REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Germania: Opt persoane au fost rănite într-un atac în autobuz

Germania: Opt persoane au fost rănite într-un atac în autobuz

Replica API 20 iulie 2018 | 20:43 191

Opt persoane au fost rănite într-un atac cu armă albă într-un autobuz din oraşul Luebeck din nordul Germaniei, a anunţat vineri poliţia, citată de dpa.

Trei dintre răniţi au suferit răni grave, iar cinci răni minore, a precizat pentru dpa o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Se pare că atacatorul - un tânăr a cărui identitate rămâne neclară - a fost imobilizat de pasagerii din autobuz.

Tânărul a fost preluat în custodia poliţiei şi urma să fie interogat în cursul zilei. Ofiţerii examinează între altele un rucsac suspect care se afla în autobuz, a mai indicat poliţia.

"Nu se poate exclude nimic în acest moment, nici măcar un context terorist", a adăugat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

Potrivit unor martori citaţi de cotidianul local Luebecker Nachrichten, un pasager a aruncat dintr-o dată pe jos un rucsac, în timp ce autobuzul plin de călători se îndrepta spre cartierul Travemuende, a scos o armă albă şi a început să lovească la întâmplare.

Şoferul, care a fost şi el atacat de bărbat, a oprit imediat autobuzul şi a deschis uşile, pentru ca pasagerii să poată scăpa de atacator.

Poliţia a mai menţionat că arma implicată în atac a fost un "instrument ascuţit". "Nu ştim sigur dacă a fost chiar un cuţit", a afirmat un purtător de cuvânt.

Totuşi, un martor a declarat pentru Luebecker Nachrichten că atacatorul avea un cuţit de bucătărie.

Acelaşi cotidian a menţionat că suspectul are circa 35 de ani şi este iranian, a mai relatat thelocal.de.

Cel puţin 14 persoane au fost rănite vineri, dintre care două grav, într-un presupus atac cu cuţitul într-un autobuz din oraşul Luebeck din nordul Germaniei, a anunţat cotidianul local Luebecker Nachrichten. Autorul atacului a fost reţinut de poliţie, relatează Reuters, AFP şi dpa.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Dierk Duerbook, a declarat pentru cotidianul Bild că nimeni nu a fost ucis în atac. Poliţia nu a precizat numărul celor răniţi şi gravitatea rănilor suferite.

Un martor a relatat pentru Luebecker Nachrichten că una din victime, un bărbat, tocmai îi cedase locul unei femei în vârstă când atacatorul l-a înjunghiat în piept.

Potrivit unui alt martor, atacatorul a aruncat brusc pe jos un rucsac, a scos o armă albă şi a început să lovească la întâmplare. Suspectul are circa 35 de ani, a mai indicat publicaţia.

Poliţia din landul Schleswig-Holstein, unde se află Luebeck, a transmis anterior pe Twitter că în oraş are loc o mobilizare importantă de forţe de ordine.

"În Luebeck are loc o desfăşurare majoră a poliţiei. Analizăm situaţia şi vom reveni cu noi informaţii mai târziu" - a scris poliţia.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atacatorul este un iranian. Dar nu a fost un act terorist, avea probleme psihice.
2
0
A strigat allahu akbar?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218