REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Germania: Bărbatul suspectat de atacurile din Hanau şi-a exprimat convingerile de extremă dreaptă într-o scrisoare-confesiune

Germania: Bărbatul suspectat de atacurile din Hanau şi-a exprimat convingerile de extremă dreaptă într-o scrisoare-confesiune

Replica API 21 februarie 2020 | 00:00 357

Un bărbat înarmat suspectat că ar fi împuşcat mortal nouă persoane în două baruri de narghilea din localitatea Hanau din sud-vestul Germaniei şi-a exprimat opiniile de extremă dreaptă într-o scrisoare-confesiune pe care acesta a lăsat-o, informează joi cotidianul german Bild, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Bărbatul a fost găsit mort în locuinţa sa la scurt timp după atacuri şi un alt trup neînsufleţit, deocamdată neidentificat, a mai fost descoperit la domiciliul bărbatului, în Hanau, a anunţat poliţia germană joi.

Potrivit Bild, care nu-şi dezvăluie sursele, bărbatul a lăsat şi o înregistrare video în care revendică atacurile. Ziarul mai scrie că bărbatul era cetăţean german şi că în maşina lui au fost găsite reviste despre muniţie şi arme. El avea şi licenţă de vânătoare cu arme de foc.

Nouă persoane au fost ucise miercuri seara în Hanau, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri comise după toate probabilităţile de acest bărbat. Cele două atacuri au vizat baruri cu narghilea, rănind grav mai multe persoane, potrivit mass-media locale.

Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri jihadiste, între care cel care s-a soldat cu 12 morţi în centrul Berlinului, în decembrie 2016. Dar ameninţarea unui terorism de extremă dreapta îngrijorează cel mai mult autorităţile germane, mai ales de la uciderea unui parlamentar german pro-migranţi, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, în iunie anul trecut.

Vineri, 12 membri ai unui grup de extremă dreapta au fost arestaţi în cadrul unei ample anchete antiteroriste. Ei sunt suspectaţi de planificarea unor atacuri de mare amploare împotriva unor moschei, după modelul atacului din Christchurch, în Noua Zeelandă, soldat în martie 2019 cu 51 de morţi. Cei arestaţi au fost plasaţi în detenţie.

Asociaţia Ditib, principala organizaţie a comunităţii turce musulmane din Germania, a cerut mai multă protecţie pentru membrii săi, care "nu se mai simt în siguranţă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920