REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Germania a publicat o listă cu locuri de muncă deschise muncitorilor din afara UE

Germania a publicat o listă cu locuri de muncă deschise muncitorilor din afara UE

Replica API 23 iulie 2013 | 00:00 155

Germania a publicat luni o listă de tipuri de locuri de muncă accesibile muncitorilor din afara Uniunii Europene, deschizând calea unei imigraţii selective, în faţa unei penurii de personal în anumite domenii. Este pentru prima oară când Germania publică o astfel de listă, redactată de Guevern împreună cu Agenţia pentru Locuri de Muncă.

Statul german a facilitat anul trecut obţinerea dreptului de rezidenţă pentru personalul de înaltă calificare, iar autorităţile vor acum să permită şi personalului cu studii medii, respectiv electricieni, infirmiere, personal pentru casele de bătrâni, să se instaleze mai uşor în Germania.

Condiţia pentru străinii care vor să lucreze în Germania este să prezinte o diplomă profesională în domeniul în care vor să activeze.

Până în prezent, Germania încheia acorduri bilaterale între agenţiile pentru locuri de muncă atunci când avea nevoie de un anumit personal, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei. El a dat ca exemplu cazul asistentelor medicale din Filipine şi Croaţia.

Cu un şomaj în scădere şi o populaţie îmbătrânită, Germania are deficit de forţă de muncă calificată şi vrea să atragă personal din ţări europene vecine sau din state mai îndepărtate.

Un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a arătat anul trecut că Germania recurge prea puţin la mâna de lucru străină, în special cu studii medii, pentru a compensa impactul îmbătrânirii populaţiei asupra pieţei muncii.

Germania atrage în fiecare an circa 25.000 de angajaţi străini, din afara Uniunii Europene şi a Asociaţiei europene de liber-schimb, respectiv 0,02% din populaţie.

Austria, Danemarca, Canada şi Marea Britanie înregistrează cifre de 5-10 ori mai mari, potrivit OCDE.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102