REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Germanii de la MediClin ar vrea sa faca afaceri in Spitalul Judetean

Germanii de la MediClin ar vrea sa faca afaceri in Spitalul Judetean

Replica API 15 noiembrie 2010 | 00:00 134

Chirurgie Cardiovasculara nemteasca pe bani romanesti

Chirurgie Cardiovasculara nemteasca pe bani romanesti

Cu toate că mai multe voci din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa susţin că se intenţionează privatizarea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară managerul unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţână spune că se doreşte doar o "modalitate de colaborare" cu Centrul Cardiologic MediClin din Lahr/Baden pe termen lung.

"Este o companie privată şi evident că se uită şi la partea de câştig. Fapt pentru care împreună cu dânşii ne gândim să identificăm modalitatea prin care dumnealor îşi vor putea desfăşura activitatea la Constanţa pe termen lung. Este o chestiune de tehnică, ce ţine de modul în care dumnealor îşi vor recupera banii. Discuţia este axată pe acest aspect întrucât din punct de vedere principial ne-am înţeles", susţine Dănuţ Căpăţână. Cu toate acestea managerul a negat că intenţionează să externalizeze clinica. "Nu discutăm de o externalizare. Este o secţie publică ce va funcţiona pentru pacienţii din judeţul Constanţa. Acesta a fost şi scopul pentru care Consiliul Judeţean Constanţa a investit în această secţie 9 milioane de euro. Prin acest parteneriat pe termen lung ar exista posibilitatea reală ca pacienţii să nu mai plece în Germania pentru a se trata. Dacă toate aceste lucruri s-ar produce la Constanţa, contracost, pacienţii nu ar mai fi nevoiţi să plece în străinătate. Dar toate detaliile tehnice le va decide preşedintele Concernului MediClin ca pacienţii din Constanţa să beneficieze de servicii ca în Germania la costuri mai mici", susţine Căpăţână. "Eu am fost deschizătorul de drumuri. Am bătut la uşa Concernului MediClin şi i-am convins să vină la Constanţa să facă un parteneriat. Am avut primele contacte cu domnul Căpăţână şi rămâne de văzut, pentru că şi noi avem stăpâni care rămân să decidă. Mă leagă ceva de aceste meleaguri şi asta este", susţine Teaj Alexander, şeful Clinici de Anesteziologie din cadrul Centrului Cardiologic MediClin din Lahr/Baden din Germania.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218