REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Germania efectuează 500.000 de teste pe săptămână

Germania efectuează 500.000 de teste pe săptămână

Replica API 26 martie 2020 | 00:00 947

Germania a crescut numărul de teste pentru Covid-19 la 500.000 pe săptămână, această depistare precoce ajutând în parte la menţinerea numărului de decese la un nivel relativ scăzut, a declarat joi un medic specialist, citat de AFP și Agerpres.

"Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu numărul celor infectaţi poate fi explicat prin faptul că facem multe teste în laborator", a afirmat în cursul unei conferinţe de presă Christian Drosten, şeful departamentului de virologie al spitalului Charite din Berlin.

"Efectuăm jumătate de milion de teste în fiecare săptămână în Germania", a precizat el.

Germania, grav afectată de pandemia provocată de noul coronavirus cu 36.508 de cazuri oficial înregistrate, numără doar 198 de decese din cauza bolii.

De fapt, această ţară cunoaşte una dintre cele mai scăzute rate ale mortalităţii din lume din cauza Covid-19, cu 0,5%, în timp ce Franţa are 5,2% şi Spania - 7%.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Jens Spahn, până la 500.000 de teste au fost efectuate "săptămâna trecută în Germania".

Ministerul german al Cercetării a spus că vrea să aloce 150 de milioane de euro pentru a susţine combaterea virusului de către laboratoare şi spitalele univeristare.

Această reţea ar avea drept misiune să adune toate datele despre pacienţii afectaţi de Covid-19 cu scopul de a avea o privire de ansamblu asupra antecendentelor medicale şi a provenienţei lor şi de a ajuta la realizarea unui vaccin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Germaniei. O tara puternica si stie ce vrea. A gresit numai cu aducerea hoardelor de migranti in Europa.
0
0
Te am depistat. Esti un hastagrezist care incearca sa disipeze esecul pnl si usereminusplus in gestionarea crizei pe toate partidele. Noi nu uitam ca in perioada in care virusul facea ravagii in China si SRI va informa cu privire la faptul ca in perioada urmatoare va fi afectata si Ro voi impreuna cu KWJ faceati planuri de alegeri anticipate in loc sa luati masuri de preventie si achizitie materiale medicale si sa le distribuiti catre populatie pentru limitarea raspandirii virusului. Mai mult dupa izbucnirea pandemiei in Italia si Spania ati adus virusul de acolo in tara cheltuind bani pe hoti
0
1
ajunge cu prostia testelor doar pt. cei cu simptome ,deja GERMANIA a declarat ca face 500.000 teste pe saptamana ,se merge pe preventie. La puscarie pe viata cu criminalii din parlament. Tarile care au la conducere oameni responsabili asta fac.Nu poti lasa pacienti fara simptome sa plece liberi dupa 15 zile ,asta inseamna sa imprastii virusul.Au inteles multi asta. O sa infundati puscaria pt. crime impotriva umanitatii neorocitilor, in frunte cu iojannis mengele.
0
1
Felicitari pentru comment. Blestem SOBOLANILOR!
0
0
este responsabila pentru fiecare persoana care ajunge sa fie depistata pozitiv cu COVID19 pentru fiecare victima a acestui nenorocit de virus.30 ani au furat au jefuit si s au servit din banul public fara menajamente iar noi,noi,nu avem o minima urma de speranta. Niste sobolani crescuti la umbra comunismului si a securitatii care au facut miliarde de dolari fara sa le pese de noi. Iar acum vom muri pt ca nu sunt paturi nu sunt medici nu exista aparatura necesara care sa iti dea macar SPERANTA! NE ATI FURAT PANA SI SPERANTA FUTU VA N GURA.BLESTEMATI SA FITI PANA LA A 10 GENERATIE SOBOLANILOR
4
0
Si noi 1000 pe zi!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614