REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Germania: Hackerul aflat la originea scurgerii masive de informaţii şi-a luat mari precauţii

Germania: Hackerul aflat la originea scurgerii masive de informaţii şi-a luat mari precauţii

Replica API 11 ianuarie 2019 | 00:00 314

Hackerul care a scandalizat clasa politică din Germania prin publicarea de informaţii personale zilnic în decembrie a făcut mari eforturi să îşi ascundă urmele, au declarat joi oficiali într-o comisie parlamentară care examinează cazul, relatează DPA.

Tânărul de 20 de ani pus sub acuzare - care a fost arestat duminică şi apoi eliberat luni după ce şi-a recunoscut fapta - ar fi învăţat tehnici informatice şi ar fi accesat şi dezvăluit informaţii personale ale unor indivizi pentru a protesta faţă de unele declaraţii publice pe care aceştia le-au făcut şi pe care el le-a considerat deranjante.

Suspectul şi-a şters hardul de 32 de ori şi a aruncat calculatorul pe care l-a folosit să publice informaţiile, a spus Holger Muench, şeful poliţiei federale germane, la întâlnirea cu uşile închise din cadrul comisiei parlamentare.

Ministrul de interne Horst Seehofer a fost de asemenea prezent la întâlnire. El a fost întrebat cât de sigure sunt autorităţile că suspectul a acţionat singur, aşa cum a spus acesta în arest.

O agenţie federală, Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiilor (BSI), a fost criticată pentru că a ştiut de unele scurgeri de date din decembrie, dar nu a dezvăluit informaţia. Majoritatea oficialilor au aflat de actul de piraterie la 4 ianuarie.

Oficialii chemaţi la audieri în comisie au fost întrebaţi dacă au acţionat suficient în a-i informa pe cei afectaţi - printre care politicieni, jurnalişti şi celebrităţi - că numerele lor de telefon şi transcrierile conversaţiilor lor online au fost făcute publice.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367