REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Germania: Bărbatul care a intrat în plin cu maşina într-o zonă pietonală din Trier, arestat preventiv

Germania: Bărbatul care a intrat în plin cu maşina într-o zonă pietonală din Trier, arestat preventiv

Replica API 3 decembrie 2020 | 00:00 917

Şoferul de 51 de ani care a ucis cinci oameni, printre care şi un bebeluş, intrând cu maşina într-o zonă pietonală din Trier a fost plasat miercuri în detenţie preventivă, a anunţat parchetul, relatează AFP, citată de Agerpres.

Plasarea într-un centru de îngrijiri psihiatrice a acestui bărbat, care consumase alcool marţi la momentul producerii faptelor, a fost o perioadă luată în considerare. Dar un judecător de instrucţie al tribunalului din Trier a decis în cele din urmă plasarea sa în detenţie.

El este urmărit penal pentru cinci omucideri şi 18 tentative de omucidere, a mai precizat sursa citată.

Aflat la bordul unui SUV, bărbatul a intrat în mare viteză marţi după-amiază într-o zonă pietonală din acest oraş din landul Renania-Palatinat, provocând moartea a cinci persoane, printre care şi un bebeluş de nouă săptămâni, şi rănind alte 18, dintre care şase grav.

El a fost reţinut la câteva minute după cursa sa nebună, a cărei motivaţie nu a fost încă stabilită. Anchetatorii au exclus totuşi orice mobil politic sau religios.

Sute de persoane s-au adunat miercuri dimineaţă, în pofida restricţiilor legate de pandemie, în apropiere de Porta Nigra, monument emblematic din Trier, pentru a le aduce un omagiu victimelor.

"Să întreţinem această solidaritate pe care o văd aici, în acest moment, în săptămânile şi lunile care vor veni", a declarat primarul din Trier, Wolfram Leibe.

Lidera administraţiei din Renania-Palatinat, Malu Dreyer, a evocat "un eveniment teribil aici, în acest frumos oraş". "Nimic, chiar nimic, nu poate justifica acest act brutal şi teribil", a mai spus ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367