REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Germania interzice organizaţia islamistă Ansaar International, acuzată că finanţează terorismul

Germania interzice organizaţia islamistă Ansaar International, acuzată că finanţează terorismul

Replica API 6 mai 2021 | 00:00 782

Guvernul german a anunţat miercuri interzicerea organizaţiei islamiste Ansaar International, acuzată că finanţează terorismul sub acoperirea acţiunilor caritabile, transmit AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Ministrul de interne Horst Seehofer 'a interzis asociaţiile Ansaar International e.V. şi filialele sale', o reţea care 'finanţează terorismul în toată lumea prin donaţii', a scris pe Twitter purtător de cuvânt al ministerului.

'Dacă vrei să combaţi terorismul, trebuie să-i tai sursele de bani', a declarat Seehofer.

Interdicţia a intrat în vigoare miercuri dimineaţa, când poliţia a întreprins o serie de percheziţii şi confiscări la locuinţe şi garaje situate în zece landuri germane, a relatat postul de radio SWR.

Ansaar, creată în 2012 şi având sediul la Düsseldorf, în vestul Germaniei, se află de mai mulţi ani în vizorul autorităţilor. Organizaţia strânge donaţii pentru acţiuni caritabile în zone de criză precum Siria, Yemen sau Fâşia Gaza.

Însă, potrivit unui document al Ministerului de Interne citat de SWR, Ansaar este apropiată de mişcarea salafistă, promovează 'salafismul extremist' şi desfăşoară acţiuni de 'prozelitism' în rândul copiilor primiţi în sediile sale din Germania.

Donaţiile strânse sunt folosite şi pentru susţinerea terorismului prin organizaţii precum miliţia jihadistă siriană Jabhat al-Nusra, absorbită între timp de miliţia Hajat Tahrir al-Sham, mişcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâşia Gaza şi miliţiile Shebab din Somalia, arată acelaşi document.

În total, nouă organizaţii sunt considerate de Ministerul de Interne ca sub-organizaţii ale Ansaar International - în special Somali Committee for Information and Advice de la Darmstadt, landul Hessa, o fundaţie a fostului fotbalist profesionist Änis Ben-Hatira de la Berlin şi asociaţia WWR-Help.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218