REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Germania, Italia şi Franţa îi vor prelua pe majoritatea migranţilor de pe nava umanitară Ocean Viking

Germania, Italia şi Franţa îi vor prelua pe majoritatea migranţilor de pe nava umanitară Ocean Viking

Replica API 16 septembrie 2019 | 00:00 505

Germania va prelua 24 de migranţi salvaţi pe Marea Mediterană şi aflaţi pe nava umanitară Ocean Viking, autorizată sâmbătă de Italia să acosteze pe Insula Lampedusa, informează duminică dpa, citând agenţia ANSA.

Italia va prelua alţi 24, tot 24 Franţa, Portugalia opt şi Luxemburgul doi, au indicat sâmbătă seara surse guvernamentale pentru agenţia de presă italiană. Unda verde a Romei intervine la scurt timp după intrarea în funcţie a noului guvern al lui Giuseppe Conte din care este absent Matteo Salvini, fostul ministrul de interne care s-a opus cu înverşunare debarcării navelor umanitare pe coastele italiene.

Nava aparţinând ONG-urilor SOS Méditerranée şi Medici fără Frontiere a recuperat 50 de migranţi pe 8 septembrie, iar marţi dimineaţă la bordul ei au urcat alţi 34 care anterior fuseseră preluaţi de un velier. Doi dintre migranţii salvaţi, o femeie însărcinată şi soţul ei, au putut coborî anterior de pe navă, fiind transportaţi în Malta.

Nava Ocean Viking a aşteptat şi luna trecută două săptămâni pe Mediterana cu 356 de migranţi la bord, salvaţi în mai multe operaţiuni, până când i s-a permis să acosteze în Malta după ce şase state din UE, printre care şi România, au acceptat să primească aceşti migranţi. ONG-ul Medici fără Frontiere a cerut atunci Uniunii Europene stabilirea unui mecanism permanent de redistribuire a migranţilor între statele UE, nu astfel de înţelegeri punctuale pentru fiecare situaţie.

Încercând să descurajeze migraţia ilegală, Italia şi Malta au refuzat în ultimele luni primirea navelor ONG-urilor care continuă în apropierea Libiei operaţiunile de salvare a migranţilor africani ce încearcă să ajungă în Europa, acceptând numai acostarea acelora pentru care alte state ale UE au încheiat acorduri de redistribuire a migranţilor recuperaţi de acele nave. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti prosti de tot. Trimiteti-i acasa nu umpleti Europa cu asemenea dezaxati.
1
0
da , in citiva ani vor sosi citeva sute de milioane , caci sa stai degeaba si sa incasezi bani lunar e totusi un mare avantaj .Pina cand ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369