REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Germania: Afganii care comit infracţiuni trebuie trimişi acasă, declară Laschet

Germania: Afganii care comit infracţiuni trebuie trimişi acasă, declară Laschet

Replica API 4 august 2021 | 00:00 507

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) la funcţia de cancelar, Armin Laschet, este favorabil trimiterii înapoi în Afganistan a solicitanţilor de azil afgani, care comit infracţiuni pe teritoriul Germaniei, în pofida violenţelor în creştere în ţara lor de origine, relatează dpa, citată de Agerpres.

Armin Laschet

"Urmărim foarte îndeaproape situaţia din Afganistan. Nu putem ignora avansarea talibanilor şi consecinţele acesteia pentru populaţie", a declarat Armin Laschet într-un interviu publicat luni de tabloidul Bild. "Situaţia necesită o evaluare continuă şi o acţiune prudentă în cazul returnărilor. Dar linia noastră rămâne clară: Oricine comite o infracţiune penală în Germania îşi pierde dreptul de a rămâne ca invitat", a declarat Laschet.

Principiul toleranţei zero faţă de infractori "nu îngăduie nicio excepţie", a adăugat el. "Infractorii trebuie să fie în continuare deportaţi în mod sistematic, inclusiv în Afganistan", a insistat candidatul conservator.

Guvernul german şi-a menţinut politica deportărilor în Afganistan a solicitanţilor de azil care au fost respinşi, chiar dacă insurgenţii islamişti talibani câştigă teren în urma retragerii trupelor internaţionale de pe teritoriul ţării.

Deportarea lor a stârnit controverse, criticii acestei măsuri argumentând că ţara devastată de război este prea periculoasă pentru ca solicitanţii de azil să fie retrimişi acasă.

Ministerul german de Interne a declarat săptămâna trecută că ia în considerare apelul guvernului afgan privind suspendarea acestor deportări spre Afganistan ţinând cont de violenţa în creştere şi creşterea numărului de cazuri de contaminări cu COVID-19.

În weekend, ministrul federal de interne Horst Seehofer (CSU) s-a pronunţat şi el pentru deportarea în Afganistan a solicitanţilor de azil respinşi. "Negociem în prezent cu Afganistanul pentru a putea continua deportarea infractorilor", a declarat el pentru Bild am Sonntag.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614