REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Germania: Manifestaţii la Berlin pentru refugiaţi. La Dusseldorf, proteste împotriva restricţiilor anti-coronavirus

Germania: Manifestaţii la Berlin pentru refugiaţi. La Dusseldorf, proteste împotriva restricţiilor anti-coronavirus

Replica API 21 septembrie 2020 | 00:00 846

Câteva mii de persoane au manifestat duminică la Berlin şi în alte oraşe din Germania pentru a cere Uniunii Europene să ia măsuri în sprijinul solicitanţilor de azil rămaşi fără adăpost după incendiile care au devastat recent tabăra de refugiaţi de la Moria, de pe insula greacă Lesbos, informează AFP. Pe de altă parte, la Dusseldorf, câteva mii de oameni au protestat paşnic împotriva măsurilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului, a consemnat dpa, citată de Agerpres.

Printre manifestanţii pro-imigranţi de la Berlin s-a numărat şi mătuşa lui Alan Kurdi, micuţul sirian care a murit înecat, devenind un simbol tragic al crizei refugiaţilor din 2015. "Am hotărât să mă exprim în numele celor care nu pot o pot face ei înşişi. Dacă nu-mi pot salva familia, să-i salvăm pe alţii", a spus Tima Kurdi, îndemnându-i pe germani să le scrie decidenţilor politici pentru a le cere să ia măsuri. "Nu putem să închidem ochii şi să le întoarcem spatele" (refugiaţilor), a adăugat ea.

Potrivit poliţiei, 5000 de oameni au luat parte la manifestaţia de la Berlin, iar alte manifestaţii similare au avut loc la Koln, Munchen şi Leipzig.

Pe de altă parte, la Dusseldorf, câteva mii de oameni au protestat paşnic împotriva măsurilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului, a consemnat dpa.

Organizatorii, gruparea regională Querdenken (Gândirea laterală), care a reuşit să organizeze proteste ample în capitala germană, sperase să adune 50.000 de manifestanţi la mitingul din oraşul din vestul ţării, iar poliţia se pregătise temeinic pentru 10.000 de protestatari.

Atmosfera a fost paşnică, participanţii, cărora nu li s-a solicitat să poarte mască, ci doar să respecte distanţa de 1.5 metri între ei, arborând steaguri în culorile curcubeului şi pancarte cerând îmbrăţişări în locul distanţării sociale. Pe celălalt mal al fluviului Rin, care străbate oraşul, gruparea locală Dusseldorf Blocks a organizat o contramanifestaţie.

Protestul a avut loc pe fondul preocupărilor privind prezenţa extremei drepte la o serie de alte evenimente organizate împotriva măsurilor vizând combaterea coronavirusului. Conform serviciilor de securitate internă, până acum, extremişti de dreapta au ţinut discursuri la 90 de manifestaţii împotriva măsurilor anti-coronavirus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acestia sunt marxisti pacaliti de serviciile secrete ruse si chineze.Nici macar nu inteleg consecintele.Sa migreze la discipolii lor si sa lase Europa sa traiasca normal.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369