombrie ar putea deveni operaţionale şi pentru utilizarea în Siria. Ea susţine că guvernul german ''induce publicul în eroare'' prin afirmaţiile că nu aprobă vânzarea armelor care pot fi folosite în Siria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Germanii pe cit sunt de buni in probleme economice, pe atit sunt de slabi in politica externa, vezi Rusia,TURCIA,CHINA, dar si imigratia.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614