REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Germania dă un semnal către Europa: susține tratamentul împotriva Covid-19 al celor de la Pfizer

Germania dă un semnal către Europa: susține tratamentul împotriva Covid-19 al celor de la Pfizer

Replica API 4 iulie 2022 | 00:00 733

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat duminică că va face eforturi pentru creşterea numărului de prescripţii cu tratamentul antiviral oral Paxlovid pentru Covid-19 al companiei Pfizer, de către medicii de familie, în vederea reducerii cazurilor severe de boală, transmite Reuters.

”Va fi pregătit un sistem care implică medicii de familie, pentru a administra de rutină acest salvator de vieţi în tratarea Covid, mult prea rar folosit”, a scris Lauterbach pe Twitter duminică, adăugând că sunt disponibile suficiente stocuri, informează News.ro.

Pilula, care a obţinut în ianuarie aprobarea europeană condiţionată pentru comercializare, este administrată persoanelor infectate care prezintă un risc ridicat de progresie către o boală severă.

În tweet-ul său, Lauterbach a menţionat rezultatele studiilor potrivit cărora seria de tratament oral poate reduce riscul de spitalizare la vârstnici cu 90%, atunci când este administrat devreme după infectare.

Pfizer a declarat joi că solicită aprobarea completă în SUA pentru Paxlovid, care este disponibil în prezent sub o autorizaţie de utilizare în caz de urgenţă.

Decesele şi tratamentele de terapie intensivă după infecţiile cu Covid au crescut din nou în Germania, de la sfârşitul lunii iunie, cauzate de subvariante mai infecţioase ale Omicron, după ce au scăzut constant timp de aproximativ trei luni.

Studiile clinice nu au arătat că medicamentul ameliorează simptomele în rândul adulţilor mai tineri.

Cancelarul german Olaf Scholz, membru al partidului SPD, ca şi Lauterbach, a declarat duminică că şcolile şi întreprinderile neesenţiale nu vor fi închise din nou, dacă ratele de infectare vor creşte semnificativ în acest an, dar că măştile de faţă vor juca un rol mai important. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai du-va'n caru' meu cu tot cu covidu' plmele....idiotilor!
0
0
Pai nu germania il produce de fapt prin biontech? Hai sictir jigo diilor! Sa si-l faca olaf in pwla pe tot
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218