REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Germania vrea să evite o ieşire a Rusiei din Consiliul Europei

Germania vrea să evite o ieşire a Rusiei din Consiliul Europei

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 432

Heiko Maas

Consiliul Europei (CoE) şi Rusia trebuie să găsească o soluţie la criza cu care se confruntă de mai mulţi ani, pentru a împiedica Moscova să părăsească organizaţia, a declarat marţi, la Strasbourg, ministrul de externe german Heiko Maas, relatează AFP.

"Consiliul Europei trece evident printr-o perioadă dificilă, suntem îngrijoraţi că Rusia continuă să se distanţeze", a declarat şeful diplomaţiei germane la o conferinţă de presă la Strasbourg, alături de secretarul general al Consiliului Europei, norvegianul Thorbjorn Jagland.

Insistând asupra faptului că "Rusia face parte din Europa şi, prin urmare, face parte din Consiliul Europei", Heiko Maas a afirmat că "ambele părţi trebuie să acţioneze" pentru a evita ieşirea Moscovei din CoE. Ministrul german a dat asigurări că Berlinul doreşte să "contribuie activ" la soluţionarea acestui conflict şi intenţionează să discute acest subiect cu omologul său rus, Serghei Lavrov, săptămâna aceasta la Moscova.

Consiliul Europei, organism paneuropean pentru apărarea drepturilor omului şi a democraţiei, se confruntă cu o criză gravă şi de lungă durată cu Rusia, care a alimentat ideea unei eventuale ieşiri a Moscovei din organizaţie, ceea ce ar fi o premieră de la crearea sa în 1949 şi ar priva cetăţenii ruşi de accesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), organismul juridic al Consiliului Europei.

Ca sancţiuni după anexarea Crimeei în 2014, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), care reuneşte peste 300 de parlamentari din cele 47 de state membre, i-a privat pe parlamentarii ruşi de drept de vot. În răspuns, Moscova nu a mai trimis parlamentari la APCE şi, din 2017, nu şi-a mai plătit contribuţia anuală de 33 de milioane de euro la bugetul Consiliului Europei, ceea ce reprezintă o "încălcare a statutului", a declarat Thorbjorn Jagland.

O încercare de modificare a regulilor APCE, care să permită o eventuală ieşire din criză, a eşuat în octombrie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Desi Germania a fost ajutata dupa la doile razboi mondi a si a fost si ieste aparata fata de rusi totusi samsarii economici germani inpun apropierea Germaniei de Rusia.Emigratia aceasta haotica tot din cauza lor are loc.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102