REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Gestul unei turiste venită cu familia la mare, după ce a găsit un telefon în parcul de la Fantasio

Gestul unei turiste venită cu familia la mare, după ce a găsit un telefon în parcul de la Fantasio

Replica API 20 august 2019 | 00:00 429

sursa foto: jiji.com.gh

Încă există oameni cu bun simț! Românii dau din ce în ce mai des dovadă de sprit civic atunci când găsesc pe strada obiecte pierdute. Așa s-a întâmplat și duminică 17 august a.c., seara, în jurul orei 22.00, când turistă a returnat un telefon mobil Samsung J5 2017, uitat de proprietar pe o bancă din parcul de la Fantasio.

Într-o societate din ce în ce mai egoistă, în care majoritatea caută folosul propriu, mai există și oameni care dau dovadă de bunătate, de spirit civic. Acesta este cazul unei turiste demnă de toată lauda după ce a depus toate eforturile pentru a înapoia unei femei din Constanța un telefon mobil Smasung J5 20-17 uitat pe o bancă, în parcul Fantasio. ”Am fost cu copiii în parcul de la Fantasio. În jurul orei 22.00 am plecat spre casă. Al luat autobuzul și, la un moment dat, fetița m-a întrebat de ce am sunat-o, deși era cu mine. M-am gândit că am apelat din greșeală,a vând telefonul în geantă. M-am uitat, nu l-am găsit. Atunci, am intrat în panică, știam că l-am uitat pe bancă, în parc. Am încercat să sun pe numărul meu de telefon, nu se făcea conexiunea. Între timp, turista, cea care l-a găsit, încerca să apeleze alte numere din contact, pentru a anunța că a găsit telefonul. Într-un final, am reușit să vorbesc cu aceasta, m-a înștiințat că telefonul este în siguranță la ea și să merg la Tomis că mă așteaptă acolo pentru a mi-l returna”, a povestit, constănțeanca, uimită de gestul turistei. Trebuie precizat faptul că aceasta se grăbea, împreună cu grupul de prieteni care o însoțea, să prindă trenul spre casă, însă, a riscat să piardă trenul pentru a se întâlni cu proprietara mobilului. Un astfel de gest, rar mai întâlnești într-o societate în care, din păcate, fiecare își face propriile reguli.

Aviz celor care nu dau dovadă de spirit civic în astfeld e situații, menționăm faptul că, potrivit art. 243 din Noul Cod Penal, însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la o persoană și nu îl returnează constituie infracțiune. ”Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, se arată în articolul mai sus menționat. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine, se mai arată în articolul 243.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
normal ca l-a dat ca nici nu i l-a primit la amanet, daca era un s10, x , xs , xr etc nu-l m-ai vedea nimeni
1
0
mi-a cazut tel in taxi.taximetristul a inchis ochii,iar in secunda-n care mi-am dat seama ca nu am tel,am apucat sa intru-n in taxi.soferul mi-a facut un sto si iesind,l-a pus jos si i-a dat cu piciorul ajungand langa bordura.un intreg circ pe la sectia 2,cu mascatul de la sectie,cu taximetristu,cu politistii.bine ca l-a gasit unu care a sunat-o pe mama si astfel l-am recuperat.daca-l gasea...,la cate probe aveam in el,impotriva angajatilor...,sigur nu-l mai primeam inapoi.sa-i dea dumnezeu sanatate.asta din articol nu e singura care face gest de omenie insa,oricum,felicitari ei. pazea la PCA
0
0
ba borfasilor,nu mai ciorditi telefoane,iar voi chilipirigii nu dati banii izmene pe calator caci va treziti cu politia la usa.Tel moderne sint detectate prin contul goagal si daca ii schimbi cartela!
2
0
cum se poate ca acum parcul e de la Fantasio si in rest e teatrul de stat facut la o carciuma de hotii mazare si porc betiv ???
2
1
Cinste si bun simt .Jos palaria
5
2
Pfff gest superb , mai ales ca esti in Constanta . Oras in care esti scanat , de ciudati , direct cum iesi din gara .
14
1
Cinste ei!!! Sunt tot mai putini oameni de genul acesta in aceasta societate plina de imbecili si jegosi!
16
2
Pai cat sa iei pe un J5? Daca era un 10 plus ceva vorbeam alta limba
11
19

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614